annonse
annonse

Elac FS267 gulvhøyttalere

Elacs beste!

Tyske Elac er tilbake med en forfinet utgave av sin mangeårige bestselger. Nykommeren FS267 har ikke bare fått elegante buede former - også lyden har blitt mer kroppslig og lekker.

Pluss
Takket være den finkornede JET-diskanten låter Elac-høyttalerne ekstremt avslørende. Stemmer og instrumenter får en tydelighet og tilstedeværelse i rommet, som ikke er hverdagskost i denne prisklassen. Dette er høyttalere som er skapt for deg som liker å lytte!
Minus
Disse avslørende høyttalere holder ikke noe tilbake. Hvis akustikken er for livlig kan disse høyttalerne bli litt i skarpeste laget. Samtidig får de andre høyttalere til å låte veldig innestengt i forhold...

Man kan mene hva man vil om Elac, men de fleste vil være enige i at de er over snittet opptatt av dette med byggekvalitet. Høyttalere fra den kanten (nærmere bestemt Kiel i Tyskland) har en kvalitetsmessig utførelse som ligger et klart hakk over hva vi er vant til å se fra andre høyttalerprodusenter. Her hersker det bokstavelig talt tysk orden fra innsiden til utsiden! Problemet har vært å få oversikt over deres utallige modellserier og de utallige ”Special Editions” med nesten identisk utseende. Hvilken høyttaler er egentlig best, og til hva? Nå har Elac tatt affære, og den populære 240-serien fases nå ut til fordel for den splitter nye FS260-serien.

 

ELAC_FS 267_Black High Gloss_20140402_cGW_7D_22270_RGB 8bit free comp12

 

FS267
Den familiære likheten er der fortsatt, men den minste gulvmodellen i serien, FS267, er redesignet fra topp til tå. Det første man legger merke til er at kabinettveggene buer utover. Ja, for det er ikke bare innen TV-verdenen “curved” er in for tiden. De bueformede veggene kombinert med blank pianolakk får høyttalerne til å se mindre ut enn de egentlige er. FS267 virker derfor ikke mer dominerende enn forgjengeren FS247, selv om kabinettvolumet har økt en smule.

Allerede når vi mottar Elac FS267 til test kan vi slå fast at disse høyttalerne bør gi mye eieglede. Selv emballasjen er mer solid enn normalt, naglet og limt igjen, med Elac-merket teip og stolte ”Made in Germany” stempler. I neste rekke kommer plast og stofftrekk som beskytter den eksklusive lakkfinishen. Elac har en kvalitet på lakkjobben som overgår det meste jeg har sett, og høyttalerne er lakkert på undersiden der man ikke ser også. Selvfølgelig. Både spikes og høyttalerterminaler (single wiring) er av original Elac-design. Innvendig kabling kommer fra Van den Hul, og utvalgte delefilterkomponenter holder meget høy kvalitet, mens stoffgrillen foran festes med skjulte magneter. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

 

Air Motion Transformer
Den spesielle JET-diskanten er blitt Elacs varemerke. Stort sett alle deres høyttalere (unntatt de rimeligste) baserer seg på det patenterte Air Motion Transformer prinsippet. I stedet for en tradisjonell diskantdome, består diskantelementet av en brettet metallfolie, som skaper svingninger ved å utvide og trekke seg sammen, omtrent som belgen på et trekkspill. Metallfolien er svært lett, samtidig som den har stort membranareal. Dette gir en hurtig, utstrakt diskantgjengivelse som strekker seg hele veien opp mot 50 kHz med lav forvrengning. Utfordringen er spredningen, og det å få de øvrige høyttalerelementene til å spille på lag med den hurtige diskanten, men dette har Elac lang erfaring med.

I FS267 sitter JET-diskanten i sin siste inkarnasjon, JET V med høyeffektiv neodym-magnet, kombinert med to 15 cm store bass/mellomtoner. FS267 er en 2,5 veis konstruksjon hvor begge elementer spiller bass, mens kun den øverste bassenheten spiller mellomtone (delefrekvensene er hhv 500 Hz og 2.500 Hz). En klassisk design som Elac har finpusset mye på de siste årene. En annen detalj er at bassporten munner ut i bunnen av kabinettet, som står på en ekstra sokkel med glippe imellom.

