: Monster Beatbox

Monsterlyd for iPod

En brutal høyttaler som låter like engasjerende bra som den låter høyt.
Lyd & Bilde mener
Kraftfull lyd Imponerende resurser
Ingen finesser overhodet Ingen videoutgang Ingen menynavigering
Spesifikasjoner
  • Basselement: 2 x 5,25”
  • Diskant: 2 x 2”
  • Fjernkontroll: Ja
  • Tilkoblinger: iPod, AUX
Annonse
Annonse
forfatter

Dr. Dre Beats har hittil vært kjent for sine hodetelefoner og ørepropper, som vi tidligere har testet med godt resultat.  Men nå beveger man seg utenfor den personlige sfære og lanserer lyd som alle kan høre.  En iPod-høyttaler kort og godt.

Beatbox er en virkelig rakker, som ikke bare er en av de største iPod-høyttalerne vi har testet, men utvilsomt også den tyngste. Ikke noe plastskall her, men en solid konstruert høyttalerboks for å kunne stå imot lydtrykket.  Fronten dekkes av et metallgitter hvor vi kan skimte de skikkelige høyttalerelementene for en iPod-høyttaler å være.  På oversiden er det også et bærehåndtak for å kunne ta med seg høyttaleren til nærmeste fest.  Det er imidlertid ingen batteridrift, så Beatbox er mer bærbar enn portabel.

På oversiden er også iPod-kontakten hvor man kan koble til sin iPod eller iPhone.  Den er dessverre forsenket slik at det ikke er mulig å koble til iPad, selv om det hadde vært plass om man hadde plassert den på midten.  Ved siden sitter strømbryteren og på motsatt plass på høyresiden et skikkelig volumratt.  Dette er de eneste kontrollmulighetene som finnes. Bortsett fra fjernkontrollen selvfølgelig.  Det er en liten rakker i kreditkortformat som føles lett sammenlignet med høyttaleren.  Ved hjelp av den kan man justere volumet eller stenge helt av for lyden, starte og stoppe avspilling samt hoppe til neste eller forrige låt.  Dessverre kan man ikke navigere i iPodens menyer.  Så om man vil bytte til et annet album eller spilleliste må man gå frem og gjøre det på iPodens skjerm. Dersom man vil koble til en annen musikkilde finnes det en AUX-inngang på baksiden.  Dessverre er det ingen videoutgang slik at man kan se på videosnutter fra iPoden på en TV.  Beatbox hadde ellers fungert bra som en ekstrahøyttaler til TV-en.  På baksiden finner man også en mystisk gummiluke med en ukjent kontakt på innsiden.  Ifølge instruksjonene er det en port for ”Monster Streamcast”, noe som verken Monster Cable eller Google kunne fortelle oss hva var.  Det går imidlertid rykter om at det i høst kommer tilbehør for å kunne koble til Beatbox trådløst via Bluetooth eller Wi-Fi.  Vi kan til og med kanskje håpe på en AirPlay kompatibilitet.

Lydkvalitet
Akkurat som man kunne forvente av et så adrenalinfylt produkt, er lyden aggressiv.  Diskanten er innstilt for at det skal låte livlig og engasjerende.  Bassen er som ventet uvanlig kraftfull for å komme fra en iPod-høyttaler.  Dermed ikke sagt at den er overdreven, men den går tilstrekkelig dypt og flytter nok luft til at man kjenner den.  Denne høyttaleren skal man definitivt ikke sette på krystallglasshyllen.

Det handler altså ikke om en nøytral Hi-Fi-lyd, men den spiller definitivt rent.  Selv ikke når man drar på volumet til et nivå som får naboene til å banke i veggen, sprekker den opp.  Det er imponerende resurser for et slikt forholdsmessig lite apparat.  Og setter man det i et hjørne, som Monster foreslår, forsterker man bassen ytterligere.

Konklusjon
Man får ikke vakker design som med Beosound og ikke elegant lyd som med Zeppelin, men man får kraft.  Beatbox spiller rent, høyt og engasjerende.  Det er en av de få iPod-høyttalerne vi har testet som vi våger si kan sparke i gang festen.  La den starte, monsteret er her.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.