: Philips ShoqBox Mini

Trådløs granat som spiller i bassenget

Philips vanntette Bluetooth-høyttaler er ikke så sprengfarlig som den ser ut, men den låter bra.
Lyd & Bilde mener
Den får alt det viktige med, og lyden er utmerket til denne prisen. Og så er den vanntett.
Litt skingrende diskant, og bassen er noe dempet. Spiller ikke spesielt høyt. Kort batteritid.
Spesifikasjoner

Philips ShoqBox Mini BT2200

  • Bestykning: 1,5” fulltone
  • Forsterkereffekt: 2,8 W
  • Maksimalt lydtrykk: 81 dB
  • Sertifisering: IP67
  • Tilkoblinger: Bluetooth, AUX (3,5 mm minijack), innebygget mikrofon
  • Batteritid: 4 timer
  • Mål: 107 x 58 x 69 mm (BxDxH)
  • Vekt: 200 gram
Annonse
Annonse
forfatter

Nederlandske Philips produserer elektronikk av alle slag – fra lyspærer til røntgenapparater. Lydprodukter har de også hatt på programmet i en mannsalder, selv om lyddivisjonen i dag er en del av Gibson-konsernet, som også står bak blant andre Onkyo.

 

Philips ShoqBox Mini, som også bærer det prosaiske navnet BT2200, er den minste i ShoqBox-serien av trådløse BT høyttalere. Som de øvrige medlemmene av serien er den vanntett (IP67), og kan derfor bli med på stranden eller til bassenget. Som IP67-sertifisert tåler den «bare» å bli med ned på en meters dyp, og bare i en halv time. Men siden den flyter på vannet, er det ingen risiko for at den går til bunns.

 

I kraft av sin størrelse og robuste utførelse er ShoqBox Mini perfekt til reisebruk. Men du bør nok ikke pakke den i håndbagasjen på flyturen – spesielt hvis du har det travelt med å nå flyet. Den ligner nemlig en håndgranat!

 

Bak et sort metallgitter med fasettmønster, som går hele veien rundt, finner man på forsiden en 1,5” fulltoneenhet. Baksiden rommer en slavebass. På toppen er det knapper for av/på, Bluetooth-paring/telefonsamtaler samt volum. Bak et gummideksel i bunnen finner man en 3,5 mm minijack-utgang til analog lyd inn samt microUSB-port til lading. Batteritiden er oppgitt til fire timer. Den innebygde forsterkeren er på 2,8 W. Det er ikke all verden, men ros til Philips/Gibson for å innrømme det. Det hører nemlig til sjeldenhetene at effekten på små trådløse høyttalere overhodet oppgis. Takket være et soft-clipping-kretsløp kan effekten utnyttes til det ytterste, uten at forvrengningen blir katastrofalt høy.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lyden

Som på andre bittesmå trådløse høyttalere er dypbass noe som kun opptrer i markedsføringsfolkets fantasi. I beste fall kan man håpe på at den rimelige mellombassen sikrer en hederlig tonebalanse. ShoqBox Mini har en ganske slank lyd, som gjør stemmer litt tynne, også sammenlignet med andre små høyttalere, som UE Roll. Basstunge låter som Deadmau5 Ghosts ’n’ Stuff er ikke dens livrett. Der må man simpelthen høyere opp i effekt- og prisskala. Til sang og radionyheter går det bedre, og toppen er godt med, faktisk nesten for godt.

 

Som nær sagt alle andre Bluetooth-reisehøyttalere har BT2200 360 graders lydspredning. Det er imidlertid lett å høre hva som er foran og bak på den. På forsiden, hvor den aktive enheten sitter, er diskanten tydeligst, mens det er mest bass når den vender ryggen til. Det gjør det mulig å tilpasse tonebalansen etter smak.

 

Konklusjon

Philips ShoqBox Mini er mer rå på utsiden enn den er på innsiden. Du får verken avanserte funksjoner eller dundrende bass, og vi kunne nevnt en rekke andre kompakte trådløse høyttalere som gjør det like godt eller bedre. Men de har alle til felles at de koster langt mer enn Philips-en. Til å være en liten, billig Bluetooth-høyttaler klarer den seg nemlig ganske fint. Så hvis 400 kroner er det maksimale du vil gi for en reisehøyttaler, og du i tillegg liker den paramilitære designen, er den et utmerket valg.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.