: Geneva XS

Lekker lommeradio

Lyden fra lommeradioer pleier ikke å være all verden. Men koster det litt ekstra merker man det gjerne mest på lyden.
Lyd & Bilde mener
Klar og tydelig lyd Trådløs strømming Kompakt og lekker
Spiller ikke høyt Mangler DAB
Spesifikasjoner
  • 2.1-kanals stereolyd
  • FM-radio
  • Linjeinngang
  • Bluetooth
Annonse
Annonse
forfatter

Geneva er kjent for sine kubistiske anlegg med alt i ett, i forseggjort glanset lakk eller valnøttfiner. Lydkvaliteten er gjerne i en klasse for seg og man vet hva man får når man kjøper en Geneva-radio. Men i klassen for små batteridrevne lommeradioer er det ikke vanlig med all verdens lydkvalitet.

Derfor er forventningene til Genevas lille XS store. Den koster litt mer, men her får man FM-radio, trådløs Bluetooth-strømming, analog lydinngang og vekkerklokke i en smekker bærbar og batteridreven lommeradio.

Den finnes i hvitt, sort og rødt, og klappes sammen som en gammeldags reisevekkerklokke når den ikke er i bruk. Med 157 x 102 x 115 mm og 500 gram er den i høyeste grad reisevennlig. De ladbare batteriene fungerer om lag fem timer på radiolytting, kortere naturligvis på Bluetooth.

Lydkvalitet
Under metallgrillen sitter tre elementer. En 57 mm bass og to 25 mm diskanter, drevet av hver sin forsterker. Radioen betjenes som vanlig for en Geneva, med berøringsknapper på toppen.

Med antennen ute er det bemerkelsesverdig klar og ren lyd fra FM-radio. Riktignok uten noe massivt trøkk, men plassert inntil veggen, kommer også bassen bedre frem. Tale er meget tydelig gjengitt, og radioen fokuserer åpenbart på mellomtone. Noe som er bra, for det gir også gitarer, vokaler og piano for å nevne noe, en mer fremtredende plass i lydbildet.

Lydkvaliteten fra Bluetooth (2.1 A2DP), er omtrent på linje med kvaliteten man får på FM, foruten susingen i bakgrunnen. Litt innelukket klang og komprimert dynamikk skiller Bluetooth fra AirPlay, og det merkes også her. Det lyder som det det er, en reiseradio, men equaliserinnstillingene på en iPod eller iPhone fungerer over Bluetooth, så det er mulig å finne en mer egnet klangbalanse til de små høyttalerne i Geneva XS. Med iPod-en tilkoblet linjeinngangen på baksiden løfter lydkvaliteten seg et hakk, og muliggjør avspilling fra andre enheter uten Bluetooth.

Konklusjon
Geneva XS er en glimrende liten reisehøyttaler, med integrert radio og vekkerklokke, som fungerer med det mest av smartmobiler over Bluetooth. Dessverre mangler den DAB i nåværende utgave, men den solide kvaliteten og fine lydkvaliteten, gjør den likevel interessant. Skal man ha en bærbar trådløs høyttaler med radio integrert, er Geneva XS vårt førstevalg.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!