TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Klipsch KMC 3

Mye bass fra liten tass

Det er nesten utrolig hvor mye bass og lydtrykk som kommer fra denne Bluetooth-høyttaleren Klipsch KMC 3.

forfatter
Publisert 18.09.13 - 08:00
L&B mener
Spiller høyt Kraftig bass Batteridrift
Bassen bør temmes på akustisk musikk
Spesifikasjoner
 • Uteffekt: 2 x 15 W RMS
 • Bass: 1 x 5,25”
 • Diskant: 2 x 2”
 • Lydkilder: Bluetooth m/ AptX, AUX
 • Batteri: 8 x D (LR20)
 • Mål (H x B x D): 18,3 x 43,2 x 14 cm
 • Farger: Svart eller hvit
 • Vekt: 3,5 kg

Klipsch KMC 3 er en aktiv Bluetooth-høyttaler beregnet både for nettilkobling og batteridrift. Den er kompakt nok og til å plassere nært sagt hvor som helst, og robust nok til å bli med en tur ut og spille musikk i parken eller ved stranden. For utendørsbruk tar den åtte store D-batterier (LR20), som legger til en del vekt.

Digital lydprosessering (DSP) skal gi en jevnere frekvensrespons og dynamisk gjengivelse ved alle lydnivåer.

Høyttaleren har kun to funksjoner: den kan strømme musikk fra mobiler, nettbrett eller datamaskin trådløst via Bluetooth, eller bruk en analog 3,5 mm stereokabel. En USB-port finnes, men denne er kun for ladning av smarttelefon eller musikkspiller.

KMC 3 støtter AptX-protokollen, som gir bedre lydkvalitet fra Bluetooth. Den gir både økt båndbredde, i tillegg til at musikken er komprimert mer effektivt. I reklamen står det at det blir CD-kvalitet, men det er noe overdrevet. AptX krever at både avspiller og høyttaler støtter dette.

Brukervennlighet
Få funksjoner betyr enkel brukervennlighet. Trykk på Bluetooth-ikonet på berøringspanelet på toppen, og hold det inne for å pare med din bærbare musikkspiller. Ikonet blinker blått, og lyser konstant blått når paret.

En liten fjernkontroll medfølger, som du kan bruke til å styre lydnivå opp og ned på enheten, samt hoppe frem og tilbake mellom sanger, starte og stoppe disse. Best opplevelse oppnås ved å sette lydnivået ganske høyt på enheten, for deretter å bruke smartmobilen, nettbrettet eller hvilken musikkspiller det er snakk om, til å styre musikken og justere lydnivået.

Lydkvaliteten
Det er nesten sinnssykt hvor kraftig lyd man får fra Klipsch KMC 3. Jeg tror faktisk jeg aldri har hørt dette lydtrykket og denne bassgjengivelsen fra en tilsvarende høyttaler. Den er oppgitt til 2 x 15 watt RMS, som ikke virker mye, men som tydelig er mer enn nok til å blåse liv i denne høyttaleren.

Musikken låter rett og slett knalltøft med denne høyttaleren. Uten å gjøre noen lydinnstillinger på musikkspilleren kommer elektronisk pop og heftig rock meget godt ut av det, med saftige rytmer og en stor og slagkraftig bassgjengivelse. Samtidig låter det klart og distinkt i diskantområdet, dette er noe helt annet enn vi hadde ventet.

Med nedtonet, akustisk musikk, blir bassen faktisk for mye av det gode. Piano og flygel får en altfor svulstig gjengivelse, og en sopransanger låter mer som en baryton. Etter å ha gått inn i EQ-innstillingene på min iPhone 5 og valgt bassreduksjon, blir det straks andre boller. Langt mer balansert og oppløst. Da låter fintfølende kammermusikk faktisk bra det og. Dette er en ganske så sjokkerende reisehøyttaler!

Konklusjon
Klipsch KMC 3 er virkelig en stor kar i liten kropp. Denne Bluetooth-høyttaleren har en svært rytmisk og standhaftig bassgjengivelse, som ikke grøter seg til når man spiller høyt. Pop, rock og hip-hop har aldri hørt tøffere ut fra et tilsvarende musikkanlegg!

Og KMC 3 kan spille nesten sjokkerende høyt. Det er rett og slett utrolig hvor mye kraft og fylde det går an å klemme ut av en sånn boks! Perfekt å ta med seg på tur.

Akustisk musikk kan tjene på litt bassreduksjon. Nesten alle musikkspillere med Bluetooth har mulighet for EQ-innstillinger. Med iPhone ble resultatet best med funksjonen ”bassreduksjon”. Prøv deg frem selv med din egen spiller!

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
11 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
På jakt etter ny lydplanke? Sjekk vår topp 10 liste. Savner du bedre lyd fra TV-en? Her finner du de 10 beste lydplankene akkurat nå!
Marshall fornyer sine trådløse høyttalere Oppdaterer Acton, Stanmore og Woburn.
Den trådløse favoritten får en etterlengtet funksjon KEF LSX II blir enda bedre, og enda mer praktisk.
Gatefest med håndtak fra Sony Sony lanserer tre nye X-Series-høyttalere, XG300, XE300 og XE200
Bærbare sommerhøyttalere fra Philips Philips S4807 og S7807 er støv- og vanntette, robuste Bluetooth-høyttalere
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend