Geneva Lab M

Modifisert og modernisert

Sveitiske Geneva Lab har gjort mer enn å kle bordradioen i ekte trefiner. Lydkvaliteten er også pusset opp.
Lyd & Bilde mener
Fyldig lyd Potent bass Nydelig kvalitet
Bare én linjeinngang Mangler RDS-radio
Spesifikasjoner
  • Geneva Lab Model M
  • 4 x 25 W CD-receiver
  • iPod-dokking
  • Antenne og linjeinngang
  • 36,6 x 18,7 x 24 cm
forfatter

For Model M har vi faktisk testet før. Men da manglet den iPod-dokk, og fantes bare i glanset hvit, rød eller sort lakk. Nå derimot, er iPod-dokken på plass, og den kan i tillegg leveres i ekte valnøttfiner, mot et pristillegg på 500 kroner. Men Geneva Lab har også byttet ut elektronikken på innsiden av det forseggjorte kabinettet, som fremdeles er lite nok til å få plass i bokhyllen. I samme prisklasse finner vi også Tivoli Audio Music System, også det med trekabinett, men for større rom er Model M faktisk å foretrekke.

Fyldig klang
Lyden drives fremdeles av fire digitale forsterkere på 25 W hver, en til hver høyttaler, to 25 mm diskantelementer og to 10 cm basselementer under den perforerte metallgrillen. Geneva Lab bruker noe de kaller Embracing Sound som skal skape en skikkelig stereogjengivelse fra høyttalerne som sitter tett sammen på fronten. Og det virker. Model M for medium – eller modifisert, som vi er fristet til å kalle den – spiller som forgjengeren, både høyt og fyldig. Men litt klarere, med bedre detaljgjengivelse enn vi minnes at originalen hadde. Selv om FM-radioen lyder fint, er det ingen overraskelse at det er den integrerte CD-spilleren på toppen som lyder best. Da strammes bassen til, fokuset er skarpere og man behøver ikke skru opp diskantkontrollen like mye som fra de andre lydkildene for at det skal bli balanse i lydbildet.

Konklusjon
Med en linjeinngang på baksiden kan man koble andre lydkilder til Model M, men det er bare iPoden, CD-spilleren og radioen som kan styres med den medfølgende fjernkontrollen. Og kun med den. Det finnes nemlig ikke knapper på Model M. Minimalismen til tross, lydkvaliteten er uansett maksimal fra denne bordradioen, som fremdeles er like lekker å se på som den er å lytte til.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.