TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Sony SRS-NB10

Ta lyden på skuldrene

Sony SRS-NB10 er en nakkebøyle med integrerte trådløse høyttalere, som gir deg personlig lyd uten å lukke deg inne.

forfatter
Publisert 12.11.21 - 10:20
Karakter
Sony SRS-NB10
L&B mener
I utgangspunktet lett å pare med enheter via Bluetooth. Betjeningen av selve høyttaleren er enkel. Dessuten lett og fleksibel, men likevel robust byggekvalitet.
Lydbildet er totalt blottet for bass, noe som lynraskt blir anstrengende. Dessuten fungerer Multipoint Connection ikke som du forventer. Leverer generelt ikke god nok kvalitet til prisen.
Spesifikasjoner
  • Type: trådløse med nakkebøyle
  • Aktiv støyreduksjon: nei
  • Batteritid: 20 timer
  • Tilkoblinger: Bluetooth 5.1, USB-C
  • Vekt: 113 g
  • Annet: IPX4
  • Web: sony.no
Veil. pris 1.500Pr. 12.11.21 Produktside

Sony SRS-NB10 er et par små trådløse høyttalere integrert i en nakkebøyle. Den sitter rundt halsen, og kan dermed ta lyden med seg rundt på skuldrene. Det må sies å være et konsept som har ganske mye til felles med hodetelefoner, men forskjellen er at man også skal kunne høre sine omgivelser med NB10. Lydopplevelsen gjøres altså personlig uten å legge beslag på hele din oppmerksomhet.

Sony SRS-NB10 kobles typisk til datamaskinen via Bluetooth, og brukes for eksempel i forbindelse med videokonferanser og lignende. Det kan være smart hvis man jobber hjemme og gjerne vil kunne høre hvis det ringer på døren, eller ungene begynner å skrike og skråle.

Til det formålet kunne man selvfølgelig også bare bruke den bærbares eller monitorens innebygde høyttalere – eller et par gode eksterne av sorten – men fordelen ved NB10 er både at lyden følger med når man beveger seg rundt i lokalet – genialt for de av oss som ikke kan sitte rolig – og at man selvfølgelig kan koble den trådløse nakkehøyttaleren til alle typer enheter, også mobilen eller nettbrettet. Og produktet kan derfor brukes mye mer fleksibelt.

Sony SRS-NB10
Sony SRS-NB10 er et par små trådløse høyttalere integrert i en nakkebøyle. (Foto: Sony)

Mangler bass

Konseptet er det ikke noe i veien med. Og utførelsen er også noenlunde godkjent.

Selvfølgelig er det i utgangspunktet snakk om den velkjente, solide Sony-kvaliteten. Nakkebøylen er lett og bøyelig, så den passer både på brede og smale skuldre, men er likevel robust nok til å overleve en stresset hverdag. Betjeningen er også enkel og liketil. For eksempel starter Bluetooth-paringen automatisk når man holder Power-knappen inne i mer enn fem sekunder, så det er raskt og enkelt å skifte mellom enheter.

Lydkvaliteten er til gjengjeld ikke SRS-NB10s største fortrinn. Lyden er klar og tydelig, og lydstyrken kan vi heller ikke klage på, men bass kan man like godt glemme. Og det blir anstrengende i lengden å lytte til andres stemmer uten skygge av bassfrekvenser i lyden.

Sony SRS-NB10
Sony SRS-NB10 er et nisjeprodukt som først og fremst er tenkt for de som har hjemmekontor og gjerne vil gjøre lyden personlig og fleksibel uten å være «lukket inne» i et par hodetelefoner. (Foto: Sony)

Viktig funksjon virker ikke som du tror

Sony lover dessuten at SRS-NB10 kommer med Multipoint Connection og kan være koblet til to enheter på samme tid, men det er en sannhet med modifikasjoner.

Hvis man leser det med liten skrift, loves man nemlig ikke en ekte Multipoint Connection. Det er heller snakk om at de to typene Bluetooth-forbindelser (Call Audio [HFP] og Media Audio [A2DP]) skal kunne kobles til samtidig, men hver for seg med to forskjellige enheter, så man for eksempel skal kunne lytte til musikk via datamaskinen og ta imot samtaler via mobilen.

I praksis treffer man imidlertid på visse begrensninger. For eksempel kan man ikke koble til en Mac og en iPhone til SRS-NB10 på samme tid. Og oppsettet er en ganske komplisert affære. Vil man koble høyttaleren til en Macbook og en Android-mobil, må man først etablere forbindelsen på mobilen, deretter på dataen, for så å gå tilbake til mobilen og etablere forbindelsen én gang til. Da virker det også, men puh hvor mye jobbing.

Nakkebøylen er lett og bøyelig, og passer både på brede og smale skuldre. (Foto: Sony)

Konklusjon

Sony SRS-NB10 er et nisjeprodukt som først og fremst er tenkt for de som har hjemmekontor og gjerne vil gjøre lyden personlig og fleksibel uten å være «lukket inne» i et par hodetelefoner.

Dét formålet oppfyller den lette og trådløse nakkebøyle-høyttaleren for så vidt uten de store utfordringene, men lyden mangler bass i den grad at det blir irriterende i lengden. Og den lovede muligheten for Multipoint Connection skal man ikke forvente seg for mye av.

Bruksmulighetene er reelt begrensede, og oppsettet er virkelig plagsomt. Spesielt i forhold til prisen blir det derfor vanskelig for oss å helhjertet anbefale SRS-NB10.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsungs beste lydplanke på testbenken En av våre favoritt-lydplanker er tilbake i finpusset versjon. Samsung HW-Q995B låter knallbra til film!
- Mindre og rimelige Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ut som om Sonos' planlagte Sub Mini blir forsinket noen måneder.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Hvor bra låter Samsungs ultraslanke lydplanke? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tynneste lydplanken vi har sett, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også noen triks som gjør den ekstra plasseringsvennlig.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Disse fikk oss til å måpe De små KEF LSX II er de beste blant trådløse stereohøyttalere i denne prisklassen.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend