Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Geneva Lab Model M

M for meget

De små anleggene fra Geneva Labs holder stand som noe av det bedre man kan plugge en iPod i.
Lyd & Bilde mener
Fyldig klang Klart lydbilde Linjeinngang
Ingen dypbass
Spesifikasjoner
  • 2 x 100 W RMS
  • Direktekoblet CD-inngang
  • To sett høyttalerterminaler
  • iPod-inngang

Som Model M, som denne heter. En smekker bordradio for kjøkkenet, stuen eller kontoret, med iPod-dokking, FM-radio og en praktisk linjeinngang for lyd på baksiden. Model M er en variant av den samme Model M vi testet for et par år siden. Men her har Geneva Lab fjernet CD-spilleren og erstattet valnøttfineren med glanset rød, sort eller hvit lakk. Dermed sparer man 3.000 kroner, og kommer unna med 5.000 for en Model M.

Betjeningen er flyttet til under luken som skjuler iPod-dokken, hvor berøringsfelt aktiverer kontroller for volum, inngang osv. Det følger også med en fjernkontroll. Stereoanlegget som måler 36,6 i bredden og er 24 cm dypt, inneholder to 25 mm diskantelementer og to 10 cm basselementer, drevet av hver sin 25 W digitale forsterker. Elementene er gruppert på fronten og bruker hva Geneva Lab refererer til som Embracing Sound, for å gjenskape en overbevisende stereoeffekt.

Lydkvalitet
Og overbevisende er det i praksis også. Anlegget er større enn Model S til 3.000 kroner, og det merkes. Bassen er langt mer potent, den går dypere og lydbildet er større. Radiolyden er mindre overbevisende, med tam dynamikk i et dunkelt lydbilde, men det kan vel så mye skyldes kvaliteten på radiosignalet fra studio (komprimert må vite). Med ukomprimerte lydfiler fra en iPod, blir det straks mye bedre. Akustisk jazz som Solveig Slettahjell og Keith Jarrett, klinger flott. Lydbildet er rikt på detaljer, og det er tilstrekkelig med bassdefinisjon til at man får fot av rytmen til ståbassen. Selv tøffere saker som Stevie Ray Vaughn live, røsker bra i hylla når man skrur opp lyden.

Konklusjon
Geneva-anlegget behersker det meste, og sett i forhold til konstruksjonskvaliteten og ikke minst lydkvaliteten, er anlegget fremragende for de som ikke har all verdens plass til et anlegg. Eller trenger et nummer to anlegg i et annet rom. Klarer man seg uten CD-spiller er det vel verdt pengene, og med en Airport Express tilkoblet til linjeinngangen på baksiden, kan man strømme musikk fra PC-en direkte til anlegget.

 

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.