Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Kitsound Contempo

Bassglad og kraftfull lyd

Glem pinglehøyttalere, skaff deg heller en som får rockefoten i gang.
Lyd & Bilde mener
Rimelig trådløs høyttaler som spiller tøffere enn det meste.
Farget og hul mellomtoneklang.
Spesifikasjoner

Kitsound Contempo

  • Type: Trådløs 2.1.kanals høyttaler
  • Strømming: Bluetooth
  • Annet: NFC og fjernkontroll

Synes du trådløse høyttalere lyder for slankt og skingrende? Da er du ikke alene. Som regel skyldes det alt for små høyttalere og en svak forsterker. Problemet er verst på de minste høyttalerne, men det gjelder dessverre også større høyttalere.

 

Men ikke her. Kitsound Contempo er en relativt kompakt bordhøyttaler, som både er trådløs og ganske potent. Høyttaleren er ikke større enn en Geneva Small, eller Bose Soundtouch høyttaler, og den er mye billigere. For under 2.000 kr får man en trådløs høyttaler med Bluetooth – og en 3,5 mm lydinngang – som riktignok ikke går på batterier, og er ment for å stå i hyllen hjemme.

 

Med Bluetooth kan man strømme musikk og radio rett til høyttaleren, og plasserer man den nært TV-en, kan man koble lyden fra TV-en gjennom Contempo-høyttaleren.

Annonse

 

Som strømmehøyttaler er den enkel å sette opp, og enkel å bruke. Det følger også med en fjernkontroll, med blant annet bassjustering. Akkurat den kan det hende du kommer til å trenge.

Annonse

 

Den både ser bra ut og virker solid bygget. Innvendig sitter en forsterker som leverer 40 W effekt til tre høyttalere: To stereohøyttalere, og en basshøyttaler. Det sier kanskje ikke så mye, men du merker det godt når du parer mobilen første gang, og skrur opp lyden.

 

(Foto: Produsenten)

Fjernkontrollen kommer du til å få bruk for. (Foto: Produsenten)

Sjenerøs bass

Er det noe Contempo-høyttaleren ikke er, så er det slank og skingrende. Her får du bass mengder, i overkant faktisk. Her kommer den hendige fjernkontrollen inn. Du vil få behov for å regulere bassnivået, særlig om den står tett inntil bakveggen. Da er nemlig bassnivået i overkant sjenerøst, og farger resten av lydbildet ganske mye.

 

Når man finner den rette balansen i bassen, blir lyden riktig trivelig. Da er det fremdeles rikelig med bass, ganske potent og kontrollert er den også, og den rocker lett opp en middels stor stue. Bare ikke spill alt for høyt. Da blir lyden hard og bassen ullen og flyter ut. Holder man seg innenfor grensene for hvor høyt det går an å spille før lyden vrenger for mye, kan man fremdeles spille høyt nok til å vekke naboen.

 

Annonse

Den potente bassen skygger ikke så mye for mellomtone og diskant, at det ødelegger musikkopplevelsen. Det betyr ikke at du kan regne med perfekt lyd, for mellomtonen er for farget til at vi er overvettes begeistret over lyden fra Contempo-høyttaleren. Mens bassen aldri slutter å engasjere, faller klangen i mellomtonen igjennom på låter som Adeles Hello, Erykah Badus Hi og Radka Toneffs The Moon Is A Harsh Mistress. Det går verst ut over strykere i orkestre, klaverklang og vokaler – særlig kvinnevokaler, som lyder hult og farget.

 

Men sett på Jaga Jazzist, Kygo eller Prince, og rydd parketten. For høyttaleren elsker rytmisk musikk, og briljerer på bassdrivet i rock, funk, soul og pop, og det er god nok grunn i massevis for mange, til å velge nettopp Kitsound Contempo, fremfor noen av konkurrentenes trådløse høyttalere.

 

Kitsound Contempo er så langt fra slank og skingrende som man kan komme, og lyder steintøft for en så pass kompakt høyttaler, men vi kunne ønsket oss bedre klangbalanse og mindre farget lyd.

Annonse
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.