: i-Box Max

Barsk bærbar høyttaler

i-Box Max er en kul bærbar høyttaler som spiller høyt og samtidig lader mobilen din.
Lyd & Bilde mener
Praktisk å bruke med mange tilkoblinger og bra trøkk hvis man bruker bass- og diskantjusteringen aktivt.
Du får bedre lyd andre steder.
Spesifikasjoner
  • Bærbar Bluetooth-høyttaler
  • 50 mm elementer
  • 75 mm bassradiator
  • Bass- og diskantjustering
  • Linjeinngang
  • 10 t batteritid
Annonse
Annonse
forfatter

Markedet flommer over av små og store trådløse høyttalere. Derfor er det ikke lett å velge. Engelske i-Box er en av mange nye produsenter, som raskt har skaffet seg et bredt utvalg av trådløse høyttalere. Toppmodellen Max er den største og tøffeste, relativt aggressivt priset og med batteridrift er den et interessant alternativ.

Den 29 cm brede høyttaleren bruker Bluetooth for trådløs overføring av musikk. Dermed passer den fint sammen med nettbrettet, mobilen eller laptopen. Siden den også har NFC-paring med nærfeltstilkobling (bare hold mobilen inntil for å pare enhetene), er den enkel å sette opp og bruke. Store knapper, et skikkelig volumhjul – gummiert sådan, og bærehåndtak, gjør at vi har fint lite å utsette på brukervennligheten.

 

3142_i-box_Trax

 

Praktisk nok har den to analoge innganger for andre lydkilder enn trådløse, og med 10 timers batteritid, holder den ut en lang dag i bakken. Eller på stranden. Før man må lade. En praktisk ting til, den har mikrofon slik at du kan snakke med noen som ringer, dersom mobilen er paret med høyttaleren. De to USB-kontaktene på baksiden kan brukes til å lade to enheter (maks 2,1A), samtidig fra høyttalerens interne batteri.

Høyttaleren er bygget i plast og føles litt billig sammenlignet med Jabras høyttaler i samme klasse, men den spiller høyt og gjør det uten mye forvrengning. Med en bass- og diskantkontroll på baksiden, kan man selv justere klangbalansen, og jeg måtte skru begge ganske mye opp for å få brukbar balanse i lydbildet. Gjør man ikke det, er bassen rett og slett fraværende, og lydbildet virker lukket og dunkelt.

Med bass- og diskantjustering blir det bedre. Men det er ikke til å komme fra at i-Box Max ikke makter å engasjere like mye som for eksempel en UE Boom til 1.600 kr. Bassen mangler kraft og dynamikken er anemisk, slik at man ikke akkurat blir sittende og trampe takten. Verre er det at mellomtonen lyder som om den kommer fra en hermetikkboks – hvis man ikke skrur opp diskanten litt. Da bedrer det seg, og vokaler kommer litt tydeligere frem. Vokalharmoniene til jentene i First Aid Kit, fløt sammen og gjorde det vanskelig å skille stemmene fra hverandre. Strykerne på John Williams filmmusikk fra Schindlers liste, lød grunne uten klangbunn, og Ryan Adams siste album fikk aldri det trøkket jeg opplever i UE Boom eller Bose SoundLink, som er mye mindre enn i-Box Max.

 

Konklusjon

i-Box Max styrke ligger i en relativt gunstig pris, bra batteritid og tilkoblinger, men lydkvaliteten er ujevn. Den er et godt valg om antall tilkoblinger og bærbarhet er viktig, men man får bedre lyd andre steder. Selv om man kanskje må legge et par hundrelapper til på disken.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.