TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Philips ShoqBox Mini

Trådløs granat som spiller i bassenget

Philips vanntette Bluetooth-høyttaler er ikke så sprengfarlig som den ser ut, men den låter bra.

forfatter
Publisert 19.02.16 - 08:00
L&B mener
Den får alt det viktige med, og lyden er utmerket til denne prisen. Og så er den vanntett.
Litt skingrende diskant, og bassen er noe dempet. Spiller ikke spesielt høyt. Kort batteritid.
Spesifikasjoner

Philips ShoqBox Mini BT2200

 • Bestykning: 1,5” fulltone
 • Forsterkereffekt: 2,8 W
 • Maksimalt lydtrykk: 81 dB
 • Sertifisering: IP67
 • Tilkoblinger: Bluetooth, AUX (3,5 mm minijack), innebygget mikrofon
 • Batteritid: 4 timer
 • Mål: 107 x 58 x 69 mm (BxDxH)
 • Vekt: 200 gram
Veil. pris 412Pr. 19.02.16 Produktside

Nederlandske Philips produserer elektronikk av alle slag – fra lyspærer til røntgenapparater. Lydprodukter har de også hatt på programmet i en mannsalder, selv om lyddivisjonen i dag er en del av Gibson-konsernet, som også står bak blant andre Onkyo.

 

Philips ShoqBox Mini, som også bærer det prosaiske navnet BT2200, er den minste i ShoqBox-serien av trådløse BT høyttalere. Som de øvrige medlemmene av serien er den vanntett (IP67), og kan derfor bli med på stranden eller til bassenget. Som IP67-sertifisert tåler den «bare» å bli med ned på en meters dyp, og bare i en halv time. Men siden den flyter på vannet, er det ingen risiko for at den går til bunns.

 

I kraft av sin størrelse og robuste utførelse er ShoqBox Mini perfekt til reisebruk. Men du bør nok ikke pakke den i håndbagasjen på flyturen – spesielt hvis du har det travelt med å nå flyet. Den ligner nemlig en håndgranat!

 

Bak et sort metallgitter med fasettmønster, som går hele veien rundt, finner man på forsiden en 1,5” fulltoneenhet. Baksiden rommer en slavebass. På toppen er det knapper for av/på, Bluetooth-paring/telefonsamtaler samt volum. Bak et gummideksel i bunnen finner man en 3,5 mm minijack-utgang til analog lyd inn samt microUSB-port til lading. Batteritiden er oppgitt til fire timer. Den innebygde forsterkeren er på 2,8 W. Det er ikke all verden, men ros til Philips/Gibson for å innrømme det. Det hører nemlig til sjeldenhetene at effekten på små trådløse høyttalere overhodet oppgis. Takket være et soft-clipping-kretsløp kan effekten utnyttes til det ytterste, uten at forvrengningen blir katastrofalt høy.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lyden

Som på andre bittesmå trådløse høyttalere er dypbass noe som kun opptrer i markedsføringsfolkets fantasi. I beste fall kan man håpe på at den rimelige mellombassen sikrer en hederlig tonebalanse. ShoqBox Mini har en ganske slank lyd, som gjør stemmer litt tynne, også sammenlignet med andre små høyttalere, som UE Roll. Basstunge låter som Deadmau5 Ghosts ’n’ Stuff er ikke dens livrett. Der må man simpelthen høyere opp i effekt- og prisskala. Til sang og radionyheter går det bedre, og toppen er godt med, faktisk nesten for godt.

 

Som nær sagt alle andre Bluetooth-reisehøyttalere har BT2200 360 graders lydspredning. Det er imidlertid lett å høre hva som er foran og bak på den. På forsiden, hvor den aktive enheten sitter, er diskanten tydeligst, mens det er mest bass når den vender ryggen til. Det gjør det mulig å tilpasse tonebalansen etter smak.

 

Konklusjon

Philips ShoqBox Mini er mer rå på utsiden enn den er på innsiden. Du får verken avanserte funksjoner eller dundrende bass, og vi kunne nevnt en rekke andre kompakte trådløse høyttalere som gjør det like godt eller bedre. Men de har alle til felles at de koster langt mer enn Philips-en. Til å være en liten, billig Bluetooth-høyttaler klarer den seg nemlig ganske fint. Så hvis 400 kroner er det maksimale du vil gi for en reisehøyttaler, og du i tillegg liker den paramilitære designen, er den et utmerket valg.

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kommer den hit også Spiller musikk og skjønner norsk.
5 tips til bedre lydplanke-lyd Har du akkurat kjøpt deg en ny lydplanke? Her får du noen enkle tips som gjør oppsettet til ren plankekjøring!
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
Følg Lyd & Bilde