: Kitsound Contempo

Bassglad og kraftfull lyd

Glem pinglehøyttalere, skaff deg heller en som får rockefoten i gang.
Lyd & Bilde mener
Rimelig trådløs høyttaler som spiller tøffere enn det meste.
Farget og hul mellomtoneklang.
Spesifikasjoner

Kitsound Contempo

  • Type: Trådløs 2.1.kanals høyttaler
  • Strømming: Bluetooth
  • Annet: NFC og fjernkontroll
Annonse
Annonse
forfatter

Synes du trådløse høyttalere lyder for slankt og skingrende? Da er du ikke alene. Som regel skyldes det alt for små høyttalere og en svak forsterker. Problemet er verst på de minste høyttalerne, men det gjelder dessverre også større høyttalere.

 

Men ikke her. Kitsound Contempo er en relativt kompakt bordhøyttaler, som både er trådløs og ganske potent. Høyttaleren er ikke større enn en Geneva Small, eller Bose Soundtouch høyttaler, og den er mye billigere. For under 2.000 kr får man en trådløs høyttaler med Bluetooth – og en 3,5 mm lydinngang – som riktignok ikke går på batterier, og er ment for å stå i hyllen hjemme.

 

Med Bluetooth kan man strømme musikk og radio rett til høyttaleren, og plasserer man den nært TV-en, kan man koble lyden fra TV-en gjennom Contempo-høyttaleren.

 

Som strømmehøyttaler er den enkel å sette opp, og enkel å bruke. Det følger også med en fjernkontroll, med blant annet bassjustering. Akkurat den kan det hende du kommer til å trenge.

 

Den både ser bra ut og virker solid bygget. Innvendig sitter en forsterker som leverer 40 W effekt til tre høyttalere: To stereohøyttalere, og en basshøyttaler. Det sier kanskje ikke så mye, men du merker det godt når du parer mobilen første gang, og skrur opp lyden.

 

(Foto: Produsenten)
Fjernkontrollen kommer du til å få bruk for. (Foto: Produsenten)

Sjenerøs bass

Er det noe Contempo-høyttaleren ikke er, så er det slank og skingrende. Her får du bass mengder, i overkant faktisk. Her kommer den hendige fjernkontrollen inn. Du vil få behov for å regulere bassnivået, særlig om den står tett inntil bakveggen. Da er nemlig bassnivået i overkant sjenerøst, og farger resten av lydbildet ganske mye.

 

Når man finner den rette balansen i bassen, blir lyden riktig trivelig. Da er det fremdeles rikelig med bass, ganske potent og kontrollert er den også, og den rocker lett opp en middels stor stue. Bare ikke spill alt for høyt. Da blir lyden hard og bassen ullen og flyter ut. Holder man seg innenfor grensene for hvor høyt det går an å spille før lyden vrenger for mye, kan man fremdeles spille høyt nok til å vekke naboen.

 

Den potente bassen skygger ikke så mye for mellomtone og diskant, at det ødelegger musikkopplevelsen. Det betyr ikke at du kan regne med perfekt lyd, for mellomtonen er for farget til at vi er overvettes begeistret over lyden fra Contempo-høyttaleren. Mens bassen aldri slutter å engasjere, faller klangen i mellomtonen igjennom på låter som Adeles Hello, Erykah Badus Hi og Radka Toneffs The Moon Is A Harsh Mistress. Det går verst ut over strykere i orkestre, klaverklang og vokaler – særlig kvinnevokaler, som lyder hult og farget.

 

Men sett på Jaga Jazzist, Kygo eller Prince, og rydd parketten. For høyttaleren elsker rytmisk musikk, og briljerer på bassdrivet i rock, funk, soul og pop, og det er god nok grunn i massevis for mange, til å velge nettopp Kitsound Contempo, fremfor noen av konkurrentenes trådløse høyttalere.

 

Kitsound Contempo er så langt fra slank og skingrende som man kan komme, og lyder steintøft for en så pass kompakt høyttaler, men vi kunne ønsket oss bedre klangbalanse og mindre farget lyd.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!