: Musaic MP10

Vellykket strømmehøyttaler

Den trådløse multiromshøyttaleren har gitt Musaic en flyvende start.
August 2016Musaic MP10
Lyd & Bilde mener
Så enkel å bruke at det er en lek. Stor og kraftfull lyd med god balanse og oppløsning. Bluetooth og Wifi er et kjempepraktisk pluss.
Wifi uten AirPlay-støtte, litt kjipe plastdetaljer og den lyder hardt når du spiller høyt.
Spesifikasjoner

Musaic MP10

Type: Trådløs høyttaler

Trådløs: Wi-Fi og Bluetooth

Strømmetjenester: Internettradio, Spotify Connect, Napster, AllPlay, m.m.

Innganger: Analog 3,5 mm

Annet: App-styring med Philips Hue-kontroll, IFTTT, NAS-driver.

Annonse
Annonse
forfatter

Enn så lenge har nesten ingen hørt om Musaic høyttalere. Det er ikke så rart. De er blant ferskingene i bransjen, og et resultat av en vellykket Kickstarter-kampanje som startet i 2014.

Nå er de endelig klare med to høyttalere, den største tester vi her, og den skal slåss om oppmerksomheten i et hurtig voksende marked for trådløse høyttalere. Hvor nye merker dukker opp ukentlig, for å kapre markedsandeler fra etablerte høyttalerprodusenter som Sonos, som allerede er store i trådløsmarkedet.

Musaic har allerede et forsprang på mange av dem, fordi mannen bak høyttalerne er langt fra en fersking. Matthew Bramble jobbet tidligere som ingeniør hos Cambridge Audio i England, et selskap med røtter i 80-tallet. Med produkter vi ofte har skamrost i disse spaltene. Så erfaringsgrunnlaget er godt fundamentert i solide kunnskaper om lyd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Bilde

Ideen bak Musaic er å lage vellydende multiromshøyttalere som kan spille trådløst i flere rom. I og for seg ikke en veldig original idé, men Bramble og teamet hans har lagt mye ressurser i brukervennlighet. Det har de lyktes veldig godt med, i motsetning til mange av høyttalerne vi testet i den store multiromstesten nylig.

Les testen av multiromshøyttalere her.

Musaic lager foreløpig to modeller bygget på samme lest med de samme funksjonene. Den største heter MP10 og er hakket mer avansert enn de fleste trådløse multiromshøyttalerne vi kjenner.

Den støtter alle lydfiler også 24-bits høyoppløste studiofiler, og du kan strømme til den via Bluetooth, som på alle trådløse høyttalere. Men, den har også Wifi integrert, som du kobler opp til nettverket hjemme, og da kan du strømme i høyere kvalitet og du behøver ikke lengre å ha telefonen i nærheten. De fleste kildevalg kan du gjøre fra berøringspanelet på toppen. Eller du kan bruke den velfungerende appen. Som også gir deg tilgang til Spotify blant annet, og titusenvis med nettradiostasjoner. Støtte for Tidal-strømming er også ventet, så det er lite å si på anvendeligheten.

Musaic-appen fungerer både på mobil og nettbrett, og gir deg også tilgang til et tilkoblet musikkbibliotek, dersom du har et, og du kan koble sammen MP10-høyttaleren med den mindre MP5, skulle du ønske å spille musikk i et annet rom i huset samtidig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Bilde

Stort lydbilde med potent bass
Det som skiller Musaic fra de fleste, er ikke bare støtten for bedre lyd, Tidal, 24-bits osv., men du kan også integrere lysstyring av Philips Hue. Slik at du kan styre belysningen fra appen for å skape litt stemning når du hører på musikk. Den integrerte trådløse automasjonen er både skalerbar og utvidbar, antar jeg. Slik at du kan styre flere smartenheter i hjemmet.

Alt dette er ikke så mye verdt hvis ikke lyden holder et nivå som kan konkurrere med de beste i samme prisklasse. For å nå opp har Musaic fordelt 15 W effekt på to fulltoneelementer, og 30 W til en basshøyttaler, som alle peker fremover. Det er pent pakket inn i et glanset kabinett som ikke tar stor plass på benken eller hyllen.

Lydbildet derimot, overgår størrelsen på høyttaleren med god margin. I motsetning til hva vi er vant med fra ferske høyttalerprodusenter uten heritage, er lydbildet veldig balansert. Også når man spiller høyt. Den lyder kanskje ikke like raffinert som en Vifa Oslo, men den er mer enn en match for Sonos Play:5.

Kents avskjedsalbum lyder fyldig og stort med overbevisende potent bass, og det samme opplevde jeg på Drakes nye album. Høyttalere sparker ikke like hardt som en Naim Mu-so Qb, og lydbildet er ikke like stort som fra Sonos Play:5, men det lyder friskt, nokså oppløst og åpent. Som bringer vokalharmoniene på Highasakites album Camp Echo, nydelig frem tross at mellomtonen er litt ubalansert. Det merkes som litt hardhet når man skrur opp lyden, litt oppover i mellomtoneregisteret. Du kan heller ikke regne med dypbass, eller superluftig diskant, men det er heller ikke vanlig i denne prisklassen.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Bilde
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Bilde

Vellykket forsøk
Med MP10 som grunnlag, kan vi slå fast at Musaic er et selskap verdt å følge med på. Det de har klart å få til her, er det ikke mange andre som har fikset. Med et godt utvalg strømmetjenester, støtte for høyoppløste lydfiler, og kanskje den beste brukervennligheten hittil – på noen trådløshøyttaler, får de vår uforbeholdne anbefaling. At lyden mildt sagt ikke er så verst, er naturligvis den aller største grunnen til at Musaic MP10 kan kjempe i toppen med de beste i prisklassen.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Panasonic HX800E får du et skarpt og naturlig bilde uten at det koster skjorta. Men konkurransen er tøff!
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.