Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Polk Audio Magnifi Mini

En real mini

Fra Polk Audio kommer Magnifi Mini; en knøttliten lydplanke som låter som den var mye større.

Skrevet av / 09.02.21 - 07:00
Polk Audio Magnifi Mini
Geir Gråbein Nordby

Om man skal kalle Magnifi Mini for en lydplanke eller ikke, er ikke godt å si. Den har ikke plankeform, men er i stedet som en mellomstor Bluetooth-høyttaler. Den har da også Bluetooth til musikkspilling, men er altså tiltenkt å stå i TV-stuen.

Les også Sonos Beam Beam er Sonos’ rimeligste lydplanke hittil, likevel kan den flere triks enn sine storebrødre

Det må være mange som er interessert i en slik liten høyttaler i TV-stuen. En høyttaler som med sine 34 cm i bredden nesten ikke synes, men som tilfører en ny dimensjon til lyden, i forhold til den begredelige lydkvaliteten man er vant til fra den flate TV-en. Om dette er størrelsen du er ute etter, står den faktisk helt uten konkurranse. Øker du bredden med 10-15 cm, finner du den enda rimeligere (og mye dårligere) Panasonic SC-HTB250, og dessuten Sony HT-MT300. Sonos Beam, så kompakt som den er, er faktisk dobbelt så bred som Polk Magnifi Mini.

Polk Audio Magnifi Mini
Foto: Polk Audio

Trådløs subwoofer

For å hjelpe til i bassområdet er Magnifi Mini utstyrt med en trådløs subwoofer, med et 6,5-tommers basselement på undersiden. Denne kan for eksempel gjemmes bort i et hjørne.

Som lydplanker flest kobles Magnifi Mini til TV-en med HDMI-kabel. Bruk den inngangen som er merket ARC på TV-en, så hentes lyden direkte ut fra TV-en – uansett hvilken kilde du ser på. Har du en eldre TV uten lydreturutgang (HDMI ARC), brukes optisk digitalkabel. Det finnes også en analog 3,5 mm kabel, i tilfelle du ønsker å koble til en kilde uten digitalutgang.

Se presentasjonsvideoen av Magnifi Mini under:

 

Støtter Chromecast

Ønsker du det meste ut av musikklyttingen, kan lydplanken kobles til wi-fi-nettverk med Google Home-appen på mobilen, deretter kan du strømme musikk direkte til lydplanken fra musikktjenester som støtter Chromecast. Dette gir også best lydkvalitet, da du slipper å gå innom komprimert Bluetooth.

Magnifi Mini støtter surroundlyd med Dolby Digital, alle andre formater må konverteres til PCM i TV-en for at lydplanken gir lyd fra seg. Det betyr også at den ikke har utvidet lydretur (eARC), da det bare er nødvendig om man skal dekode høyoppløste lydformater.

Polk Magnifi Mini drivers
Magnifi Mini er en knøttliten lydplanke, men som med seks høyttalerelementer og digital teknologi skaper et større lydbilde enn man tror. Foto: Polk Audio

Rett frem i bruk

Brukervennligheten er det ingenting hokus-pokus med. Den lille fjernkontrollen har direkteknapper til alle funksjoner, og det står med hvit skrift eller hvite ikoner mot svart bakgrunn på de mest brukte knappene. Mindre brukte knapper har svarte ikoner, men uthevet eller nedsunket så man kan føle seg frem. Det kan nok ta en stund å bli kjent med den, men den fungerer greit og ligger bra i hånda.

Jeg hadde ønsket meg et display i fronten av lydplanken. I stedet blir jeg møtt med striper av lysdioder som går opp og ned ut ifra valgt lydnivå og funksjoner. Man blir vant til det, men det både er lite visuelt tiltalende, og det er mindre brukervennlig.

Du kan velge mellom ulike lydmoduser, og du kan dessuten justere dialogområdet opp og ned med en egen Voice-funksjon.

Polk Magnifi Mini sub
Den trådløse subwooferen er en viktig bidragsyter til den fyldige bassen. Foto: Polk Audio

Lyden er ikke mini

Jeg hadde på forhånd ingen forventninger til den lille unnselige lydplanken, som veier lite og har skyhøy plastfølelse. Derfor var overraskelsen stor, da jeg oppdaget at lydbildet slettes ikke var så snevert som den lille størrelsen tilsier. Lyden i stereo henger på utsiden av lydplanken, og det samme med filmlyd. Jeg lar meg aldri lure til å tro at det er surroundlyd, men lydbildet fyller faktisk rommet greit. Spesielt om du er heldig og få midtsetet foran TV-en. Sitteplassene ute på siden får et langt mindre rom i lydbildet sitt.

Magnifi Mini låter best i lydmodus Musikk. Det gjelder ikke bare med musikk, men også på film. Bruker du modusen Film, blir dialogene enda litt tydeligere, spesielt om du øker dialogene med Voice-knappen. Men det blir for spisst og unaturlig til at jeg setter pris på det. I Musikk-modus får stemmene et større mellomtoneområde. Om du drar opp nivået på stemmene med Voice-funksjonen, blir en større del av stemmeregisteret forsterket, enn i Film-modus. Også i brystklangregionen, i stedet for bare skarpeste delen av stemmebåndet. Derfor låter Musikk alltid mer naturlig og mindre skarpt.

Både musikk og film låter ganske bra, om lydplanken blir satt til å spille med lavt til middels lydnivå. Det eneste jeg savner er litt mer luft helt i toppen. Det kan låte litt innestengt, spesielt luftige kvinnestemmer mister litt av gløden gjennom Polk-planken.

Når ikke helt opp

Dra opp lydnivået til det nærmer seg maksnivå, og Magnifi Mini øker forvrengningen kraftig. Det låter vesentlig skarpere og spissere, og setter du Magnifi Mini opp mot andre lydplanker som for eksempel Sonos Beam så kommer den til kort. Der er også litt av problemet. Magnifi Mini koster nemlig 5500 kroner, som plasserer den over Sonos Beam i pris. Men selv om du med Polk-planken får med subwoofer, har Beam bedre lydkvalitet – selv om den mangler den siste oktaven i bassen.

Er du villig til å gå opp i størrelse, får du Samsung HW-Q66T til nesten samme pris som Magnifi Mini. Samsung-en spiller ringer rundt den. Jeg vil påstå at også den nesten like kompakte Sony HT-MT300, som er lik HT-MT500 bare uten Chromecast og nettverkstilkobling, er bedre lydmessig.

Polk Audio Magnifi Mini
Foto: Polk Audio

Konklusjon

Polk Magnifi Mini er en ultrakompakt lydplanke, som virkelig passer inn overalt. Bredden er ikke større enn den til en 14-tommers skjerm, som gjør at den nærmest forsvinner visuelt. Da er det bra den har en trådløs subwoofer ved siden av, til å håndtere bassen.

Lydbildet er større enn man skulle tro, og aller størst for personen som sitter i i midten foran TV-en. Musikk låter helt ok, og film og TV funker fint. Bare pass på å bruk lydmodusen Musikk, den låter mest naturlig uansett hva du hører på.

Med både Bluetooth og Google Cast innebygd, har denne lydplanken et stort bruksområde. Den når ikke opp i lydkvalitet til de beste lydplankene til samme pris, men den har altså fordelen av å være eksepsjonelt kompakt.

Karakter
Polk Audio Magnifi Mini
Basic

Lyd & Bilde mener

Overraskende potent lyd til å være så liten. Lett å plassere, enkel i bruk. Høy plastfølelse. Litt for dempet i diskantområdet.

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Garanterer god stemning på sommerfestene

Focal-lyd i Tesla: Så enkelt – så bra!

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Høyttalere du bare kan drømme om

Slankere – og mildere

Setter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bærbar høyttaler med saftig bass

Scroll to Top