TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Samsung MX-T70

Karaoke-høyttaler med trøkk

Samsungs partyhøyttalere lover mer enn den holder, men er slett ikke uten kvaliteter.

forfatter
Publisert 01.08.21 - 10:00
Karakter
Samsung MX-T70
L&B mener
Seriøst trøkk i bassen, fine lyseffekter og enkel betjening. Sprutsikker, med innebygget karaokemikser.
Spiller aldri høyt nok, særlig utendørs. Begrenset dynamikk, og litt for ullen lyd.
Spesifikasjoner

Type: Trådløs høyttaler
Trådløst: Bluetooth 5.0
Tilkoblinger: USB, AUX, 2 x mikrofon
Bass: 25 cm
Mellomtone: 13,3 cm
Diskant: 2,5 cm
Effekt: 1500 w
Lydtrykk: N/A
Frekvensområde: ikke oppgitt
Mål/vekt: 88,4 x 46,3 x 45,5 cm/26,5 kg
Værtettet: Sprutsikker
Annet: App-styring, fjernkontroll, karaoke-modus
WEB: samsung.no

Samsungs største partyhøyttaler later til å kunne konkurrere med et konsertanlegg om lydvolum. Med hele 1500 w effekt skulle man tro at det var tilfelle også, men som vi skal se, er det en påstand som ikke holder vann.

Den gulvstående MX-T70 er blant de største partyhøyttalerne i dagens marked. JBL Partybox 1000 og Sony MHC-V73D, er noen av de nærmeste konkurrentene i denne klassen, og i likhet med dem, kombinerer Samsung-høyttaleren blinkende LED-lys med store høyttalerelementer, og karaoke!

Det er med andre ord, duket for fest og glede med en stor partyhøyttaler.

Samsung-høyttaleren har ikke CD- eller DVD-spiller, med HDMI-utgang, slik Sony-høyttaleren har. Den har heller ikke radio, men så er den en mer rendyrket partyhøyttaler.

Den har også tilkobling for andre lydkilder, og mikrofonmikser på baksiden. Hvor man også finner et praktisk bærehåndtak og USB-lading av mobilen. Som også har sin naturlige plass i en mobilholder på toppen av høyttaleren.

En 10-tommers bass med potent trøkk, holder festen igang.

Karaoke

Der finner man også et gummiert betjeningspanel, hvor man styrer musikken. Her bytter man også fra Bluetooth til en av inngangene på baksiden, og alt dette kan styres fra en fjernkontroll. Eller via Giga Party-appen, hvor man kan velge lyseffekter og endre lydbildet til et av flere moduser. Man styrer selvsagt musikken også i appen, og en rekke DJ-effekter.

Siden den mangler DVD-spiller, kan man heller ikke synge med på karaoke DVD-er på en skjerm, men man kan mikse vokalen fra to mikrofoner, over musikken som spiller. Det er også moro, spesielt når mørket senker seg og lysshowet fra høyttalerne blander seg med musikken.

Høyttaleren kan kobles trådløst sammen med flere, enten MX-T70 eller den mindre MX-T50, og opptil 10 stykker kan kobles sammen for enda heftigere lydtrykk.

To brukere kan være koblet sammen via Bluetooth. samtidig, og veksle på å spille musikk.

Oversiktlig betjening, og mobilholder på toppen.

Høyt, men slapp dynamikk

Samsung har lyktes godt med designet, som er så elegant at høyttaleren lett glir inn i ulike miljøer. Lysshowet kan slås av hvis man bare vil høre musikk uten alle effektene, og man bare har lyst til å ligge i hengekøyen og nyte favoritt-spillelisten.

Innvendig sitter den en 25 cm bass, som spiller oppover, og over den, sitter det en mellomtone og en diskant på hver side. Men hvordan Samsung kan påstå at høyttaleren leverer 1500 w effekt, er en gåte. Samsung sier ingenting om hvordan de har regnet seg fram til 1500 watt, men selv om de mener PMPO (peak momentary power output), er ikke strømforsyningen i høyttaleren kraftig nok til å klare det.

Så hvis man kjøper Samsung-høyttaleren fordi det står 1500 w, blir man rett og slett lurt.

Det merker man også når man skrur opp lyden. Høyttaleren spiller kraftfullt, og det er enorme mengder med bass her, av den typen man virkelig kjenner på kroppen. Den spiller mer enn høyt nok til at det blir skikkelig partystemning, og man skal være ganske uinteressert for ikke å ville slenge seg på dansegulvet.

Sånn sett fungerer Samsung-høyttaleren aldeles utmerket.

Men den makter ikke å få fram noen av nyansene i musikken. Sammenlignet med Sony MHC-V73D, mangler det luft og dynamikk, og vokaler lyder litt innestengt. Diskanten er alt for dempet til at cymbaler får være med på å driver rytmen i musikken fremover, og man når snart grensen for hvor høyt man kan spille.

Side om side, overdøvet Sony-høyttaleren Samsung-høyttaleren, og det skuffet oss litt. Ikke fordi vi trodde på påstanden om 1500 w, men vi håpet i det minste at den skulle gi Sony-høyttaleren en god match for pengene.

Samsung-høyttaleren er sprutsikker.

Konklusjon

Vi har sett lavere priser på Samsung MX-T70D, og anbefaler at man søker etter lavest mulig pris (alltid). For til veiledende fullpris, finner man bedre lyd og flere muligheter andre steder. Men er prisen riktig, kan Samsung-høyttaleren bli et riktig godt kjøp. Men vi hadde forventet mer av en høyttaler med de annonserte egenskapene, hvertfall til full pris.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
På jakt etter ny lydplanke? Sjekk vår topp 10 liste. Savner du bedre lyd fra TV-en? Her finner du de 10 beste lydplankene akkurat nå!
Marshall fornyer sine trådløse høyttalere Oppdaterer Acton, Stanmore og Woburn.
Den trådløse favoritten får en etterlengtet funksjon KEF LSX II blir enda bedre, og enda mer praktisk.
Gatefest med håndtak fra Sony Sony lanserer tre nye X-Series-høyttalere, XG300, XE300 og XE200
Bærbare sommerhøyttalere fra Philips Philips S4807 og S7807 er støv- og vanntette, robuste Bluetooth-høyttalere
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend