: Geneva Model M DAB+

Dynamisk bordradio med strømming

Blant bordradioer er Genevas modeller nesten i en klasse for seg. Nå kaster de ut dokking og dytter i DAB-radio i stedet.
Lyd & Bilde mener
Fyldig lydbilde Gutsy bass BT og DAB+
Støtter ikke AirPlay Begrenset dypbass
Spesifikasjoner
  • Geneva Model M DAB+
  • FM og DAB+ radio
  • Bluetooth strømming
  • Ekstra lydinngang
Annonse
Annonse
forfatter

Ikke for det, den trådløse bordhøyttaleren med DAB+ og FM-radio, kan for mange være et godt nok anlegg i massevis. Den spiller overbevisende, og både høyt og klart nok til at man fort blir sittende å trampe takten.

Årsaken er at Geneva har holdt seg til oppskriften som gjorde forgjengeren Model M – uten DAB, men med dokking, til en suksess. Kraftige forsterkere og gode høyttalerelementer danner også grunnoppskriften her, men i nye Model M DAB+, er alt det tekniske byttet ut med bedre forsterkere og elementer. Samtidig har man fjernet iPod-dokkingen og i stedet lagt inn Bluetooth, slik at man kan strømme musikken trådløst fra et nettbrett og nær sagt en hver smartmobil.

FM-radio har den fremdeles, men nå i kombinasjon med DAB/DAB+ digitalradio, som vi som kjent vet er fremtiden for bakkesendt radio. Dermed er man sikker på å kunne høre radio også om noen år, hvis FM-båndet slukkes, samtidig som man får tilgang til radiokanaler og programmer som bare er på DAB.

Som den lille Model S – som var først ut av Genevas bordradioer med DAB, har den  innebygget BT med A2DP som gir mye bedre lyd en tidligere utgaver av BT. Det er  også mulig å koble til lydkilder via lydinngangen på baksiden merket AUX.

Kabinettet finnes fremdeles i glansede farger, men også i matt lakkert overflate. Det er blitt litt mindre i alle retninger, slik at denne utgaven tar fysisk mindre plass i hyllen. Det berøringsfølsomme betjeningsfeltet på toppen er forenklet, til det bedre, mens lydkvaliteten er beholdt.

Det vil si, den spiller litt friskere enn forgjengeren, men fremdeles med pondus i bassen, og uvanlig mye dynamikk til å være så kompakt. Med BT-overføring er lydkvaliteten ikke fullt så detaljert som når mobilen er direktekoblet til høyttalerens AUX-inngang (kabel følger med), og DAB-radio lyder fyldigere enn FM-radio. Klassisk musikk på DAB lyder friskt og klart, og du vil bli forbauset over hvor høyt den kan spille uten nevneverdig forvrenging. Musikk strømmet over BT lyder enda bedre. Stereobildet er ikke all verden, forståelig nok, men lydbildet er stort, forbausende dypt og fyldig. Slik sett er Model M med DAB+ en av de beste små bordradioene med strømming.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.