Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Musaic MP10

Vellykket strømmehøyttaler

Den trådløse multiromshøyttaleren har gitt Musaic en flyvende start.
Lyd & Bilde mener
Så enkel å bruke at det er en lek. Stor og kraftfull lyd med god balanse og oppløsning. Bluetooth og Wifi er et kjempepraktisk pluss.
Wifi uten AirPlay-støtte, litt kjipe plastdetaljer og den lyder hardt når du spiller høyt.
Spesifikasjoner

Musaic MP10

Type: Trådløs høyttaler

Trådløs: Wi-Fi og Bluetooth

Strømmetjenester: Internettradio, Spotify Connect, Napster, AllPlay, m.m.

Innganger: Analog 3,5 mm

Annet: App-styring med Philips Hue-kontroll, IFTTT, NAS-driver.

Enn så lenge har nesten ingen hørt om Musaic høyttalere. Det er ikke så rart. De er blant ferskingene i bransjen, og et resultat av en vellykket Kickstarter-kampanje som startet i 2014.

Nå er de endelig klare med to høyttalere, den største tester vi her, og den skal slåss om oppmerksomheten i et hurtig voksende marked for trådløse høyttalere. Hvor nye merker dukker opp ukentlig, for å kapre markedsandeler fra etablerte høyttalerprodusenter som Sonos, som allerede er store i trådløsmarkedet.

Musaic har allerede et forsprang på mange av dem, fordi mannen bak høyttalerne er langt fra en fersking. Matthew Bramble jobbet tidligere som ingeniør hos Cambridge Audio i England, et selskap med røtter i 80-tallet. Med produkter vi ofte har skamrost i disse spaltene. Så erfaringsgrunnlaget er godt fundamentert i solide kunnskaper om lyd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Bilde

Ideen bak Musaic er å lage vellydende multiromshøyttalere som kan spille trådløst i flere rom. I og for seg ikke en veldig original idé, men Bramble og teamet hans har lagt mye ressurser i brukervennlighet. Det har de lyktes veldig godt med, i motsetning til mange av høyttalerne vi testet i den store multiromstesten nylig.

Annonse

Les testen av multiromshøyttalere her.

Musaic lager foreløpig to modeller bygget på samme lest med de samme funksjonene. Den største heter MP10 og er hakket mer avansert enn de fleste trådløse multiromshøyttalerne vi kjenner.

Annonse

Den støtter alle lydfiler også 24-bits høyoppløste studiofiler, og du kan strømme til den via Bluetooth, som på alle trådløse høyttalere. Men, den har også Wifi integrert, som du kobler opp til nettverket hjemme, og da kan du strømme i høyere kvalitet og du behøver ikke lengre å ha telefonen i nærheten. De fleste kildevalg kan du gjøre fra berøringspanelet på toppen. Eller du kan bruke den velfungerende appen. Som også gir deg tilgang til Spotify blant annet, og titusenvis med nettradiostasjoner. Støtte for Tidal-strømming er også ventet, så det er lite å si på anvendeligheten.

Musaic-appen fungerer både på mobil og nettbrett, og gir deg også tilgang til et tilkoblet musikkbibliotek, dersom du har et, og du kan koble sammen MP10-høyttaleren med den mindre MP5, skulle du ønske å spille musikk i et annet rom i huset samtidig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Bilde

Stort lydbilde med potent bass
Det som skiller Musaic fra de fleste, er ikke bare støtten for bedre lyd, Tidal, 24-bits osv., men du kan også integrere lysstyring av Philips Hue. Slik at du kan styre belysningen fra appen for å skape litt stemning når du hører på musikk. Den integrerte trådløse automasjonen er både skalerbar og utvidbar, antar jeg. Slik at du kan styre flere smartenheter i hjemmet.

Alt dette er ikke så mye verdt hvis ikke lyden holder et nivå som kan konkurrere med de beste i samme prisklasse. For å nå opp har Musaic fordelt 15 W effekt på to fulltoneelementer, og 30 W til en basshøyttaler, som alle peker fremover. Det er pent pakket inn i et glanset kabinett som ikke tar stor plass på benken eller hyllen.

Lydbildet derimot, overgår størrelsen på høyttaleren med god margin. I motsetning til hva vi er vant med fra ferske høyttalerprodusenter uten heritage, er lydbildet veldig balansert. Også når man spiller høyt. Den lyder kanskje ikke like raffinert som en Vifa Oslo, men den er mer enn en match for Sonos Play:5.

Kents avskjedsalbum lyder fyldig og stort med overbevisende potent bass, og det samme opplevde jeg på Drakes nye album. Høyttalere sparker ikke like hardt som en Naim Mu-so Qb, og lydbildet er ikke like stort som fra Sonos Play:5, men det lyder friskt, nokså oppløst og åpent. Som bringer vokalharmoniene på Highasakites album Camp Echo, nydelig frem tross at mellomtonen er litt ubalansert. Det merkes som litt hardhet når man skrur opp lyden, litt oppover i mellomtoneregisteret. Du kan heller ikke regne med dypbass, eller superluftig diskant, men det er heller ikke vanlig i denne prisklassen.

Annonse
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Bilde

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Bilde

Vellykket forsøk
Med MP10 som grunnlag, kan vi slå fast at Musaic er et selskap verdt å følge med på. Det de har klart å få til her, er det ikke mange andre som har fikset. Med et godt utvalg strømmetjenester, støtte for høyoppløste lydfiler, og kanskje den beste brukervennligheten hittil – på noen trådløshøyttaler, får de vår uforbeholdne anbefaling. At lyden mildt sagt ikke er så verst, er naturligvis den aller største grunnen til at Musaic MP10 kan kjempe i toppen med de beste i prisklassen.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.