Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

TEST Samsung MX-T70

Karaoke-høyttaler med trøkk

Samsungs partyhøyttalere lover mer enn den holder, men er slett ikke uten kvaliteter.
Karakter
Samsung MX-T70
Lyd & Bilde mener
Seriøst trøkk i bassen, fine lyseffekter og enkel betjening. Sprutsikker, med innebygget karaokemikser.
Spiller aldri høyt nok, særlig utendørs. Begrenset dynamikk, og litt for ullen lyd.
Spesifikasjoner

Type: Trådløs høyttaler
Trådløst: Bluetooth 5.0
Tilkoblinger: USB, AUX, 2 x mikrofon
Bass: 25 cm
Mellomtone: 13,3 cm
Diskant: 2,5 cm
Effekt: 1500 w
Lydtrykk: N/A
Frekvensområde: ikke oppgitt
Mål/vekt: 88,4 x 46,3 x 45,5 cm/26,5 kg
Værtettet: Sprutsikker
Annet: App-styring, fjernkontroll, karaoke-modus
WEB: samsung.no

Samsungs største partyhøyttaler later til å kunne konkurrere med et konsertanlegg om lydvolum. Med hele 1500 w effekt skulle man tro at det var tilfelle også, men som vi skal se, er det en påstand som ikke holder vann.

Den gulvstående MX-T70 er blant de største partyhøyttalerne i dagens marked. JBL Partybox 1000 og Sony MHC-V73D, er noen av de nærmeste konkurrentene i denne klassen, og i likhet med dem, kombinerer Samsung-høyttaleren blinkende LED-lys med store høyttalerelementer, og karaoke!

Det er med andre ord, duket for fest og glede med en stor partyhøyttaler.

Samsung-høyttaleren har ikke CD- eller DVD-spiller, med HDMI-utgang, slik Sony-høyttaleren har. Den har heller ikke radio, men så er den en mer rendyrket partyhøyttaler.

Den har også tilkobling for andre lydkilder, og mikrofonmikser på baksiden. Hvor man også finner et praktisk bærehåndtak og USB-lading av mobilen. Som også har sin naturlige plass i en mobilholder på toppen av høyttaleren.

Annonse

En 10-tommers bass med potent trøkk, holder festen igang.

Karaoke

Der finner man også et gummiert betjeningspanel, hvor man styrer musikken. Her bytter man også fra Bluetooth til en av inngangene på baksiden, og alt dette kan styres fra en fjernkontroll. Eller via Giga Party-appen, hvor man kan velge lyseffekter og endre lydbildet til et av flere moduser. Man styrer selvsagt musikken også i appen, og en rekke DJ-effekter.

Annonse

Siden den mangler DVD-spiller, kan man heller ikke synge med på karaoke DVD-er på en skjerm, men man kan mikse vokalen fra to mikrofoner, over musikken som spiller. Det er også moro, spesielt når mørket senker seg og lysshowet fra høyttalerne blander seg med musikken.

Høyttaleren kan kobles trådløst sammen med flere, enten MX-T70 eller den mindre MX-T50, og opptil 10 stykker kan kobles sammen for enda heftigere lydtrykk.

To brukere kan være koblet sammen via Bluetooth. samtidig, og veksle på å spille musikk.

Oversiktlig betjening, og mobilholder på toppen.

Høyt, men slapp dynamikk

Samsung har lyktes godt med designet, som er så elegant at høyttaleren lett glir inn i ulike miljøer. Lysshowet kan slås av hvis man bare vil høre musikk uten alle effektene, og man bare har lyst til å ligge i hengekøyen og nyte favoritt-spillelisten.

Innvendig sitter den en 25 cm bass, som spiller oppover, og over den, sitter det en mellomtone og en diskant på hver side. Men hvordan Samsung kan påstå at høyttaleren leverer 1500 w effekt, er en gåte. Samsung sier ingenting om hvordan de har regnet seg fram til 1500 watt, men selv om de mener PMPO (peak momentary power output), er ikke strømforsyningen i høyttaleren kraftig nok til å klare det.

Så hvis man kjøper Samsung-høyttaleren fordi det står 1500 w, blir man rett og slett lurt.

Det merker man også når man skrur opp lyden. Høyttaleren spiller kraftfullt, og det er enorme mengder med bass her, av den typen man virkelig kjenner på kroppen. Den spiller mer enn høyt nok til at det blir skikkelig partystemning, og man skal være ganske uinteressert for ikke å ville slenge seg på dansegulvet.

Annonse

Sånn sett fungerer Samsung-høyttaleren aldeles utmerket.

Men den makter ikke å få fram noen av nyansene i musikken. Sammenlignet med Sony MHC-V73D, mangler det luft og dynamikk, og vokaler lyder litt innestengt. Diskanten er alt for dempet til at cymbaler får være med på å driver rytmen i musikken fremover, og man når snart grensen for hvor høyt man kan spille.

Side om side, overdøvet Sony-høyttaleren Samsung-høyttaleren, og det skuffet oss litt. Ikke fordi vi trodde på påstanden om 1500 w, men vi håpet i det minste at den skulle gi Sony-høyttaleren en god match for pengene.

Samsung-høyttaleren er sprutsikker.

Konklusjon

Vi har sett lavere priser på Samsung MX-T70D, og anbefaler at man søker etter lavest mulig pris (alltid). For til veiledende fullpris, finner man bedre lyd og flere muligheter andre steder. Men er prisen riktig, kan Samsung-høyttaleren bli et riktig godt kjøp. Men vi hadde forventet mer av en høyttaler med de annonserte egenskapene, hvertfall til full pris.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.