 

ELAC_FS 267_Crossover_Prototype 1_20140331_cGW_7D_22246_RGB 8bit comp6

 

Lydkvalitet
Våre tidligere erfaringer med Elacs høyttalere er at de spiller meget åpent og nøytralt, med en dyp, ufarget bassgjengivelse. Den lynraske JET-diskanten sørger for en svært åpen og artikulert topp, men i noen tilfeller kan den også bli frisk og fremadlent, spesielt dersom lytterommet har mange reflekterende flater (gips, betong, parkett eller glass).

De nye FS267-ene stemmer bra med disse forventningene, men gjør også noen av dem til skamme. For noe har skjedd siden FS257 og FS247: Det tar ikke lang tid å slå fast at høyttalerne fortsatt har en eksepsjonell åpenhet, luftighet og presisjon i lydbildet, men samtidig er diskanten blitt bedre avstemt og stikker seg ikke like mye ut som tidligere. Det virker også som det har skjedd noe spennende nedover i frekvensområdet; blant annet er mellomtonen blitt mer distinkt og fremtredende, med en mer sømløs overgang fra diskanten. Stemmegjengivelsen, spesielt da mannlige røster, har fått en mer naturlig og fyldig brystklang. Mellomtone og øvre bass henger også enda bedre sammen enn vi kan huske. Alt i alt virker det som Elac har lagt seg på en litt varmere, fyldigere klangbalanse enn tidligere.

Bassgjengivelsen oppleves også fast og fin, med litt bedre definisjon og mindre farging enn forgjengerne. Noe vi tipper kan tilskrives det buede og bedre avstivede kabinettet. Hver oktav kommer tydelig frem, og høyttalerne går overraskende dypt for størrelsen, med bra energi ned til godt under 40 Hz. Det man ikke får med Elac-høyttalerne, er den populære bass-pukkelen rundt 60 Hz som unektelig gir litt ekstra futt til pop og rock. Bassanslagene kan derfor virke litt bløte, og ikke like tørre, stramme og slagkraftige som mange andre høyttalere. Fordelen med den mer lineære bassgjengivelsen er at detaljene kommer bedre frem uten at det maskerer små forskjeller i tonehøyder. Og har man først blitt vant med dette, vil mange andre høyttalere høres litt fargede og overdrevne ut…

Så hva betyr alt dette for musikkgjengivelsen? Vel, større nøyaktighet betyr også at man kommer tettere på opplevelsen av live musikk, og hører detaljer som ellers ville gått en hus forbi. Elac FS267 er en mesterlig gjengiver av klang og rom, og tar oss med dit opptaket ble gjort, enten det er i studio eller akustiske omgivelser. Den siste Blu-ray musikkutgivelsen fra 2L, Magnificat, er tatt opp i Nidarosdomen i Trondheim, og byr på en besnærende størrelse og dybde i lydbildet. Her opplever vi at Elacene nærmest forsvinner, og kirkens enorme dybde og romfølelse står igjen. FS267 gjengir jentekorets lyse stemmer rent og tydelig, samtidig som etterklangen fyller lytterommet.

Elacene går ikke av veien for å låte skikkelig tøft med elektronika heller. Med Gus Gus’ siste album Mexico spiller de stort, fyldig og engasjerende, og jeg hører små intrikate detaljer i lydmiksen som jeg ellers bare har hørt med hodetelefoner på. FS267 spiller like presist som nærfelts studiomonitorer, men har i tillegg basstyngden man forbinder med mellomstore gulvhøyttalere.

Ønsker man enda bedre fundament i de laveste frekvensene kan man matche med en subwoofer: Vi testet ved å koble sammen med vår Procella-subwoofer, som med sine doble 15″ basser leverer rikelige mengder dypbass. Og Elac-høyttalerne har ingen problemer med å holde følge med kraftfulle subwoofere. De tåler nemlig mye juling og kan spille høyt og rent uten tegn til å klage. Et tips kan være å sjekke ut Elacs egne subwoofere som nå kommer med lydoverføring. En matchende senterkanal til FS267 skal også være på vei, som gjør denne serien til interessante kandidater for en musikalsk hjemmekino.

 

ELAC_FS 267_Black High Gloss_20140402_cGW_7D_22298_RGB 8bit free comp12

 

Fleksible
En kjærkommen bonus med FS267 er at de ikke krever en svindyr forsterker for å hente ut den nevnte godlyden. Vi hadde hell med Pioneers topp surroundreceiver SC-LX88 i “Pure Direct” modus, som tilsvarer en alminnelig god stereoforsterker. Samtidig erfarte vi at FS267 holder tritt med langt dyrere utstyr, og man skal ganske høyt opp i pris før disse høyttalerne blir det svakeste ledd. De gjorde på ingen måte skam på vår referansekombinasjon av Yamaha CX-A5000 prosessor og Hegel H20 forsterker.

