: Libratone Live

Levende lyd

Trådløse høyttalere må støtte AirPlay. Det har Libratone tatt konsekvensene av og gitt den lekre Live-høyttaleren nettopp det.
Lyd & Bilde mener
Nydelig kvalitet Åpent lydbilde AirPlay-støtte
Tar tid å sette opp
Spesifikasjoner
  • Trådløs høyttaler
  • Treveis høyttaler
  • Wi-Fi mottak, minijack inngang
  • 47 x 19,5 x 15 cm
Annonse
Annonse

Man skal ikke skue hunden på hårene heter det. Den smekre stoffkledde og danske Libratone-høyttaleren, ser så flott ut, at man kan mistenke den for å spille dårlig. Fordommene når det kommer til designhøyttalere er nemlig ikke lett å bli kvitt, men da vi testet søstermodellen Libratone Beat, ble vi forbauset over hvor bra den spilte.

Designet i polert stål og italiensk Kashmirull til tross, dette er en trådløs høyttaler som faktisk spiller kjempebra.

Som Beat, har også Live høyttalerelementene under den avtakbare stoffgrillen, som finnes i fire farger. På fremsiden sitter et 13 cm basselement, mens de to skrå sidene har en 75mm mellomtone og en 25mm bånddiskant på hver side.

AirPlay
I motsetning til Beat-høyttaleren trenger ikke Live noen ekstra sender for at man skal kunne spile musikk trådløst. Den har en innebygget wi-fi mottaker, så alt man trenger er en iPhone, iPod touch eller iPad som støtter AirPlay, så er det bare å velge låt. Så strømmer musikken fra mobilen rett til høyttaleren.

Det vil si, riktig så enkelt er det ikke. Man må nemlig konfigurere Live-høyttaleren for trådløst mottak. En prosess som inkluderer flere trinn og tar mange minutter. Første gang man sette den opp, vel og merke. Den kan forresten spille musikk overført fra en PC eller Mac over husets trådløse nettverk. Man må ikke ha en iPhone for å spille musikk trådløst. Og i tillegg er det en minijac og optisk lydinngang på baksiden av høyttaleren, hvor man kan koble til en analog lydkilde. Eller en trådløs mottaker som Apples AirPort Express.

Man kan ha mange Llibratone-høyttalere tilkoblet nettverket, og det er også mulig å koble den rett til flatskjermens optiske lydutgang. Hvis man har koblet høyttaleren opp både trådløst og fysisk, vil den fysiske tilkoblingen måtte vike når man starter trådløs avspilling.

Lyd
Etter konfigureringen man må gjennom første gang, etter at man pakker opp høyttaleren, er man klar til å spille musikk fra mobilen, eller i iTunes om man bruker laptopen.

Høyttaleren bør stå ikke for langt fra en vegg, for den trenger nemlig noe som forsterker bassen litt, og hjelper mellomtone og diskant med spredningen. I Libratone-appen finnes det en eq-funksjon som gjør det mulig å tilpasse klangbalansen etter hvor den er plassert i rommet. Appen har også seks ferdige eq-innstillinger. Spiller man av fra iTunes, kan equalizeren i iTunes også brukes til å tilpasse lyden. Når man har funnet den foretrukne innstillingen, er det bare å nyte. Lydkvaliteten er friskere, bedre balansert og tydeligere definert, enn fra mange andre AirPlay og dokking-høyttalere vi har testet. Som på Beat-høyttaleren, er særlig diskant og mellomtone bedre definert enn hos B&W Zeppelin Air. Instrumenter er tydeligere fokusert, og det eneste Zeppelin Air egentlig gjør bedre, er at den spiller litt høyere.

Størrelsen og vekten på 6,5 kilo til tross, Live-høyttaleren er bærbar og flyttes enkelt fra rom til rom. Men den kan ikke brukes med batterier, som vel må være det eneste minuset, om noe. Med AirPlay og klasseledende lydkvalitet, er Libratone Live vår klare favoritt blant trådløse høyttalere i denne klassen.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Sven Bilen


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Med en av disse lydplankene blir det garantert en god jul.
Trådløs musikk i stereo blir ikke bedre enn med KEFs små høyttalere.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.