: JVC UX-VJ3

Elegant dobbeltdekker

Dette må være den moderne motsatsen til de gamle doble kassettdekkerne – et mikroanlegg med både iPod- og iPad-dokking.
Lyd & Bilde mener
iPod OG iPad Oppsikts-vekkende utseende Subwooferutgang
Dårlige kontakter Slank bass uten subwoofer
Spesifikasjoner
  • Effekt: 2 x 15 watt RMS
  • Tilkoblinger: iPod og iPad,USB, linje inn, video ut, subwoofer ut, hodetelefoner
  • Radio: AM/FM
  • Mål: 115 x 187 x 162 mm
  • Vekt: 1,7 kg
Annonse
Annonse
forfatter

Med dette anlegget kaster JVC seg inn i leken med design iPod-høyttalere.  Den lett tilbakelente avrundede front og den lekre fargen gjør at den passer inn i selv den mest trendy stue.  Og man kan få den i rosa, grønn, hvit, svart, brun eller lilla.  Den har dessuten et ess i ermet: oransje effektbeslysning i foten som gjør at den synes ordentlig, selv i dempet belysning.  Dette er ikke et anlegg for den som vil være diskret.

Men å kalle det iPod-høyttalere strekker ikke riktig til.  Man kan sette i USB-minne på toppen, bruke den som PC-høyttaler eller legge inn favorittradiostasjonen på noen av de 30 mulige forvalgene.  Hvis ikke det er nok av musikkilder, kan man få modellen UX-VJ5 som har CD-spiller i tillegg.  For bare to hundrelapper i tillegg er det en prisgunstig oppgradering om man har behov for det.

Og det finnes flere tilkoblinger.  På baksiden skjuler det seg en luke som normalt er til høyttalertilkoblinger og antenneinnganger.  Men der sitter dessuten en videoutgang, slik at man kan spille av filmsnutter på TV-en samt en subwooferutgang.  På toppen finner vi foruten hodetelefonutgang også en linjeinngang.  Praktisk om man vil koble til en MP3-spiller eller mobiltelefon fra en annen produsent enn Apple.

Produktet i bruk
Men dette er helt klart et anlegg for den som ikke bare liker Apples apparater, men som har en hel rekke av samme type.  På høyre side sitter en liten dør, og når man åpner den skjuler det seg en dokkingkontakt for iPod eller iPhone.  En smart løsning, selv om man må huske på å skyve inn støtten for hånd før man kan stenge luken igjen.

På venstre side kan man legge på iPaden, og legge er det rette ordet.  Man lener den helt enkelt mot apparatet, og tre gummilister sørger for at den ikke sklir ut.  Et trykk på midten av den brede sølvlisten får en iPad-kontakt til å hoppe ut slik at man kan koble til.  Kontakten er meget fleksibel, på grensen til å bli litt for løs.  På den ene siden behøver man ikke være redd for å knekke den, mens det på den andre siden føles litt usikkert.

Dersom man står foran apparatet velger man selvfølgelig all musikk direkte fra iPodens eller iPadens skjerm.  På apparatets fot kan man da velge musikkilde, hoppe mellom låter og regulere volumet.  Knappene er tydelige og direkte.  På avstand bruker man selvfølgelig den lille fjernkontrollen.  Her får man tilgang til de mer eksotiske funksjonene som klokke og vekking, programmering av radioen og valg av DSP-innstillinger.  Det er også hyggelig å kunne navigere i iPodens menyer og velge spillelister uten å behøve reise seg fra sofaen.

Lydkvalitet
Ettersom høyttalerne er løse og ledningen lang er man meget fleksibel med tanke på plassering.  Derfor er det lettere å få en riktig stereolyd enn man er vant til fra iPod-høyttalere.  Størrelsen er også fin, selv om de kan kjennes litt lette og derfor gi en mistanke om at det kan føre til resonans.  Men imponerende nok kan man dra på ganske skikkelig før det blir problem med forvrengning. Lyden er omtrent som man kan vente seg i denne prisklassen.  Kvaliteten er ok og karakteren drar i den innsmigrende retningen.  Derimot skal man nok holde seg til å grave etter enklere musikk enn å sette seg ned for å nyte mer kompleks akustisk musikk.  Til det er mellomregisteret for diffust og ullent.  Det man kan sette fingeren på er den uvanlig dårlige bassen.  Vil man ha litt trøkk i musikken må man helt klart benytte seg av subwooferutgangen og koble til en separat basshøyttaler.

Konklusjon
Dette er noe for den som vil skille seg ut og ha et anlegg som både synes og har unike funksjoner.  Foruten radio og en mengde eksterne tilkoblinger kan man nemlig ha både en iPod eller iPhone og en iPad koblet til samtidig.  De løse høyttalerne gjør plasseringen fleksibel og gir en bra stereolyd.  Anlegget er enkelt å bruke, og fjernkontrollen kan styre alle iPodens funksjoner.  Man bør imidlertid koble til en ekstern basshøyttaler for å få en fyldigere lyd.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!