 

Konklusjon og konkurrenter
Etter vår oppfatning er Elac FS267 en høyttaler som gir svært mye for pengene, og med sin kompromissløse byggekvalitet, elegante formfaktor og ikke minst en overtonegjengivelse som konkurrentene kan misunne dem, snakker vi om et av de beste kjøpene under 30.000 kroner. Inntil vi har gjort en bredere sammenligningstest i prisklassen er det vanskelig å kåre en definitiv ener i prisklassen, men at Elac bør på stå på listen over kandidater som må høres, er hevet over enhver tvil. Du får her en meget detaljert og avslørende musikkgjengiver, med en litt mer tilgivende, varmere klang enn eldre Elac-konstruksjoner, og som viser litt mer nåde overfor dårlige opptak. Faktisk anser vi dette som det hittil beste kjøpet i Elac-sortimentet!

Man kan mene hva man vil om Elac, men de fleste vil være enige i at de er over snittet opptatt av dette med byggekvalitet. Høyttalere fra den kanten (nærmere bestemt Kiel i Tyskland) har en kvalitetsmessig utførelse som ligger et klart hakk over hva vi er vant til å se fra andre høyttalerprodusenter. Her hersker det bokstavelig talt tysk orden fra innsiden til utsiden! Problemet har vært å få oversikt over deres utallige modellserier og de utallige ”Special Editions” med nesten identisk utseende. Hvilken høyttaler er egentlig best, og til hva? Nå har Elac tatt affære, og den populære 240-serien fases nå ut til fordel for den splitter nye FS260-serien.   ELAC_FS 267_Black High Gloss_20140402_cGW_7D_22270_RGB 8bit free comp12   FS267 Den familiære likheten er der fortsatt, men den minste gulvmodellen i serien, FS267, er redesignet fra topp til tå. Det første man legger merke til er at kabinettveggene buer utover. Ja, for det er ikke bare innen TV-verdenen "curved" er in for tiden. De bueformede veggene kombinert med blank pianolakk får høyttalerne til å se mindre ut enn de egentlige er. FS267 virker derfor ikke mer dominerende enn forgjengeren FS247, selv om kabinettvolumet har økt en smule. Allerede når vi mottar Elac FS267 til test kan vi slå fast at disse høyttalerne bør gi mye eieglede. Selv emballasjen er mer solid enn normalt, naglet og limt igjen, med Elac-merket teip og stolte ”Made in Germany” stempler. I neste rekke kommer plast og stofftrekk som beskytter den eksklusive lakkfinishen. Elac har en kvalitet på lakkjobben som overgår det meste jeg har sett, og høyttalerne er lakkert på undersiden der man ikke ser også. Selvfølgelig. Både spikes og høyttalerterminaler (single wiring) er av original Elac-design. Innvendig kabling kommer fra Van den Hul, og utvalgte delefilterkomponenter holder meget høy kvalitet, mens stoffgrillen foran festes med skjulte magneter. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.   Air Motion Transformer Den spesielle JET-diskanten er blitt Elacs varemerke. Stort sett alle deres høyttalere (unntatt de rimeligste) baserer seg på det patenterte Air Motion Transformer prinsippet. I stedet for en tradisjonell diskantdome, består diskantelementet av en brettet metallfolie, som skaper svingninger ved å utvide og trekke seg sammen, omtrent som belgen på et trekkspill. Metallfolien er svært lett, samtidig som den har stort membranareal. Dette gir en hurtig, utstrakt diskantgjengivelse som strekker seg hele veien opp mot 50 kHz med lav forvrengning. Utfordringen er spredningen, og det å få de øvrige høyttalerelementene til å spille på lag med den hurtige diskanten, men dette har Elac lang erfaring med. I FS267 sitter JET-diskanten i sin siste inkarnasjon, JET V med høyeffektiv neodym-magnet, kombinert med to 15 cm store bass/mellomtoner. FS267 er en 2,5 veis konstruksjon hvor begge elementer spiller bass, mens kun den øverste bassenheten spiller mellomtone (delefrekvensene er hhv 500 Hz og 2.500 Hz). En klassisk design som Elac har finpusset mye på de siste årene. En annen detalj er at bassporten munner ut i bunnen av kabinettet, som står på en ekstra sokkel med glippe imellom.   