Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

: Geneva Model M DAB+

Dynamisk bordradio med strømming

Blant bordradioer er Genevas modeller nesten i en klasse for seg. Nå kaster de ut dokking og dytter i DAB-radio i stedet.

Skrevet av / 18.12.13 - 05:56
Geneva Model M DAB+
Lasse Svendsen

Ikke for det, den trådløse bordhøyttaleren med DAB+ og FM-radio, kan for mange være et godt nok anlegg i massevis. Den spiller overbevisende, og både høyt og klart nok til at man fort blir sittende å trampe takten.

Årsaken er at Geneva har holdt seg til oppskriften som gjorde forgjengeren Model M – uten DAB, men med dokking, til en suksess. Kraftige forsterkere og gode høyttalerelementer danner også grunnoppskriften her, men i nye Model M DAB+, er alt det tekniske byttet ut med bedre forsterkere og elementer. Samtidig har man fjernet iPod-dokkingen og i stedet lagt inn Bluetooth, slik at man kan strømme musikken trådløst fra et nettbrett og nær sagt en hver smartmobil.

FM-radio har den fremdeles, men nå i kombinasjon med DAB/DAB+ digitalradio, som vi som kjent vet er fremtiden for bakkesendt radio. Dermed er man sikker på å kunne høre radio også om noen år, hvis FM-båndet slukkes, samtidig som man får tilgang til radiokanaler og programmer som bare er på DAB.

Som den lille Model S – som var først ut av Genevas bordradioer med DAB, har den  innebygget BT med A2DP som gir mye bedre lyd en tidligere utgaver av BT. Det er  også mulig å koble til lydkilder via lydinngangen på baksiden merket AUX.

Kabinettet finnes fremdeles i glansede farger, men også i matt lakkert overflate. Det er blitt litt mindre i alle retninger, slik at denne utgaven tar fysisk mindre plass i hyllen. Det berøringsfølsomme betjeningsfeltet på toppen er forenklet, til det bedre, mens lydkvaliteten er beholdt.

Det vil si, den spiller litt friskere enn forgjengeren, men fremdeles med pondus i bassen, og uvanlig mye dynamikk til å være så kompakt. Med BT-overføring er lydkvaliteten ikke fullt så detaljert som når mobilen er direktekoblet til høyttalerens AUX-inngang (kabel følger med), og DAB-radio lyder fyldigere enn FM-radio. Klassisk musikk på DAB lyder friskt og klart, og du vil bli forbauset over hvor høyt den kan spille uten nevneverdig forvrenging. Musikk strømmet over BT lyder enda bedre. Stereobildet er ikke all verden, forståelig nok, men lydbildet er stort, forbausende dypt og fyldig. Slik sett er Model M med DAB+ en av de beste små bordradioene med strømming.

Lyd & Bilde mener

Fyldig lydbilde Gutsy bass BT og DAB+ Støtter ikke AirPlay Begrenset dypbass

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Studiolyd hjemme

Blåser ut vinduene

Drømmelyden vi skulle ønske vi hadde råd til

Ekte bærbar hjemmekino

Høyttalerne du blir forelsket i

Spiller tøffere enn det meste

Gud bedre, for et lydbilde!

Bærbar strandfest

De beste høyttalerne du aldri har hørt om

Lydplanke: Slik får du den beste TV-lyden

To skritt frem og ett tilbake for Move 2

Groovy lyd for kresne ører

Scroll to Top