: Geneva Lab M

Modifisert og modernisert

Sveitiske Geneva Lab har gjort mer enn å kle bordradioen i ekte trefiner. Lydkvaliteten er også pusset opp.
Lyd & Bilde mener
Fyldig lyd Potent bass Nydelig kvalitet
Bare én linjeinngang Mangler RDS-radio
Spesifikasjoner
  • Geneva Lab Model M
  • 4 x 25 W CD-receiver
  • iPod-dokking
  • Antenne og linjeinngang
  • 36,6 x 18,7 x 24 cm
Annonse
Annonse
forfatter

For Model M har vi faktisk testet før. Men da manglet den iPod-dokk, og fantes bare i glanset hvit, rød eller sort lakk. Nå derimot, er iPod-dokken på plass, og den kan i tillegg leveres i ekte valnøttfiner, mot et pristillegg på 500 kroner. Men Geneva Lab har også byttet ut elektronikken på innsiden av det forseggjorte kabinettet, som fremdeles er lite nok til å få plass i bokhyllen. I samme prisklasse finner vi også Tivoli Audio Music System, også det med trekabinett, men for større rom er Model M faktisk å foretrekke.

Fyldig klang
Lyden drives fremdeles av fire digitale forsterkere på 25 W hver, en til hver høyttaler, to 25 mm diskantelementer og to 10 cm basselementer under den perforerte metallgrillen. Geneva Lab bruker noe de kaller Embracing Sound som skal skape en skikkelig stereogjengivelse fra høyttalerne som sitter tett sammen på fronten. Og det virker. Model M for medium – eller modifisert, som vi er fristet til å kalle den – spiller som forgjengeren, både høyt og fyldig. Men litt klarere, med bedre detaljgjengivelse enn vi minnes at originalen hadde. Selv om FM-radioen lyder fint, er det ingen overraskelse at det er den integrerte CD-spilleren på toppen som lyder best. Da strammes bassen til, fokuset er skarpere og man behøver ikke skru opp diskantkontrollen like mye som fra de andre lydkildene for at det skal bli balanse i lydbildet.

Konklusjon
Med en linjeinngang på baksiden kan man koble andre lydkilder til Model M, men det er bare iPoden, CD-spilleren og radioen som kan styres med den medfølgende fjernkontrollen. Og kun med den. Det finnes nemlig ikke knapper på Model M. Minimalismen til tross, lydkvaliteten er uansett maksimal fra denne bordradioen, som fremdeles er like lekker å se på som den er å lytte til.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.