Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sharp GX-BT7

Trådløs partyløve

Den trådløse Sharp-høyttaleren, ser ut som noe George Lucas har laget til en Star Wars-film. Blinker gjør den også.
Lyd & Bilde mener
Kul design og god brukervennlighet, virker tiltalende på mange, som sikkert vil digge partytricksene Sharp har lagt inn i den trådløse Bluetooth-høyttaleren
Ubalansert lydbilde hvor særlig mellomtonen sliter med å henge med. Spiller tydelig forvrengt når du skrur opp lyden.
Spesifikasjoner
  • Bluetooth og NFC
  • USB-ladekontakt og lydinngang
  • Analog linjeinngang
  • Fjernkontroll

Utvalget av trådløse høyttalere vokser så fort at selv vi, sliter med å holde følge. Da den spektakulært utseende Sharp-høyttaleren dukket opp, ble den raskt lagt merke til. Dens sære design og kraftige blålys var umulig å overse. Den måtte testes.

For det er ingen grunn til at god lyd bare skal komme i en firkantet kasse, det er lov å bruke fantasien når man designer høyttalere. Noe man trygt kan si at Sharp har gjort. Høyttaleren som bruker Bluetooth for trådløs-strømming av musikk fra mobilen, ser ut som en sylinder noen har klemt sammen på midten. Den går ikke på batterier, men skal stå på kjøkkenbenken eller en hylle, og første gang man slår den på viser den sitt første partytricks.

Da kommer en høy swoosh-lyd fra høyttaleren, som åpner ballet med å skyve høyttalerne fra hverandre, og slå på to kraftige LED-belyste felt i midten.

Ganske kult. Første gangen. Paringen av mobilen – eller nettbrettet, er litt kulere. Det følger nemlig med to små disker. De kan du ha så langt unna høyttaleren som 10 meter, og fungerer som små nærfeltsatellitter og gjør det enklere å pare høyttaler og mobil. En kan for eksempel festes til bokhyllen, en annen til inngangsdøren. Så parer man bare ved å sveipe mobilen over den runde disken. Eller tagen som Sharp kaller det.

Du kan også koble til med USB- eller vanlig 3,5 mm lydkabel, dersom det ikke er praktisk å strømme musikken trådløst. Da kan du også få bedre lyd, USB-inngangen støtter også PCM-lyd (samme som CD) når man kobler mobilen til med kabel.

Annonse

Ubalansert og uraffinert lyd
Den har basselementene på siden, så pass på at høyttaleren ikke plasseres for nært inn til veggen, eller siden i en bokhylle. Da kan du få for mye bass. Det er for øvrig både bass- og diskantjustering her, og noe Sharp kaller E Sound, som skal gi bedre lyd i en av høyttalerne, for å kompensere for nettopp plassering inntil veggen. Formodentlig.

De blå lysene som pumper i takt med musikken, kan ikke slås av, ikke oppstartlyden heller, men du kan dempe lyden på musikken. Enten fra mobilen eller fjernkontrollen.

Annonse

Sharp-høyttaleren spiller ikke særlig høyt, sammenlignet med en Sonos Play:1 eller Bose Soundlink.

GX-BT7-3

Etter litt justering av bass og diskant, fikk jeg et hederlig resultat. Lydbildet behøver litt ekstra fylde i bassen, men uansett hvordan man skrur opp eller ned, henger mellomtonen langt bak i lydbildet. Som lyder grovkornet, nesten forvrengt, selv når man ikke spiller veldig høyt.

Mens strykerne i Hélène Grimaud tolkning av Beethoven med Dresden Staatskapelle, kom godt frem i lydbildet, druknet mange av klaverets klangfarger i grums. Rett og slett. Da ble det bedre med Jimi Hendrix, og Dave Matthews, hvor jeg fikk brukbart med dynamikk ut av høyttaleren.

Men den klarer ikke å engasjere meg nevneverdig. Til det er lyden alt for ubalansert, det finnes ikke detaljer eller antydning til raffinement i lyden her, og jeg opplever at Sharp-høyttalerens design lover mer enn høyttaleren kan levere. Brukbar som høyttaler nummer to et sted hvor man ikke setter lydkvalitet, men snarere brukervennlighet høyt.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.