TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Libratone Beat

Vellyd i dansk design

De trådløse høyttalerne fra danske Libratone, spiller like nydelig som de ser ut. Designet er sober minimalisme. I stål og italiensk kashmirull. Integrert i høyttaleren er en trådløs mottaker som tar i mot musikk fra en iPod, iPhone, laptop eller PC hvor som helst i huset.

Lyd & Bilde mener
+Solid kvalitet Friskt lydbilde Enkel betjening
-Støtter ikke AirPlay
Spesifikasjoner
  • Trådløs høyttaler
  • Treveis høyttaler
  • Wi-Fi mottak, minijack inngang
  • 47 x 19,5 x 15 cm
Veil. pris 5290

Kanskje ser de ut som en lekker kaffekanne med kannevarmer trukket utenpå, men sannheten er at Libratone Beat er en av de beste trådløse høyttalerne vi har hørt. Libratone er et relativt ungt dansk firma, og Beat er det hittil eneste produktet derfra. Etter utførelsen og ikke minst ytelsen å dømme, har vi mye å glede oss til.

Designet er sober minimalisme. I stål og italiensk kashmirull. Høyttalerelementene er skjult under stoffkledet, som kan tas av og finnes i fire farger. Integrert i høyttaleren er en trådløs mottaker som tar i mot musikk fra en iPod, iPhone, laptop eller PC hvor som helst i huset. Så lenge den ikke er lengre unna enn 10 meter hvis man bruker den medfølgende 30-pins iPod-senderen, eller 30 meter om man bruker den trådløse USB-senderen. Som begge følger med i esken.

I tillegg er det en minijackinngang på baksiden av høyttaleren, hvor man kan koble til en analog lydkilde som ikke er en iPod. Eller en AirPort Express trådløs mottaker. Som støtter Apples AirPlay, hvor man kan spille av musikken trådløs til AirPort Express. Uten å måtte bruke den medfølgende 30-pins senderen som plugges i multikontakten på en iPhone. For Beat støtter ikke trådløs avspilling fra lydkilder uten at enten 30-pins senderen er koblet til en iPhone, eller at USB-senderen er koblet til USB-utgangen på en PC eller Mac.

Lydkvalitet
For mange vil det neppe være noen stor ulempe. Uansett er det glemt når man hører lyden fra Beat-høyttaleren. For her er det ikke billige plastelementer limt fast i et sprøytestøpt plastkabinett, men fem solide elementer med en 13 cm bass i bunnen drevet av det som er oppgitt som en 50 W forsterker. En 75 mm mellomtone og noe så sjeldent som en 25 mm bånddiskant på hver side, drevet av 25 W per kanal, danner stereoparet i høyttaleren. Når man setter den opp med håndtaket bakovervendt, er det bare basselementet som vender forover. Snu høyttaleren 180 grader og mellomtone- og diskantelementet vender forover.

Når høyttaleren er koblet til strømuttaket lyser den hvite knappen på fronten opp. Et trykk på den fungerer som kildevelger. Da plugger man bare den medfølgende 30-pins senderen i iPad eller iPhone, så styrer man musikken, volum og sågar equalizerinnstillingene fra sofakroken.

Det hele er så likefrem at alle lett klarer å betjene høyttaleren. Da er det bare å glede seg over kraftfull og fyldig lyd. På mange måter minner den om B&W Zeppelin (den forrige utgaven) og Geneva Lab Model M, men Libratone Beat lyder friskere. Diskant og mellomtone fremstår som klarere, med tydeligere definisjon, noe som kommer vokaler til gode. Beat klinger friere, lydbildet oppfatter jeg som åpnere, og bassen er kontant og dynamisk i massevis, for en så kompakt stereohøyttaler.

Libratone Beat er derfor et attraktivt alternativ for de mange som ønsker seg en trådløs stereohøyttaler, og som er villige til å betale litt ekstra for bedre lyd og flottere utførelse. Den tar lite plass i rommet, enten den står på kjøkkenbenken, på hagebordet eller ved siden av TV-en. Og er en fryd for øyne og ører.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.