Libratone Live

Levende lyd

Trådløse høyttalere må støtte AirPlay. Det har Libratone tatt konsekvensene av og gitt den lekre Live-høyttaleren nettopp det.
Lyd & Bilde mener
Nydelig kvalitet Åpent lydbilde AirPlay-støtte
Tar tid å sette opp
Spesifikasjoner
  • Trådløs høyttaler
  • Treveis høyttaler
  • Wi-Fi mottak, minijack inngang
  • 47 x 19,5 x 15 cm
forfatter

Man skal ikke skue hunden på hårene heter det. Den smekre stoffkledde og danske Libratone-høyttaleren, ser så flott ut, at man kan mistenke den for å spille dårlig. Fordommene når det kommer til designhøyttalere er nemlig ikke lett å bli kvitt, men da vi testet søstermodellen Libratone Beat, ble vi forbauset over hvor bra den spilte.

Designet i polert stål og italiensk Kashmirull til tross, dette er en trådløs høyttaler som faktisk spiller kjempebra.

Som Beat, har også Live høyttalerelementene under den avtakbare stoffgrillen, som finnes i fire farger. På fremsiden sitter et 13 cm basselement, mens de to skrå sidene har en 75mm mellomtone og en 25mm bånddiskant på hver side.

AirPlay
I motsetning til Beat-høyttaleren trenger ikke Live noen ekstra sender for at man skal kunne spile musikk trådløst. Den har en innebygget wi-fi mottaker, så alt man trenger er en iPhone, iPod touch eller iPad som støtter AirPlay, så er det bare å velge låt. Så strømmer musikken fra mobilen rett til høyttaleren.

Det vil si, riktig så enkelt er det ikke. Man må nemlig konfigurere Live-høyttaleren for trådløst mottak. En prosess som inkluderer flere trinn og tar mange minutter. Første gang man sette den opp, vel og merke. Den kan forresten spille musikk overført fra en PC eller Mac over husets trådløse nettverk. Man må ikke ha en iPhone for å spille musikk trådløst. Og i tillegg er det en minijac og optisk lydinngang på baksiden av høyttaleren, hvor man kan koble til en analog lydkilde. Eller en trådløs mottaker som Apples AirPort Express.

Man kan ha mange Llibratone-høyttalere tilkoblet nettverket, og det er også mulig å koble den rett til flatskjermens optiske lydutgang. Hvis man har koblet høyttaleren opp både trådløst og fysisk, vil den fysiske tilkoblingen måtte vike når man starter trådløs avspilling.

Lyd
Etter konfigureringen man må gjennom første gang, etter at man pakker opp høyttaleren, er man klar til å spille musikk fra mobilen, eller i iTunes om man bruker laptopen.

Høyttaleren bør stå ikke for langt fra en vegg, for den trenger nemlig noe som forsterker bassen litt, og hjelper mellomtone og diskant med spredningen. I Libratone-appen finnes det en eq-funksjon som gjør det mulig å tilpasse klangbalansen etter hvor den er plassert i rommet. Appen har også seks ferdige eq-innstillinger. Spiller man av fra iTunes, kan equalizeren i iTunes også brukes til å tilpasse lyden. Når man har funnet den foretrukne innstillingen, er det bare å nyte. Lydkvaliteten er friskere, bedre balansert og tydeligere definert, enn fra mange andre AirPlay og dokking-høyttalere vi har testet. Som på Beat-høyttaleren, er særlig diskant og mellomtone bedre definert enn hos B&W Zeppelin Air. Instrumenter er tydeligere fokusert, og det eneste Zeppelin Air egentlig gjør bedre, er at den spiller litt høyere.

Størrelsen og vekten på 6,5 kilo til tross, Live-høyttaleren er bærbar og flyttes enkelt fra rom til rom. Men den kan ikke brukes med batterier, som vel må være det eneste minuset, om noe. Med AirPlay og klasseledende lydkvalitet, er Libratone Live vår klare favoritt blant trådløse høyttalere i denne klassen.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Sven Bilen


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.