: Geneva Lab Model M

M for meget

De små anleggene fra Geneva Labs holder stand som noe av det bedre man kan plugge en iPod i.
Lyd & Bilde mener
Fyldig klang Klart lydbilde Linjeinngang
Ingen dypbass
Spesifikasjoner
  • 2 x 100 W RMS
  • Direktekoblet CD-inngang
  • To sett høyttalerterminaler
  • iPod-inngang
Annonse
Annonse
forfatter

Som Model M, som denne heter. En smekker bordradio for kjøkkenet, stuen eller kontoret, med iPod-dokking, FM-radio og en praktisk linjeinngang for lyd på baksiden. Model M er en variant av den samme Model M vi testet for et par år siden. Men her har Geneva Lab fjernet CD-spilleren og erstattet valnøttfineren med glanset rød, sort eller hvit lakk. Dermed sparer man 3.000 kroner, og kommer unna med 5.000 for en Model M.

Betjeningen er flyttet til under luken som skjuler iPod-dokken, hvor berøringsfelt aktiverer kontroller for volum, inngang osv. Det følger også med en fjernkontroll. Stereoanlegget som måler 36,6 i bredden og er 24 cm dypt, inneholder to 25 mm diskantelementer og to 10 cm basselementer, drevet av hver sin 25 W digitale forsterker. Elementene er gruppert på fronten og bruker hva Geneva Lab refererer til som Embracing Sound, for å gjenskape en overbevisende stereoeffekt.

Lydkvalitet
Og overbevisende er det i praksis også. Anlegget er større enn Model S til 3.000 kroner, og det merkes. Bassen er langt mer potent, den går dypere og lydbildet er større. Radiolyden er mindre overbevisende, med tam dynamikk i et dunkelt lydbilde, men det kan vel så mye skyldes kvaliteten på radiosignalet fra studio (komprimert må vite). Med ukomprimerte lydfiler fra en iPod, blir det straks mye bedre. Akustisk jazz som Solveig Slettahjell og Keith Jarrett, klinger flott. Lydbildet er rikt på detaljer, og det er tilstrekkelig med bassdefinisjon til at man får fot av rytmen til ståbassen. Selv tøffere saker som Stevie Ray Vaughn live, røsker bra i hylla når man skrur opp lyden.

Konklusjon
Geneva-anlegget behersker det meste, og sett i forhold til konstruksjonskvaliteten og ikke minst lydkvaliteten, er anlegget fremragende for de som ikke har all verdens plass til et anlegg. Eller trenger et nummer to anlegg i et annet rom. Klarer man seg uten CD-spiller er det vel verdt pengene, og med en Airport Express tilkoblet til linjeinngangen på baksiden, kan man strømme musikk fra PC-en direkte til anlegget.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.