: Klipsch KMC 3

Mye bass fra liten tass

Det er nesten utrolig hvor mye bass og lydtrykk som kommer fra denne Bluetooth-høyttaleren Klipsch KMC 3.
Lyd & Bilde mener
Spiller høyt Kraftig bass Batteridrift
Bassen bør temmes på akustisk musikk
Spesifikasjoner
  • Uteffekt: 2 x 15 W RMS
  • Bass: 1 x 5,25”
  • Diskant: 2 x 2”
  • Lydkilder: Bluetooth m/ AptX, AUX
  • Batteri: 8 x D (LR20)
  • Mål (H x B x D): 18,3 x 43,2 x 14 cm
  • Farger: Svart eller hvit
  • Vekt: 3,5 kg
Annonse
Annonse
forfatter

Klipsch KMC 3 er en aktiv Bluetooth-høyttaler beregnet både for nettilkobling og batteridrift. Den er kompakt nok og til å plassere nært sagt hvor som helst, og robust nok til å bli med en tur ut og spille musikk i parken eller ved stranden. For utendørsbruk tar den åtte store D-batterier (LR20), som legger til en del vekt.

Digital lydprosessering (DSP) skal gi en jevnere frekvensrespons og dynamisk gjengivelse ved alle lydnivåer.

Høyttaleren har kun to funksjoner: den kan strømme musikk fra mobiler, nettbrett eller datamaskin trådløst via Bluetooth, eller bruk en analog 3,5 mm stereokabel. En USB-port finnes, men denne er kun for ladning av smarttelefon eller musikkspiller.

KMC 3 støtter AptX-protokollen, som gir bedre lydkvalitet fra Bluetooth. Den gir både økt båndbredde, i tillegg til at musikken er komprimert mer effektivt. I reklamen står det at det blir CD-kvalitet, men det er noe overdrevet. AptX krever at både avspiller og høyttaler støtter dette.

Brukervennlighet
Få funksjoner betyr enkel brukervennlighet. Trykk på Bluetooth-ikonet på berøringspanelet på toppen, og hold det inne for å pare med din bærbare musikkspiller. Ikonet blinker blått, og lyser konstant blått når paret.

En liten fjernkontroll medfølger, som du kan bruke til å styre lydnivå opp og ned på enheten, samt hoppe frem og tilbake mellom sanger, starte og stoppe disse. Best opplevelse oppnås ved å sette lydnivået ganske høyt på enheten, for deretter å bruke smartmobilen, nettbrettet eller hvilken musikkspiller det er snakk om, til å styre musikken og justere lydnivået.

Lydkvaliteten
Det er nesten sinnssykt hvor kraftig lyd man får fra Klipsch KMC 3. Jeg tror faktisk jeg aldri har hørt dette lydtrykket og denne bassgjengivelsen fra en tilsvarende høyttaler. Den er oppgitt til 2 x 15 watt RMS, som ikke virker mye, men som tydelig er mer enn nok til å blåse liv i denne høyttaleren.

Musikken låter rett og slett knalltøft med denne høyttaleren. Uten å gjøre noen lydinnstillinger på musikkspilleren kommer elektronisk pop og heftig rock meget godt ut av det, med saftige rytmer og en stor og slagkraftig bassgjengivelse. Samtidig låter det klart og distinkt i diskantområdet, dette er noe helt annet enn vi hadde ventet.

Med nedtonet, akustisk musikk, blir bassen faktisk for mye av det gode. Piano og flygel får en altfor svulstig gjengivelse, og en sopransanger låter mer som en baryton. Etter å ha gått inn i EQ-innstillingene på min iPhone 5 og valgt bassreduksjon, blir det straks andre boller. Langt mer balansert og oppløst. Da låter fintfølende kammermusikk faktisk bra det og. Dette er en ganske så sjokkerende reisehøyttaler!

Konklusjon
Klipsch KMC 3 er virkelig en stor kar i liten kropp. Denne Bluetooth-høyttaleren har en svært rytmisk og standhaftig bassgjengivelse, som ikke grøter seg til når man spiller høyt. Pop, rock og hip-hop har aldri hørt tøffere ut fra et tilsvarende musikkanlegg!

Og KMC 3 kan spille nesten sjokkerende høyt. Det er rett og slett utrolig hvor mye kraft og fylde det går an å klemme ut av en sånn boks! Perfekt å ta med seg på tur.

Akustisk musikk kan tjene på litt bassreduksjon. Nesten alle musikkspillere med Bluetooth har mulighet for EQ-innstillinger. Med iPhone ble resultatet best med funksjonen ”bassreduksjon”. Prøv deg frem selv med din egen spiller!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.