: Geneva Lab M

Modifisert og modernisert

Sveitiske Geneva Lab har gjort mer enn å kle bordradioen i ekte trefiner. Lydkvaliteten er også pusset opp.
Lyd & Bilde mener
Fyldig lyd Potent bass Nydelig kvalitet
Bare én linjeinngang Mangler RDS-radio
Spesifikasjoner
  • Geneva Lab Model M
  • 4 x 25 W CD-receiver
  • iPod-dokking
  • Antenne og linjeinngang
  • 36,6 x 18,7 x 24 cm
Annonse
Annonse

For Model M har vi faktisk testet før. Men da manglet den iPod-dokk, og fantes bare i glanset hvit, rød eller sort lakk. Nå derimot, er iPod-dokken på plass, og den kan i tillegg leveres i ekte valnøttfiner, mot et pristillegg på 500 kroner. Men Geneva Lab har også byttet ut elektronikken på innsiden av det forseggjorte kabinettet, som fremdeles er lite nok til å få plass i bokhyllen. I samme prisklasse finner vi også Tivoli Audio Music System, også det med trekabinett, men for større rom er Model M faktisk å foretrekke.

Fyldig klang
Lyden drives fremdeles av fire digitale forsterkere på 25 W hver, en til hver høyttaler, to 25 mm diskantelementer og to 10 cm basselementer under den perforerte metallgrillen. Geneva Lab bruker noe de kaller Embracing Sound som skal skape en skikkelig stereogjengivelse fra høyttalerne som sitter tett sammen på fronten. Og det virker. Model M for medium – eller modifisert, som vi er fristet til å kalle den – spiller som forgjengeren, både høyt og fyldig. Men litt klarere, med bedre detaljgjengivelse enn vi minnes at originalen hadde. Selv om FM-radioen lyder fint, er det ingen overraskelse at det er den integrerte CD-spilleren på toppen som lyder best. Da strammes bassen til, fokuset er skarpere og man behøver ikke skru opp diskantkontrollen like mye som fra de andre lydkildene for at det skal bli balanse i lydbildet.

Konklusjon
Med en linjeinngang på baksiden kan man koble andre lydkilder til Model M, men det er bare iPoden, CD-spilleren og radioen som kan styres med den medfølgende fjernkontrollen. Og kun med den. Det finnes nemlig ikke knapper på Model M. Minimalismen til tross, lydkvaliteten er uansett maksimal fra denne bordradioen, som fremdeles er like lekker å se på som den er å lytte til.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.