: PSB Imagine Mini

General Mini

PSBs nye minihøyttaler er et kanonskudd med kinaputt-dimensjoner. Imagine Mini låter stort, åpent og ekte, og er en av de mest potente minihøyttalerne vi har hørt.
Lyd & Bilde mener
Potent og dynamisk lyd Stor mellomtone
Begrenset dypbass
Spesifikasjoner
  • Toveis kompakthøyttaler
  • 1” titan diskant
  • 4,5” bass
  • Frekvensgang: 55Hz-23kHz (-3dB)
  • Impedans: 8 ohm
  • Følsomhet: 85dB
  • Pris: 4.995 kr (treverk) 5.495 kr (pianolakk)
Annonse
Annonse
forfatter

Det er ikke så ofte vi blir oppglødd av små høyttalere, men etter å ha hørt PSBs nye mikrohøyttalere på high-end messen i Munchen var redaktøren vår (Lasse Svendsen) synlig begeistret. Sjefen blir sjelden imponert av annet enn svindyre elektrostathøyttalere, derfor fattet jeg umiddelbart interesse når han fortalte om Imagine Mini. ”Disse bare må du høre” var meldingen, og som sagt, så gjort.

Imagine Mini
Den nye høyttaleren fra Paul Barton & co er et lekkert stykke industridesign. Hele konstruksjonen oser av kvalitet og smarte løsninger, som vi sjelden har sett til 5.000 kroner. Det buede kabinettet har ingen parallelle flater, i stedet svinger både topp og sideplatene elegant innover. Terminalene er felt inn på undersiden av kabinettet, med to små hull som tillater skjult kabelføring. Her sitter det også gjengehull hvor PSBs egen veggbrakett kan skrus fast. Titter vi blant konkurrentene må vi opp til modeller som B&W CM1 (6.996 kr)  og Dali Mentor Menuet (7.996 kr)for å finne en tilsvarende byggekvalitet. Og det er da heller ingen tvil om at det er nettopp ”kompakt-eliten” PSB ønsker å utfordre med disse høyttalerne.

Lydkvalitet
Det finnes mange små høyttalere der ute som kan spille stort og overbevisende, med flott klang og rikelig med bass for størrelsen.  Problemet inntreffer når man vil ha mer av det gode, og skrur opp volumet. Da takker de fleste små høyttalere brått for seg, og illusjonen av en stor høyttaler forsvinner i tynn og hardt presset lyd. Inntrykket jeg får av PSB Mini, er at Paul Barton har tøyd strikken lengre enn på noen andre mini-høyttalere jeg har hørt. De låter like ”stort” og fyldig som mange gulvhøyttalere, og de kan faktisk spille høyt! Det er ikke bare en klisjé: Størrelsen på lydbildet er imponerende, mens vokaler og instrumenter sitter som plantet akkurat der de skal være. Den tonale presisjonen er også veldig god, noe vi er vant til fra PSB sine høyttalere.

Lyden fra Mini-ene er definitivt mer ”rocka” i spillestilen enn Dali Mentor Menuet, og har en klart mer energisk diskantgjengivelse. Robyn synger ut til meg av full hals uten at de legger noen demper på stemmen hennes, men det blir heller ikke spisst eller ubehagelig.

Også mannsstemmer gjengis med stor realisme – ”raspet” i stemmen til Johnny Cash sin versjon av ”Hurt” gir høy gåsehudfaktor.

Det eneste som kan avsløre at vi ikke har med en fullformat høyttaler å gjøre, er at de ikke flytter fjell i bassen. Med erfaring fra den større Imagine B (6.995 kr), som er en real bassbombe, var vi spente på hvor mye Image Mini skulle sparke fra seg, og de har en fin og og fyldig bass, om ikke fullt så slagkraftig som storebrødrene. PSB har i stedet konsentrert seg om å få til den viktige mellomtonen, og det har de klart med bravur.

Konklusjon
Imagine Mini låter stort, åpent og ekte, og er en av de mest potente minihøyttalerne vi har hørt. Vi sier mini, for det finnes utvilsomt mellomstore kompaktmodeller der ute som kan gi Miniene en utfordring, ikke minst PSBs egen Imagine B. Om du foretrekker knøttsmå og plasseringsvennlige høyttalere, men vil ta et steg opp fra Bose og andre mikrohøyttalere derimot Imagine Mini et svært kjærkomment alternativ. Paul Barton har klart det igjen!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!