Geneva XS

Lekker lommeradio

Lyden fra lommeradioer pleier ikke å være all verden. Men koster det litt ekstra merker man det gjerne mest på lyden.
Lyd & Bilde mener
Klar og tydelig lyd Trådløs strømming Kompakt og lekker
Spiller ikke høyt Mangler DAB
Spesifikasjoner
  • 2.1-kanals stereolyd
  • FM-radio
  • Linjeinngang
  • Bluetooth
forfatter

Geneva er kjent for sine kubistiske anlegg med alt i ett, i forseggjort glanset lakk eller valnøttfiner. Lydkvaliteten er gjerne i en klasse for seg og man vet hva man får når man kjøper en Geneva-radio. Men i klassen for små batteridrevne lommeradioer er det ikke vanlig med all verdens lydkvalitet.

Derfor er forventningene til Genevas lille XS store. Den koster litt mer, men her får man FM-radio, trådløs Bluetooth-strømming, analog lydinngang og vekkerklokke i en smekker bærbar og batteridreven lommeradio.

Den finnes i hvitt, sort og rødt, og klappes sammen som en gammeldags reisevekkerklokke når den ikke er i bruk. Med 157 x 102 x 115 mm og 500 gram er den i høyeste grad reisevennlig. De ladbare batteriene fungerer om lag fem timer på radiolytting, kortere naturligvis på Bluetooth.

Lydkvalitet
Under metallgrillen sitter tre elementer. En 57 mm bass og to 25 mm diskanter, drevet av hver sin forsterker. Radioen betjenes som vanlig for en Geneva, med berøringsknapper på toppen.

Med antennen ute er det bemerkelsesverdig klar og ren lyd fra FM-radio. Riktignok uten noe massivt trøkk, men plassert inntil veggen, kommer også bassen bedre frem. Tale er meget tydelig gjengitt, og radioen fokuserer åpenbart på mellomtone. Noe som er bra, for det gir også gitarer, vokaler og piano for å nevne noe, en mer fremtredende plass i lydbildet.

Lydkvaliteten fra Bluetooth (2.1 A2DP), er omtrent på linje med kvaliteten man får på FM, foruten susingen i bakgrunnen. Litt innelukket klang og komprimert dynamikk skiller Bluetooth fra AirPlay, og det merkes også her. Det lyder som det det er, en reiseradio, men equaliserinnstillingene på en iPod eller iPhone fungerer over Bluetooth, så det er mulig å finne en mer egnet klangbalanse til de små høyttalerne i Geneva XS. Med iPod-en tilkoblet linjeinngangen på baksiden løfter lydkvaliteten seg et hakk, og muliggjør avspilling fra andre enheter uten Bluetooth.

Konklusjon
Geneva XS er en glimrende liten reisehøyttaler, med integrert radio og vekkerklokke, som fungerer med det mest av smartmobiler over Bluetooth. Dessverre mangler den DAB i nåværende utgave, men den solide kvaliteten og fine lydkvaliteten, gjør den likevel interessant. Skal man ha en bærbar trådløs høyttaler med radio integrert, er Geneva XS vårt førstevalg.

Les alle artikler i en uke for 19 kr.

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Ant: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også: