TEST: Klipsch Groove XXL

Sjeldent godt kjøp

Lever Klipsch Groove XXL opp til navnet? Vi vet svaret.

Skrevet av / 17.09.23 - 11:00
Klipsch Groove XXL
Lasse Svendsen

De kaller den XXL, og da er det ikke størrelsen de refererer til, men lyden. Klipsch Groove XXL er litt mindre enn JBL Boombox 3, men en god del større enn Marshall Middleton. To av våre favoritter blant bærbare Bluetooth-høyttalere. Spørsmålet er om legendestatusen til Klipsch hjelper dem i konkurransen med sterke merkevarenavn som Marshall og JBL. 

Klipsch-høyttaleren koster litt mindre enn JBL Boombox 3 Wi-Fi, og har kun Bluetooth, ikke Wifi, men er hendigere og smidigere å plassere. Den kan like godt stå på en hylle i stuen, som på en benk i parken. Der kan det stå lenge, for batteritiden er oppgitt til 22 timer, og selv om Klipsch ikke har oppgitt noen IP-tall, skal den tåle at det regner litt.

Les også Kruttønna JBL Boombox 3 Wi-Fi er markedets beste bærbare høyttaler akkurat nå.

I likhet med JBL-høyttaleren, har Groove XXL flere høyttalerelementer på innsiden. Blant annet en ganske potent 13,3 cm bass plassert midt mellom to 5 cm store fulltoneelementer, som leverer stereolyd. 

Høyttaleren kan ikke seriekobles eller pares i stereo med flere Groove XXL. Men den kan kobles til en ekstern lydkilde. En platespiller med innebygget phono-trinn for eksempel. Det følger også med en minijack-kabel.

Foto: Lasse Svendsen

Det følger med en fjernkontroll som også styrer avspillingen fra mobilen, som forøvrig kan lades fra USB-porten på baksiden. Man kan også koble en minnepinne med musikk til USB-porten og spille MP3- eller WAV-filer fra den. Noen app finnes ikke, så noen form for eq eller tonekontroll utgår.

Fjernkontroll. Foto: Lasse Svendsen

Klipsch Groove XXL leveres med en separat 18 V og 4A lader – og en 230 V nettkabel. Litt old school, men det fungerer. Batteriet lades fra 0 til 100 prosent på 8 timer.

Les også Mektig lyd fra liten høyttaler Marshall-høyttaleren forsvarer prisen med overbevisende bass og tilstrekkelig lydtrykk.

Groovy

Klipsch-høyttalerens fravær av appstyring gjør den ikke like smart som konkurrentenes høyttalere. Legger man fjernkontrollen igjen hjemme, betjenes den likevel enkelt og greit med berøringsfelter på toppen, og musikken strømmer man uansett over Bluetooth. Så brukervennligheten er det ikke noe å utsette på. Klipsch har til og med laget en gummiert overflate som man kan legge mobilen på.

Det integrerte håndtaket og den lave vekten, gjør den mer bærbar enn Boombox 3, og når lyden ikke står mye tilbake for den litt dyrere JBL-høyttaleren, fremstår Klipsch Groove XXL som et godt kjøp. 

Foto: Lasse Svendsen

Den spiller forbløffende høyt og klart, akkurat som JBL-høyttaleren, og har langt fyldigere og dypere bass enn JBL Charge 5 Wi-Fi og Marshall Middleton. Kontrabassen på Helge Lien trios Gamut Warning, lyder som om den kommer fra en mye større høyttaler, og klaverklangen fremstår som tydelig og fokusert. Normalt for Bluetooth-høyttalere? Ikke egentlig. Mange av dem får ikke fram klangen på skikkelig vis, og instrumenter pleier å lyde litt endimensjonale og tørre i klangen. 

Ta for eksempel PNAU og Khalids The Hard Way, en virkelig livlig låt med massiv bass som ofte lyder tøft, men musikken mister litt av fargen når mellomtonen ikke henger med. Her er klangen varm og fyldig, og det gir vokalene en tydeligere plass i lydbildet. Sammenlignet med Boombox 3 lyder vokalen på Everything But the Girls Nothing Left To Lose, mindre hard og spiss fra Groove XXL. Det er mer behagelig over tid, særlig om man spiller høyt.

Foto: Lasse Svendsen

Konklusjon

Groove XXL kan nemlig spille høyt. Ikke med helt det samme trykket som den større Boombox 3 Wi-Fi, men den spiller klart og definert selv når det spilles høyt, og tro meg, bassdynamikken er mer enn tilstrekkelig til at det rykker i dansefoten for de som måtte være disponert for den salgs. Klipsch-høyttaleren er absolutt et alternativ å merke seg. Den mangler appstyring og eq, USB-lading av batteriet og blinkende lys, men den spiller musikk bedre enn det meste der ute. En bærbar Bluetooth-høyttaler for de mest kresne ørene.

Les også Klipsch The Sixes Aldri et kjedelig øyeblikk med Klipsch trådløse høyttalerpar, som selvsagt har platespillerinngang.
Karakter
Klipsch Groove XXL
Premium

Lyd & Bilde mener

Massiv bassgjengivelse og forbausende godt balansert lydbilde. Dynamisk og fyldig lyd. Spiller høyere enn man tror. Samtidig klart og fokusert. Ingen app-styring. Utvendig strømforsyning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

To skritt frem og ett tilbake for Move 2

Groovy lyd for kresne ører

Forbløffende basskvaliteter

Koster de ikke mer enn det?

Slående forbedring

Perfekt harmoni

Scroll to Top