Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Kitsound Contempo

Bassglad og kraftfull lyd

Glem pinglehøyttalere, skaff deg heller en som får rockefoten i gang.

Skrevet av / 23.02.16 - 06:00
Kitsound Contempo
Lasse Svendsen

Synes du trådløse høyttalere lyder for slankt og skingrende? Da er du ikke alene. Som regel skyldes det alt for små høyttalere og en svak forsterker. Problemet er verst på de minste høyttalerne, men det gjelder dessverre også større høyttalere.

 

Men ikke her. Kitsound Contempo er en relativt kompakt bordhøyttaler, som både er trådløs og ganske potent. Høyttaleren er ikke større enn en Geneva Small, eller Bose Soundtouch høyttaler, og den er mye billigere. For under 2.000 kr får man en trådløs høyttaler med Bluetooth – og en 3,5 mm lydinngang – som riktignok ikke går på batterier, og er ment for å stå i hyllen hjemme.

 

Med Bluetooth kan man strømme musikk og radio rett til høyttaleren, og plasserer man den nært TV-en, kan man koble lyden fra TV-en gjennom Contempo-høyttaleren.

 

Som strømmehøyttaler er den enkel å sette opp, og enkel å bruke. Det følger også med en fjernkontroll, med blant annet bassjustering. Akkurat den kan det hende du kommer til å trenge.

 

Den både ser bra ut og virker solid bygget. Innvendig sitter en forsterker som leverer 40 W effekt til tre høyttalere: To stereohøyttalere, og en basshøyttaler. Det sier kanskje ikke så mye, men du merker det godt når du parer mobilen første gang, og skrur opp lyden.

 

(Foto: Produsenten)
Fjernkontrollen kommer du til å få bruk for. (Foto: Produsenten)

Sjenerøs bass

Er det noe Contempo-høyttaleren ikke er, så er det slank og skingrende. Her får du bass mengder, i overkant faktisk. Her kommer den hendige fjernkontrollen inn. Du vil få behov for å regulere bassnivået, særlig om den står tett inntil bakveggen. Da er nemlig bassnivået i overkant sjenerøst, og farger resten av lydbildet ganske mye.

 

Når man finner den rette balansen i bassen, blir lyden riktig trivelig. Da er det fremdeles rikelig med bass, ganske potent og kontrollert er den også, og den rocker lett opp en middels stor stue. Bare ikke spill alt for høyt. Da blir lyden hard og bassen ullen og flyter ut. Holder man seg innenfor grensene for hvor høyt det går an å spille før lyden vrenger for mye, kan man fremdeles spille høyt nok til å vekke naboen.

 

Den potente bassen skygger ikke så mye for mellomtone og diskant, at det ødelegger musikkopplevelsen. Det betyr ikke at du kan regne med perfekt lyd, for mellomtonen er for farget til at vi er overvettes begeistret over lyden fra Contempo-høyttaleren. Mens bassen aldri slutter å engasjere, faller klangen i mellomtonen igjennom på låter som Adeles Hello, Erykah Badus Hi og Radka Toneffs The Moon Is A Harsh Mistress. Det går verst ut over strykere i orkestre, klaverklang og vokaler – særlig kvinnevokaler, som lyder hult og farget.

 

Men sett på Jaga Jazzist, Kygo eller Prince, og rydd parketten. For høyttaleren elsker rytmisk musikk, og briljerer på bassdrivet i rock, funk, soul og pop, og det er god nok grunn i massevis for mange, til å velge nettopp Kitsound Contempo, fremfor noen av konkurrentenes trådløse høyttalere.

 

Kitsound Contempo er så langt fra slank og skingrende som man kan komme, og lyder steintøft for en så pass kompakt høyttaler, men vi kunne ønsket oss bedre klangbalanse og mindre farget lyd.

Lyd & Bilde mener

Rimelig trådløs høyttaler som spiller tøffere enn det meste. Farget og hul mellomtoneklang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blåser ut vinduene

Drømmelyden vi skulle ønske vi hadde råd til

Ekte bærbar hjemmekino

Høyttalerne du blir forelsket i

Spiller tøffere enn det meste

Gud bedre, for et lydbilde!

Bærbar strandfest

De beste høyttalerne du aldri har hørt om

Lydplanke: Slik får du den beste TV-lyden

To skritt frem og ett tilbake for Move 2

Groovy lyd for kresne ører

Forbløffende basskvaliteter

Lyd & Bilde
Scroll to Top