Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Klipsch KMC 3

Mye bass fra liten tass

Det er nesten utrolig hvor mye bass og lydtrykk som kommer fra denne Bluetooth-høyttaleren Klipsch KMC 3.
Lyd & Bilde mener
Spiller høyt Kraftig bass Batteridrift
Bassen bør temmes på akustisk musikk
Spesifikasjoner
  • Uteffekt: 2 x 15 W RMS
  • Bass: 1 x 5,25”
  • Diskant: 2 x 2”
  • Lydkilder: Bluetooth m/ AptX, AUX
  • Batteri: 8 x D (LR20)
  • Mål (H x B x D): 18,3 x 43,2 x 14 cm
  • Farger: Svart eller hvit
  • Vekt: 3,5 kg

Klipsch KMC 3 er en aktiv Bluetooth-høyttaler beregnet både for nettilkobling og batteridrift. Den er kompakt nok og til å plassere nært sagt hvor som helst, og robust nok til å bli med en tur ut og spille musikk i parken eller ved stranden. For utendørsbruk tar den åtte store D-batterier (LR20), som legger til en del vekt.

Digital lydprosessering (DSP) skal gi en jevnere frekvensrespons og dynamisk gjengivelse ved alle lydnivåer.

Høyttaleren har kun to funksjoner: den kan strømme musikk fra mobiler, nettbrett eller datamaskin trådløst via Bluetooth, eller bruk en analog 3,5 mm stereokabel. En USB-port finnes, men denne er kun for ladning av smarttelefon eller musikkspiller.

KMC 3 støtter AptX-protokollen, som gir bedre lydkvalitet fra Bluetooth. Den gir både økt båndbredde, i tillegg til at musikken er komprimert mer effektivt. I reklamen står det at det blir CD-kvalitet, men det er noe overdrevet. AptX krever at både avspiller og høyttaler støtter dette.

Brukervennlighet
Få funksjoner betyr enkel brukervennlighet. Trykk på Bluetooth-ikonet på berøringspanelet på toppen, og hold det inne for å pare med din bærbare musikkspiller. Ikonet blinker blått, og lyser konstant blått når paret.

Annonse

En liten fjernkontroll medfølger, som du kan bruke til å styre lydnivå opp og ned på enheten, samt hoppe frem og tilbake mellom sanger, starte og stoppe disse. Best opplevelse oppnås ved å sette lydnivået ganske høyt på enheten, for deretter å bruke smartmobilen, nettbrettet eller hvilken musikkspiller det er snakk om, til å styre musikken og justere lydnivået.

Lydkvaliteten
Det er nesten sinnssykt hvor kraftig lyd man får fra Klipsch KMC 3. Jeg tror faktisk jeg aldri har hørt dette lydtrykket og denne bassgjengivelsen fra en tilsvarende høyttaler. Den er oppgitt til 2 x 15 watt RMS, som ikke virker mye, men som tydelig er mer enn nok til å blåse liv i denne høyttaleren.

Annonse

Musikken låter rett og slett knalltøft med denne høyttaleren. Uten å gjøre noen lydinnstillinger på musikkspilleren kommer elektronisk pop og heftig rock meget godt ut av det, med saftige rytmer og en stor og slagkraftig bassgjengivelse. Samtidig låter det klart og distinkt i diskantområdet, dette er noe helt annet enn vi hadde ventet.

Med nedtonet, akustisk musikk, blir bassen faktisk for mye av det gode. Piano og flygel får en altfor svulstig gjengivelse, og en sopransanger låter mer som en baryton. Etter å ha gått inn i EQ-innstillingene på min iPhone 5 og valgt bassreduksjon, blir det straks andre boller. Langt mer balansert og oppløst. Da låter fintfølende kammermusikk faktisk bra det og. Dette er en ganske så sjokkerende reisehøyttaler!

Konklusjon
Klipsch KMC 3 er virkelig en stor kar i liten kropp. Denne Bluetooth-høyttaleren har en svært rytmisk og standhaftig bassgjengivelse, som ikke grøter seg til når man spiller høyt. Pop, rock og hip-hop har aldri hørt tøffere ut fra et tilsvarende musikkanlegg!

Og KMC 3 kan spille nesten sjokkerende høyt. Det er rett og slett utrolig hvor mye kraft og fylde det går an å klemme ut av en sånn boks! Perfekt å ta med seg på tur.

Akustisk musikk kan tjene på litt bassreduksjon. Nesten alle musikkspillere med Bluetooth har mulighet for EQ-innstillinger. Med iPhone ble resultatet best med funksjonen ”bassreduksjon”. Prøv deg frem selv med din egen spiller!

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

11 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.