Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 11Delta

: i-Box Max

Barsk bærbar høyttaler

i-Box Max er en kul bærbar høyttaler som spiller høyt og samtidig lader mobilen din.

Skrevet av / 12.03.15 - 00:01
i-Box Max
Lasse Svendsen

Markedet flommer over av små og store trådløse høyttalere. Derfor er det ikke lett å velge. Engelske i-Box er en av mange nye produsenter, som raskt har skaffet seg et bredt utvalg av trådløse høyttalere. Toppmodellen Max er den største og tøffeste, relativt aggressivt priset og med batteridrift er den et interessant alternativ.

Den 29 cm brede høyttaleren bruker Bluetooth for trådløs overføring av musikk. Dermed passer den fint sammen med nettbrettet, mobilen eller laptopen. Siden den også har NFC-paring med nærfeltstilkobling (bare hold mobilen inntil for å pare enhetene), er den enkel å sette opp og bruke. Store knapper, et skikkelig volumhjul – gummiert sådan, og bærehåndtak, gjør at vi har fint lite å utsette på brukervennligheten.

 

3142_i-box_Trax

 

Praktisk nok har den to analoge innganger for andre lydkilder enn trådløse, og med 10 timers batteritid, holder den ut en lang dag i bakken. Eller på stranden. Før man må lade. En praktisk ting til, den har mikrofon slik at du kan snakke med noen som ringer, dersom mobilen er paret med høyttaleren. De to USB-kontaktene på baksiden kan brukes til å lade to enheter (maks 2,1A), samtidig fra høyttalerens interne batteri.

Høyttaleren er bygget i plast og føles litt billig sammenlignet med Jabras høyttaler i samme klasse, men den spiller høyt og gjør det uten mye forvrengning. Med en bass- og diskantkontroll på baksiden, kan man selv justere klangbalansen, og jeg måtte skru begge ganske mye opp for å få brukbar balanse i lydbildet. Gjør man ikke det, er bassen rett og slett fraværende, og lydbildet virker lukket og dunkelt.

Med bass- og diskantjustering blir det bedre. Men det er ikke til å komme fra at i-Box Max ikke makter å engasjere like mye som for eksempel en UE Boom til 1.600 kr. Bassen mangler kraft og dynamikken er anemisk, slik at man ikke akkurat blir sittende og trampe takten. Verre er det at mellomtonen lyder som om den kommer fra en hermetikkboks – hvis man ikke skrur opp diskanten litt. Da bedrer det seg, og vokaler kommer litt tydeligere frem. Vokalharmoniene til jentene i First Aid Kit, fløt sammen og gjorde det vanskelig å skille stemmene fra hverandre. Strykerne på John Williams filmmusikk fra Schindlers liste, lød grunne uten klangbunn, og Ryan Adams siste album fikk aldri det trøkket jeg opplever i UE Boom eller Bose SoundLink, som er mye mindre enn i-Box Max.

 

Konklusjon

i-Box Max styrke ligger i en relativt gunstig pris, bra batteritid og tilkoblinger, men lydkvaliteten er ujevn. Den er et godt valg om antall tilkoblinger og bærbarhet er viktig, men man får bedre lyd andre steder. Selv om man kanskje må legge et par hundrelapper til på disken.

Lyd & Bilde mener

Praktisk å bruke med mange tilkoblinger og bra trøkk hvis man bruker bass- og diskantjusteringen aktivt. Du får bedre lyd andre steder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Studiolyd hjemme

Blåser ut vinduene

Drømmelyden vi skulle ønske vi hadde råd til

Ekte bærbar hjemmekino

Høyttalerne du blir forelsket i

Spiller tøffere enn det meste

Gud bedre, for et lydbilde!

Bærbar strandfest

De beste høyttalerne du aldri har hørt om

Lydplanke: Slik får du den beste TV-lyden

To skritt frem og ett tilbake for Move 2

Groovy lyd for kresne ører

Scroll to Top