: i-Box Max

Barsk bærbar høyttaler

i-Box Max er en kul bærbar høyttaler som spiller høyt og samtidig lader mobilen din.

Lyd & Bilde mener

Praktisk å bruke med mange tilkoblinger og bra trøkk hvis man bruker bass- og diskantjusteringen aktivt.
Du får bedre lyd andre steder.
 • Bærbar Bluetooth-høyttaler
 • 50 mm elementer
 • 75 mm bassradiator
 • Bass- og diskantjustering
 • Linjeinngang
 • 10 t batteritid
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1500 kr

Markedet flommer over av små og store trådløse høyttalere. Derfor er det ikke lett å velge. Engelske i-Box er en av mange nye produsenter, som raskt har skaffet seg et bredt utvalg av trådløse høyttalere. Toppmodellen Max er den største og tøffeste, relativt aggressivt priset og med batteridrift er den et interessant alternativ.

Den 29 cm brede høyttaleren bruker Bluetooth for trådløs overføring av musikk. Dermed passer den fint sammen med nettbrettet, mobilen eller laptopen. Siden den også har NFC-paring med nærfeltstilkobling (bare hold mobilen inntil for å pare enhetene), er den enkel å sette opp og bruke. Store knapper, et skikkelig volumhjul – gummiert sådan, og bærehåndtak, gjør at vi har fint lite å utsette på brukervennligheten.

 

3142_i-box_Trax

 

Praktisk nok har den to analoge innganger for andre lydkilder enn trådløse, og med 10 timers batteritid, holder den ut en lang dag i bakken. Eller på stranden. Før man må lade. En praktisk ting til, den har mikrofon slik at du kan snakke med noen som ringer, dersom mobilen er paret med høyttaleren. De to USB-kontaktene på baksiden kan brukes til å lade to enheter (maks 2,1A), samtidig fra høyttalerens interne batteri.

Høyttaleren er bygget i plast og føles litt billig sammenlignet med Jabras høyttaler i samme klasse, men den spiller høyt og gjør det uten mye forvrengning. Med en bass- og diskantkontroll på baksiden, kan man selv justere klangbalansen, og jeg måtte skru begge ganske mye opp for å få brukbar balanse i lydbildet. Gjør man ikke det, er bassen rett og slett fraværende, og lydbildet virker lukket og dunkelt.

Med bass- og diskantjustering blir det bedre. Men det er ikke til å komme fra at i-Box Max ikke makter å engasjere like mye som for eksempel en UE Boom til 1.600 kr. Bassen mangler kraft og dynamikken er anemisk, slik at man ikke akkurat blir sittende og trampe takten. Verre er det at mellomtonen lyder som om den kommer fra en hermetikkboks – hvis man ikke skrur opp diskanten litt. Da bedrer det seg, og vokaler kommer litt tydeligere frem. Vokalharmoniene til jentene i First Aid Kit, fløt sammen og gjorde det vanskelig å skille stemmene fra hverandre. Strykerne på John Williams filmmusikk fra Schindlers liste, lød grunne uten klangbunn, og Ryan Adams siste album fikk aldri det trøkket jeg opplever i UE Boom eller Bose SoundLink, som er mye mindre enn i-Box Max.

 

Konklusjon

i-Box Max styrke ligger i en relativt gunstig pris, bra batteritid og tilkoblinger, men lydkvaliteten er ujevn. Den er et godt valg om antall tilkoblinger og bærbarhet er viktig, men man får bedre lyd andre steder. Selv om man kanskje må legge et par hundrelapper til på disken.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Apple Watch 6 er kanskje den beste smartklokken, men Apple Watch Se er det beste kjøpet.
  Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.
  Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
  Det finnes mange gode små høyttalere, men ingen som denne.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Den integrerte Linn Majik DSM spiller som en drøm med innebygget romkorreksjon, og har alt man trenger innebygget.
  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.