Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

PSB Imagine Mini

General Mini

PSBs nye minihøyttaler er et kanonskudd med kinaputt-dimensjoner. Imagine Mini låter stort, åpent og ekte, og er en av de mest potente minihøyttalerne vi har hørt.
Lyd & Bilde mener
Potent og dynamisk lyd Stor mellomtone
Begrenset dypbass
Spesifikasjoner
  • Toveis kompakthøyttaler
  • 1” titan diskant
  • 4,5” bass
  • Frekvensgang: 55Hz-23kHz (-3dB)
  • Impedans: 8 ohm
  • Følsomhet: 85dB
  • Pris: 4.995 kr (treverk) 5.495 kr (pianolakk)

Det er ikke så ofte vi blir oppglødd av små høyttalere, men etter å ha hørt PSBs nye mikrohøyttalere på high-end messen i Munchen var redaktøren vår (Lasse Svendsen) synlig begeistret. Sjefen blir sjelden imponert av annet enn svindyre elektrostathøyttalere, derfor fattet jeg umiddelbart interesse når han fortalte om Imagine Mini. ”Disse bare må du høre” var meldingen, og som sagt, så gjort.

Imagine Mini
Den nye høyttaleren fra Paul Barton & co er et lekkert stykke industridesign. Hele konstruksjonen oser av kvalitet og smarte løsninger, som vi sjelden har sett til 5.000 kroner. Det buede kabinettet har ingen parallelle flater, i stedet svinger både topp og sideplatene elegant innover. Terminalene er felt inn på undersiden av kabinettet, med to små hull som tillater skjult kabelføring. Her sitter det også gjengehull hvor PSBs egen veggbrakett kan skrus fast. Titter vi blant konkurrentene må vi opp til modeller som B&W CM1 (6.996 kr)  og Dali Mentor Menuet (7.996 kr)for å finne en tilsvarende byggekvalitet. Og det er da heller ingen tvil om at det er nettopp ”kompakt-eliten” PSB ønsker å utfordre med disse høyttalerne.

Lydkvalitet
Det finnes mange små høyttalere der ute som kan spille stort og overbevisende, med flott klang og rikelig med bass for størrelsen.  Problemet inntreffer når man vil ha mer av det gode, og skrur opp volumet. Da takker de fleste små høyttalere brått for seg, og illusjonen av en stor høyttaler forsvinner i tynn og hardt presset lyd. Inntrykket jeg får av PSB Mini, er at Paul Barton har tøyd strikken lengre enn på noen andre mini-høyttalere jeg har hørt. De låter like ”stort” og fyldig som mange gulvhøyttalere, og de kan faktisk spille høyt! Det er ikke bare en klisjé: Størrelsen på lydbildet er imponerende, mens vokaler og instrumenter sitter som plantet akkurat der de skal være. Den tonale presisjonen er også veldig god, noe vi er vant til fra PSB sine høyttalere.

Lyden fra Mini-ene er definitivt mer ”rocka” i spillestilen enn Dali Mentor Menuet, og har en klart mer energisk diskantgjengivelse. Robyn synger ut til meg av full hals uten at de legger noen demper på stemmen hennes, men det blir heller ikke spisst eller ubehagelig.

Annonse

Også mannsstemmer gjengis med stor realisme – ”raspet” i stemmen til Johnny Cash sin versjon av ”Hurt” gir høy gåsehudfaktor.

Det eneste som kan avsløre at vi ikke har med en fullformat høyttaler å gjøre, er at de ikke flytter fjell i bassen. Med erfaring fra den større Imagine B (6.995 kr), som er en real bassbombe, var vi spente på hvor mye Image Mini skulle sparke fra seg, og de har en fin og og fyldig bass, om ikke fullt så slagkraftig som storebrødrene. PSB har i stedet konsentrert seg om å få til den viktige mellomtonen, og det har de klart med bravur.

Annonse

Konklusjon
Imagine Mini låter stort, åpent og ekte, og er en av de mest potente minihøyttalerne vi har hørt. Vi sier mini, for det finnes utvilsomt mellomstore kompaktmodeller der ute som kan gi Miniene en utfordring, ikke minst PSBs egen Imagine B. Om du foretrekker knøttsmå og plasseringsvennlige høyttalere, men vil ta et steg opp fra Bose og andre mikrohøyttalere derimot Imagine Mini et svært kjærkomment alternativ. Paul Barton har klart det igjen!

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.