: Geneva Lab Model M

M for meget

De små anleggene fra Geneva Labs holder stand som noe av det bedre man kan plugge en iPod i.
Lyd & Bilde mener
Fyldig klang Klart lydbilde Linjeinngang
Ingen dypbass
Spesifikasjoner
  • 2 x 100 W RMS
  • Direktekoblet CD-inngang
  • To sett høyttalerterminaler
  • iPod-inngang
Annonse
Annonse
forfatter

Som Model M, som denne heter. En smekker bordradio for kjøkkenet, stuen eller kontoret, med iPod-dokking, FM-radio og en praktisk linjeinngang for lyd på baksiden. Model M er en variant av den samme Model M vi testet for et par år siden. Men her har Geneva Lab fjernet CD-spilleren og erstattet valnøttfineren med glanset rød, sort eller hvit lakk. Dermed sparer man 3.000 kroner, og kommer unna med 5.000 for en Model M.

Betjeningen er flyttet til under luken som skjuler iPod-dokken, hvor berøringsfelt aktiverer kontroller for volum, inngang osv. Det følger også med en fjernkontroll. Stereoanlegget som måler 36,6 i bredden og er 24 cm dypt, inneholder to 25 mm diskantelementer og to 10 cm basselementer, drevet av hver sin 25 W digitale forsterker. Elementene er gruppert på fronten og bruker hva Geneva Lab refererer til som Embracing Sound, for å gjenskape en overbevisende stereoeffekt.

Lydkvalitet
Og overbevisende er det i praksis også. Anlegget er større enn Model S til 3.000 kroner, og det merkes. Bassen er langt mer potent, den går dypere og lydbildet er større. Radiolyden er mindre overbevisende, med tam dynamikk i et dunkelt lydbilde, men det kan vel så mye skyldes kvaliteten på radiosignalet fra studio (komprimert må vite). Med ukomprimerte lydfiler fra en iPod, blir det straks mye bedre. Akustisk jazz som Solveig Slettahjell og Keith Jarrett, klinger flott. Lydbildet er rikt på detaljer, og det er tilstrekkelig med bassdefinisjon til at man får fot av rytmen til ståbassen. Selv tøffere saker som Stevie Ray Vaughn live, røsker bra i hylla når man skrur opp lyden.

Konklusjon
Geneva-anlegget behersker det meste, og sett i forhold til konstruksjonskvaliteten og ikke minst lydkvaliteten, er anlegget fremragende for de som ikke har all verdens plass til et anlegg. Eller trenger et nummer to anlegg i et annet rom. Klarer man seg uten CD-spiller er det vel verdt pengene, og med en Airport Express tilkoblet til linjeinngangen på baksiden, kan man strømme musikk fra PC-en direkte til anlegget.

 

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.