Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Samsung Music Frame (HW-LS60D)

Designhøyttaler på ramme alvor

Samsung har laget den perfekte høyttaleren for deg som allerede har en Frame TV: Music Frame er et musikkanlegg forkledd som en bilderamme.

Skrevet av / 21.06.24 - 08:00
Samsung Music Frame (HW-LS60D)
Audun Hage

Samsung har hatt stor suksess med TV-en The Frame som etterligner en bilderamme. Derfor er det ingen overraskelse at de nå vil prøve å kopiere den samme suksessen til lydverdenen med Music Frame. Den ble lansert med stor fanfare under CES-messen i Las Vegas, og nå har vi endelig fått sjansen til å teste den. Men er dette en fullblods høyttaler snedig forkledd som en bilderamme, eller bare en bilderamme med innebygd lyd? På tide å finne ut!

HW-LS60D_010_Front-With Stand_Black HW-LS60D_014_L Perspective-With Stand_Black HW-LS60D_012_R side-With Stand_Black HW-LS60D_015_Back Dynamic1-With Stand_Black HW-LS60D_016_Back Dynamic2-With Stand_Black
<
>
(Foto: Samsung)

Samsung Music Frame (HW-LS60D)

Samsung har sørget for rikelig med lyd i den mellomstore rammen, som rommer et bilde på 33 x 33 centimeter. Music Frame har hele seks innebygde høyttalerelementer (to basser, to mellomtoner og to diskanter), og en innebygd mikrofon for stemmekommandoer.

Høyttaleren støtter både stereolyd og surroundlyd med Dolby Atmos. Den kan også “lytte” til akustikken i rommet og tilpasse lyden deretter (Samsung kaller det Spacefit Sound).

Music_Frame_02_Adam Helbaoui Music_Frame_03_Adam Helbaoui Music_Frame_05_Adam Helbaoui
<
>
... eller henges på veggen med medfølgende veggfeste. (Foto: Samsung)

Design

Utførelsen er flott: Rammen er for det meste laget av plast utvendig, men byggekvaliteten er tillitvekkende. De som allerede har en Frame TV vil kjenne seg igjen her.

Selve rammen leveres kun i svart, men i løpet av sommeren vil det også komme en hvit ramme som kan festes utenpå (ekstrautstyr). Det ryktes også at Samsung jobber med et lokalt rammeverksted i Norden, for å kunne tilby mer eksklusive rammebetingelser på sikt.

Selve bildet inne i rammen er en utskjæring med passepartout, som er klistret ovenpå en akrylplate. Samsung har lagt ved et stilig bilde av en platespiller, men du kan selvfølgelig også sette inn ditt eget bilde i rammen. Det følger med en mal for dette i esken.

I løpet av sommeren vil det også komme flere motiver i full størrelse på akrylplater (Art Panel), som selges separat av Samsung og andre forhandlere. Dermed blir det god mulighet til å få en Music Frame skreddersydd til din personlige stil.

(Foto: Samsung)

 

Tilkoblingsmuligheter

Samsung har puttet mange smarte finesser inn i den kompakte høyttaleren. Siden Music Frame har innebygd mikrofon, kan den brukes med stemmeassistenter som Google Assistant og Alexa. Den kan også fungere som smarthøyttaler i Samsungs Smarthings økosystem, og styre tilkoblede dingser. Men det krever at du også kjøper en separat “Smart Hub” og plugger inn.

Music Frame kan brukes sammen med en Samsung TV, men dette er ikke noe krav. Den kan kobles til Wi-Fi nettverket ditt hjemme og spille musikk direkte fra tjenester som Airplay, Spotify Connect eller Chromecast. Alternativt kan du koble den til ulike kilder via Bluetooth og spille av lyden på den måten.

For mange vil det nok være naturlig å bruke Music Frame i samspill med en Samsung TV og / eller lydplanke. Så lenge du har en kompatibel Samsung lydplanke kan Music Frame spille musikk i gruppe med denne, eller fungere som bakhøyttaler til surround. Vi skriver bakhøyttaler i entall, for det er kun mulig å bruke én høyttaler til dette formålet.

Velger du å montere Music Frame i front, kan du derimot sette opp to høyttalere i stereo om du ønsker. Den kan også kobles til en kompatibel Samsung TV gjennom Q Symphony, og forsterke TV-lyden. Da kan du eventuelt klare deg uten lydplanke. Lydsignalet overføres trådløst over Bluetooth eller Wi-Fi, så du unngår HDMI-kabelen.

Merk: For å benytte Music Frame med en TV kreves det at du har en nyere 2024-modell Samsung TV, men det vil også komme en software-oppdatering til eldre TV-modeller i løpet av høsten.

 

DSC_3939 DSC_3946 DSC_3948 DSC_3980
<
>
(Foto: Audun Hage)

Imponerende stor lyd!

Music Frame er utviklet ved Samsungs Audio Lab i California, hvor også selskapets lydplanker blir unnfanget. De har lang erfaring med å få stor lyd ut av små pakker.

I Music Frames tilfelle er diskant- og mellomtone høyttalerne skjult på innsiden, mens lydbølgene spres ut gjennom en tynn spalte (waveguide) langs kanten av rammen. De to basselementene sitter montert på baksiden, slik at de drar mest mulig nytte av romforsterkning når høyttaleren plasseres inntil veggen.

Resultatet kan man virkelig høre. Music Frame maler ut et massivt lydbilde som går langt utenpå rammene på selve høyttaleren. Faktisk ble vi litt tatt på senga av autoriteten og størrelsen på lydbildet, som er mye større og bredere enn forventet. Tonene fra Niki & The Doves «Play It on My Radio» fyller rommet, på en måte som (nesten) kan minne om et fullblods stereoanlegg.

Med en enkel lydkilde som dette blir lyden ofte veldig retningsbestemt og endimensjonal, men her får den en fascinerende troverdig størrelse og realisme. Og den kan spille høyt! Overraskende høyt for størrelsen, faktisk. Men klart – dersom du vil ha ordentlig feststemning og i tillegg har et stort rom, ville vi nok vurdert å legge til en ekstra høyttaler.

Selve klangbalansen er relativt fyldig og varm, med god klarhet i mellomtonen. Stemmer kommer godt ut og frem med glimrende taleforståelse. Music Frame spiller også med sjenerøs bass, men den går ikke spesielt dypt. Trommer og bassgitar låter fast og fint, men de dypeste synthbass-tonene mister litt tyngde.

Oppover i diskanten blir lyden litt mer diffus og mister noe fokus. De lyse tonene fra strenge- og blåseinstrumenter klinger ikke alltid like klart som man kunne ønske. Trommevisper og hi-hat låter også litt avrundet i toppen.

Dette er nok derfor ikke den ultimate høyttaleren for deg som liker å «finlytte» i sofaen. Men til variert musikk og bakgrunnslyd fungerer Music Frame utmerket etter vår mening.

(Foto: Audun Hage)

 

 

Samspill med TV

Vi testet også Music Frame som TV-høyttaler ved å koble den til en Samsung-TV (2024 mod. TQ65S90D OLED-TV) via Wi-Fi og finessen Q Symphony. Sistnevnte er å foretrekke da dette gir den beste og mest stabile lydgjengivelsen. Høyttaleren fungerer da som en forlengelse av TV-høyttalerne – lyden forsterkes samtidig som du ivaretar en viss lokalisering til TV-skjermen.

Music Frame fungerer utmerket til TV-lyd også, men dersom du har ambisjoner om «hjemmekino» ville vi nok valgt å kombinere den med en ekstra høyttaler i stereo, alternativt å bruke den som bakhøyttaler i kombinasjon med en lydplanke. Vi opplevde for eksempel at en Samsung S710D lydplanke med separat subwoofer, var en flott kombinasjon i samspill med rammehøyttaleren.

videoframe_339 videoframe_3437
<
>
Music Frame kan også brukes enkelt eller parvis med en kompatibel Samsung TV, gjennom finessen Q Symphony. (Foto: Samsung)
Les også Her er Samsungs nye lydplanker Toppmodellen Q995D lover en heftig hjemmekino-opplevelse, men det finnes også noen slanke og interiørvennlige alternativer.

Konkurrenter?

Det finnes flere alternativer til Music Frame der ute. Et av de mest åpenbare kommer fra Ikea, nærmere bestemt SYMFONISK bilderamme som er utviklet i samarbeid med Sonos. Men denne er først og fremst et rimeligere alternativ som koster drøyt halvparten. Den gir ikke på langt nær like stor og detaljert lyd, og har heller ikke like fin innramming eller motiver etter vår mening.

Går vi utenfor rammene er derimot Sonos Era 300 et godt alternativ. Den koster like mye som Music Frame, og leverer en mer presis klangbalanse og fastere, dypere bass. Sonos-høyttaleren har også flere innebygde høyttalerkanaler, som tillater enda større surroundeffekt ved avspilling av musikk i Atmos-format. Men designmessig kan den naturligvis ikke sammenlignes.

Les også En liten lydrevolusjon Årets kanskje mest hypede høyttaler har vært på testbenken. Sonos Era 300 representerer en ny bølge innen 3D-musikkavspilling, med en lyd som kan fremkalle alt fra gåsehud til brekninger ...

Konklusjon

Dersom du er blant dem som allerede liker Samsungs The Frame TV med sine interiørvennlige kvaliteter, vil du trolig også digge Music Frame. Den fungerer som en fullverdig bilderamme og kan gli nærmest ubemerket inn i omgivelsene, mens den rommer det motivet du måtte ønske.

Music Frame er også istand til å gi en god og underholdende musikkopplevelse, med en lyd som er overraskende klar og fyldig for størrelsen. Dersom du søker hi-fi presisjon, finnes det enda bedre alternativer der ute. Men innenfor designverdenen er dette absolutt en av de kuleste høyttalerne du kan kjøpe akkurat nå.

Karakter
Samsung Music Frame (HW-LS60D)
Premium

Lyd & Bilde mener

Music Frame er en kompakt høyttaler kamuflert som en bilderamme. Den lille høyttaleren smelter fint inn i interiøret, og leverer et overraskende stort lydbilde. Det er mulig å koble to høyttalere i stereo. Pluss for god kompatibilitet med ulike lydkilder. Du betaler litt for designen, og lyden kan virke litt ullen sammenlignet med mer rendyrkede hi-fi høyttalere. Det er foreløpig kun mulig å bruke 1 stk Music Frame som bakhøyttaler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Familiefeide i B&W

Futt i filmen med Dolby Atmos!

Førsteklasses høyttalerteknologi på budsjett

Veggpryd med lyd

Garanterer god stemning på sommerfestene

Focal-lyd i Tesla: Så enkelt – så bra!

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Scroll to Top