TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Geneva Model M DAB+

Dynamisk bordradio med strømming

Blant bordradioer er Genevas modeller nesten i en klasse for seg. Nå kaster de ut dokking og dytter i DAB-radio i stedet.

forfatter
Publisert 18.12.13 - 05:56
L&B mener
Fyldig lydbilde Gutsy bass BT og DAB+
Støtter ikke AirPlay Begrenset dypbass
Spesifikasjoner
 • Geneva Model M DAB+
 • FM og DAB+ radio
 • Bluetooth strømming
 • Ekstra lydinngang

Ikke for det, den trådløse bordhøyttaleren med DAB+ og FM-radio, kan for mange være et godt nok anlegg i massevis. Den spiller overbevisende, og både høyt og klart nok til at man fort blir sittende å trampe takten.

Årsaken er at Geneva har holdt seg til oppskriften som gjorde forgjengeren Model M – uten DAB, men med dokking, til en suksess. Kraftige forsterkere og gode høyttalerelementer danner også grunnoppskriften her, men i nye Model M DAB+, er alt det tekniske byttet ut med bedre forsterkere og elementer. Samtidig har man fjernet iPod-dokkingen og i stedet lagt inn Bluetooth, slik at man kan strømme musikken trådløst fra et nettbrett og nær sagt en hver smartmobil.

FM-radio har den fremdeles, men nå i kombinasjon med DAB/DAB+ digitalradio, som vi som kjent vet er fremtiden for bakkesendt radio. Dermed er man sikker på å kunne høre radio også om noen år, hvis FM-båndet slukkes, samtidig som man får tilgang til radiokanaler og programmer som bare er på DAB.

Som den lille Model S – som var først ut av Genevas bordradioer med DAB, har den  innebygget BT med A2DP som gir mye bedre lyd en tidligere utgaver av BT. Det er  også mulig å koble til lydkilder via lydinngangen på baksiden merket AUX.

Kabinettet finnes fremdeles i glansede farger, men også i matt lakkert overflate. Det er blitt litt mindre i alle retninger, slik at denne utgaven tar fysisk mindre plass i hyllen. Det berøringsfølsomme betjeningsfeltet på toppen er forenklet, til det bedre, mens lydkvaliteten er beholdt.

Det vil si, den spiller litt friskere enn forgjengeren, men fremdeles med pondus i bassen, og uvanlig mye dynamikk til å være så kompakt. Med BT-overføring er lydkvaliteten ikke fullt så detaljert som når mobilen er direktekoblet til høyttalerens AUX-inngang (kabel følger med), og DAB-radio lyder fyldigere enn FM-radio. Klassisk musikk på DAB lyder friskt og klart, og du vil bli forbauset over hvor høyt den kan spille uten nevneverdig forvrenging. Musikk strømmet over BT lyder enda bedre. Stereobildet er ikke all verden, forståelig nok, men lydbildet er stort, forbausende dypt og fyldig. Slik sett er Model M med DAB+ en av de beste små bordradioene med strømming.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sett musikk til sommerfestene med en av disse høyttalerne Ingen sommer uten party, ingen party uten musikk.
Liten partyhøyttaler gjør det meste riktig Med Sony XG300 på hagefest, blir det god stemning, uten at du trenger å være redd for naboklager.
Lydplanke fra... Porsche? Se opp, Sonos og Samsung! Porsches nye lydplanke er like rundt neste sving.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
På jakt etter ny lydplanke? Sjekk vår topp 10 liste. Savner du bedre lyd fra TV-en? Her finner du de 10 beste lydplankene akkurat nå!
Marshall fornyer sine trådløse høyttalere Oppdaterer Acton, Stanmore og Woburn.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend