: Libratone Beat

Vellyd i dansk design

De trådløse høyttalerne fra danske Libratone, spiller like nydelig som de ser ut. Designet er sober minimalisme. I stål og italiensk kashmirull. Integrert i høyttaleren er en trådløs mottaker som tar i mot musikk fra en iPod, iPhone, laptop eller PC hvor som helst i huset.

Lyd & Bilde mener

Solid kvalitet Friskt lydbilde Enkel betjening
Støtter ikke AirPlay
 • Trådløs høyttaler
 • Treveis høyttaler
 • Wi-Fi mottak, minijack inngang
 • 47 x 19,5 x 15 cm
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5290 kr

Kanskje ser de ut som en lekker kaffekanne med kannevarmer trukket utenpå, men sannheten er at Libratone Beat er en av de beste trådløse høyttalerne vi har hørt. Libratone er et relativt ungt dansk firma, og Beat er det hittil eneste produktet derfra. Etter utførelsen og ikke minst ytelsen å dømme, har vi mye å glede oss til.

Designet er sober minimalisme. I stål og italiensk kashmirull. Høyttalerelementene er skjult under stoffkledet, som kan tas av og finnes i fire farger. Integrert i høyttaleren er en trådløs mottaker som tar i mot musikk fra en iPod, iPhone, laptop eller PC hvor som helst i huset. Så lenge den ikke er lengre unna enn 10 meter hvis man bruker den medfølgende 30-pins iPod-senderen, eller 30 meter om man bruker den trådløse USB-senderen. Som begge følger med i esken.

I tillegg er det en minijackinngang på baksiden av høyttaleren, hvor man kan koble til en analog lydkilde som ikke er en iPod. Eller en AirPort Express trådløs mottaker. Som støtter Apples AirPlay, hvor man kan spille av musikken trådløs til AirPort Express. Uten å måtte bruke den medfølgende 30-pins senderen som plugges i multikontakten på en iPhone. For Beat støtter ikke trådløs avspilling fra lydkilder uten at enten 30-pins senderen er koblet til en iPhone, eller at USB-senderen er koblet til USB-utgangen på en PC eller Mac.

Lydkvalitet
For mange vil det neppe være noen stor ulempe. Uansett er det glemt når man hører lyden fra Beat-høyttaleren. For her er det ikke billige plastelementer limt fast i et sprøytestøpt plastkabinett, men fem solide elementer med en 13 cm bass i bunnen drevet av det som er oppgitt som en 50 W forsterker. En 75 mm mellomtone og noe så sjeldent som en 25 mm bånddiskant på hver side, drevet av 25 W per kanal, danner stereoparet i høyttaleren. Når man setter den opp med håndtaket bakovervendt, er det bare basselementet som vender forover. Snu høyttaleren 180 grader og mellomtone- og diskantelementet vender forover.

Når høyttaleren er koblet til strømuttaket lyser den hvite knappen på fronten opp. Et trykk på den fungerer som kildevelger. Da plugger man bare den medfølgende 30-pins senderen i iPad eller iPhone, så styrer man musikken, volum og sågar equalizerinnstillingene fra sofakroken.

Det hele er så likefrem at alle lett klarer å betjene høyttaleren. Da er det bare å glede seg over kraftfull og fyldig lyd. På mange måter minner den om B&W Zeppelin (den forrige utgaven) og Geneva Lab Model M, men Libratone Beat lyder friskere. Diskant og mellomtone fremstår som klarere, med tydeligere definisjon, noe som kommer vokaler til gode. Beat klinger friere, lydbildet oppfatter jeg som åpnere, og bassen er kontant og dynamisk i massevis, for en så kompakt stereohøyttaler.

Libratone Beat er derfor et attraktivt alternativ for de mange som ønsker seg en trådløs stereohøyttaler, og som er villige til å betale litt ekstra for bedre lyd og flottere utførelse. Den tar lite plass i rommet, enten den står på kjøkkenbenken, på hagebordet eller ved siden av TV-en. Og er en fryd for øyne og ører.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

  Les også

  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.