TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Geneva XS

Lekker lommeradio

Lyden fra lommeradioer pleier ikke å være all verden. Men koster det litt ekstra merker man det gjerne mest på lyden.

forfatter
Publisert 17.02.12 - 11:00
L&B mener
Klar og tydelig lyd Trådløs strømming Kompakt og lekker
Spiller ikke høyt Mangler DAB
Spesifikasjoner
 • 2.1-kanals stereolyd
 • FM-radio
 • Linjeinngang
 • Bluetooth

Geneva er kjent for sine kubistiske anlegg med alt i ett, i forseggjort glanset lakk eller valnøttfiner. Lydkvaliteten er gjerne i en klasse for seg og man vet hva man får når man kjøper en Geneva-radio. Men i klassen for små batteridrevne lommeradioer er det ikke vanlig med all verdens lydkvalitet.

Derfor er forventningene til Genevas lille XS store. Den koster litt mer, men her får man FM-radio, trådløs Bluetooth-strømming, analog lydinngang og vekkerklokke i en smekker bærbar og batteridreven lommeradio.

Den finnes i hvitt, sort og rødt, og klappes sammen som en gammeldags reisevekkerklokke når den ikke er i bruk. Med 157 x 102 x 115 mm og 500 gram er den i høyeste grad reisevennlig. De ladbare batteriene fungerer om lag fem timer på radiolytting, kortere naturligvis på Bluetooth.

Lydkvalitet
Under metallgrillen sitter tre elementer. En 57 mm bass og to 25 mm diskanter, drevet av hver sin forsterker. Radioen betjenes som vanlig for en Geneva, med berøringsknapper på toppen.

Med antennen ute er det bemerkelsesverdig klar og ren lyd fra FM-radio. Riktignok uten noe massivt trøkk, men plassert inntil veggen, kommer også bassen bedre frem. Tale er meget tydelig gjengitt, og radioen fokuserer åpenbart på mellomtone. Noe som er bra, for det gir også gitarer, vokaler og piano for å nevne noe, en mer fremtredende plass i lydbildet.

Lydkvaliteten fra Bluetooth (2.1 A2DP), er omtrent på linje med kvaliteten man får på FM, foruten susingen i bakgrunnen. Litt innelukket klang og komprimert dynamikk skiller Bluetooth fra AirPlay, og det merkes også her. Det lyder som det det er, en reiseradio, men equaliserinnstillingene på en iPod eller iPhone fungerer over Bluetooth, så det er mulig å finne en mer egnet klangbalanse til de små høyttalerne i Geneva XS. Med iPod-en tilkoblet linjeinngangen på baksiden løfter lydkvaliteten seg et hakk, og muliggjør avspilling fra andre enheter uten Bluetooth.

Konklusjon
Geneva XS er en glimrende liten reisehøyttaler, med integrert radio og vekkerklokke, som fungerer med det mest av smartmobiler over Bluetooth. Dessverre mangler den DAB i nåværende utgave, men den solide kvaliteten og fine lydkvaliteten, gjør den likevel interessant. Skal man ha en bærbar trådløs høyttaler med radio integrert, er Geneva XS vårt førstevalg.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
De aller dyreste trådløse høyttalerne vi har sett 2500 watt og et vanvittig frekvensområde.
Mer klassisk blir det ikke Kanadiske PSB feirer sitt 50-års jubileum. Med samme mann bak roret som i alle fem tiår.
En klassiker vi ikke glemmer JBL Paragon var den ultimate høyttaleren til å imponere naboene i Beverly Hills med på 1950- og 60-tallet. Og den spilte i stereo!
Sett musikk til sommerfestene med en av disse høyttalerne Ingen sommer uten party, ingen party uten musikk.
Liten partyhøyttaler gjør det meste riktig Med Sony XG300 på hagefest, blir det god stemning, uten at du trenger å være redd for naboklager.
Lydplanke fra... Porsche? Se opp, Sonos og Samsung! Porsches nye lydplanke er like rundt neste sving.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend