: Klipsch KMC 3

Mye bass fra liten tass

Det er nesten utrolig hvor mye bass og lydtrykk som kommer fra denne Bluetooth-høyttaleren Klipsch KMC 3.

Lyd & Bilde mener

Spiller høyt Kraftig bass Batteridrift
Bassen bør temmes på akustisk musikk
 • Uteffekt: 2 x 15 W RMS
 • Bass: 1 x 5,25”
 • Diskant: 2 x 2”
 • Lydkilder: Bluetooth m/ AptX, AUX
 • Batteri: 8 x D (LR20)
 • Mål (H x B x D): 18,3 x 43,2 x 14 cm
 • Farger: Svart eller hvit
 • Vekt: 3,5 kg
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2995 kr

Klipsch KMC 3 er en aktiv Bluetooth-høyttaler beregnet både for nettilkobling og batteridrift. Den er kompakt nok og til å plassere nært sagt hvor som helst, og robust nok til å bli med en tur ut og spille musikk i parken eller ved stranden. For utendørsbruk tar den åtte store D-batterier (LR20), som legger til en del vekt.

Digital lydprosessering (DSP) skal gi en jevnere frekvensrespons og dynamisk gjengivelse ved alle lydnivåer.

Høyttaleren har kun to funksjoner: den kan strømme musikk fra mobiler, nettbrett eller datamaskin trådløst via Bluetooth, eller bruk en analog 3,5 mm stereokabel. En USB-port finnes, men denne er kun for ladning av smarttelefon eller musikkspiller.

KMC 3 støtter AptX-protokollen, som gir bedre lydkvalitet fra Bluetooth. Den gir både økt båndbredde, i tillegg til at musikken er komprimert mer effektivt. I reklamen står det at det blir CD-kvalitet, men det er noe overdrevet. AptX krever at både avspiller og høyttaler støtter dette.

Brukervennlighet
Få funksjoner betyr enkel brukervennlighet. Trykk på Bluetooth-ikonet på berøringspanelet på toppen, og hold det inne for å pare med din bærbare musikkspiller. Ikonet blinker blått, og lyser konstant blått når paret.

En liten fjernkontroll medfølger, som du kan bruke til å styre lydnivå opp og ned på enheten, samt hoppe frem og tilbake mellom sanger, starte og stoppe disse. Best opplevelse oppnås ved å sette lydnivået ganske høyt på enheten, for deretter å bruke smartmobilen, nettbrettet eller hvilken musikkspiller det er snakk om, til å styre musikken og justere lydnivået.

Lydkvaliteten
Det er nesten sinnssykt hvor kraftig lyd man får fra Klipsch KMC 3. Jeg tror faktisk jeg aldri har hørt dette lydtrykket og denne bassgjengivelsen fra en tilsvarende høyttaler. Den er oppgitt til 2 x 15 watt RMS, som ikke virker mye, men som tydelig er mer enn nok til å blåse liv i denne høyttaleren.

Musikken låter rett og slett knalltøft med denne høyttaleren. Uten å gjøre noen lydinnstillinger på musikkspilleren kommer elektronisk pop og heftig rock meget godt ut av det, med saftige rytmer og en stor og slagkraftig bassgjengivelse. Samtidig låter det klart og distinkt i diskantområdet, dette er noe helt annet enn vi hadde ventet.

Med nedtonet, akustisk musikk, blir bassen faktisk for mye av det gode. Piano og flygel får en altfor svulstig gjengivelse, og en sopransanger låter mer som en baryton. Etter å ha gått inn i EQ-innstillingene på min iPhone 5 og valgt bassreduksjon, blir det straks andre boller. Langt mer balansert og oppløst. Da låter fintfølende kammermusikk faktisk bra det og. Dette er en ganske så sjokkerende reisehøyttaler!

Konklusjon
Klipsch KMC 3 er virkelig en stor kar i liten kropp. Denne Bluetooth-høyttaleren har en svært rytmisk og standhaftig bassgjengivelse, som ikke grøter seg til når man spiller høyt. Pop, rock og hip-hop har aldri hørt tøffere ut fra et tilsvarende musikkanlegg!

Og KMC 3 kan spille nesten sjokkerende høyt. Det er rett og slett utrolig hvor mye kraft og fylde det går an å klemme ut av en sånn boks! Perfekt å ta med seg på tur.

Akustisk musikk kan tjene på litt bassreduksjon. Nesten alle musikkspillere med Bluetooth har mulighet for EQ-innstillinger. Med iPhone ble resultatet best med funksjonen ”bassreduksjon”. Prøv deg frem selv med din egen spiller!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
11 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  Les også

  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.