ELAC_FS 267_Crossover_Prototype 1_20140331_cGW_7D_22246_RGB 8bit comp6   Lydkvalitet Våre tidligere erfaringer med Elacs høyttalere er at de spiller meget åpent og nøytralt, med en dyp, ufarget bassgjengivelse. Den lynraske JET-diskanten sørger for en svært åpen og artikulert topp, men i noen tilfeller kan den også bli frisk og fremadlent, spesielt dersom lytterommet har mange reflekterende flater (gips, betong, parkett eller glass). De nye FS267-ene stemmer bra med disse forventningene, men gjør også noen av dem til skamme. For noe har skjedd siden FS257 og FS247: Det tar ikke lang tid å slå fast at høyttalerne fortsatt har en eksepsjonell åpenhet, luftighet og presisjon i lydbildet, men samtidig er diskanten blitt bedre avstemt og stikker seg ikke like mye ut som tidligere. Det virker også som det har skjedd noe spennende nedover i frekvensområdet; blant annet er mellomtonen blitt mer distinkt og fremtredende, med en mer sømløs overgang fra diskanten. Stemmegjengivelsen, spesielt da mannlige røster, har fått en mer naturlig og fyldig brystklang. Mellomtone og øvre bass henger også enda bedre sammen enn vi kan huske. Alt i alt virker det som Elac har lagt seg på en litt varmere, fyldigere klangbalanse enn tidligere. Bassgjengivelsen oppleves også fast og fin, med litt bedre definisjon og mindre farging enn forgjengerne. Noe vi tipper kan tilskrives det buede og bedre avstivede kabinettet. Hver oktav kommer tydelig frem, og høyttalerne går overraskende dypt for størrelsen, med bra energi ned til godt under 40 Hz. Det man ikke får med Elac-høyttalerne, er den populære bass-pukkelen rundt 60 Hz som unektelig gir litt ekstra futt til pop og rock. Bassanslagene kan derfor virke litt bløte, og ikke like tørre, stramme og slagkraftige som mange andre høyttalere. Fordelen med den mer lineære bassgjengivelsen er at detaljene kommer bedre frem uten at det maskerer små forskjeller i tonehøyder. Og har man først blitt vant med dette, vil mange andre høyttalere høres litt fargede og overdrevne ut... Så hva betyr alt dette for musikkgjengivelsen? Vel, større nøyaktighet betyr også at man kommer tettere på opplevelsen av live musikk, og hører detaljer som ellers ville gått en hus forbi. Elac FS267 er en mesterlig gjengiver av klang og rom, og tar oss med dit opptaket ble gjort, enten det er i studio eller akustiske omgivelser. Den siste Blu-ray musikkutgivelsen fra 2L, Magnificat, er tatt opp i Nidarosdomen i Trondheim, og byr på en besnærende størrelse og dybde i lydbildet. Her opplever vi at Elacene nærmest forsvinner, og kirkens enorme dybde og romfølelse står igjen. FS267 gjengir jentekorets lyse stemmer rent og tydelig, samtidig som etterklangen fyller lytterommet. Elacene går ikke av veien for å låte skikkelig tøft med elektronika heller. Med Gus Gus' siste album Mexico spiller de stort, fyldig og engasjerende, og jeg hører små intrikate detaljer i lydmiksen som jeg ellers bare har hørt med hodetelefoner på. FS267 spiller like presist som nærfelts studiomonitorer, men har i tillegg basstyngden man forbinder med mellomstore gulvhøyttalere. Ønsker man enda bedre fundament i de laveste frekvensene kan man matche med en subwoofer: Vi testet ved å koble sammen med vår Procella-subwoofer, som med sine doble 15" basser leverer rikelige mengder dypbass. Og Elac-høyttalerne har ingen problemer med å holde følge med kraftfulle subwoofere. De tåler nemlig mye juling og kan spille høyt og rent uten tegn til å klage. Et tips kan være å sjekke ut Elacs egne subwoofere som nå kommer med lydoverføring. En matchende senterkanal til FS267 skal også være på vei, som gjør denne serien til interessante kandidater for en musikalsk hjemmekino.   ELAC_FS 267_Black High Gloss_20140402_cGW_7D_22298_RGB 8bit free comp12   Fleksible En kjærkommen bonus med FS267 er at de ikke krever en svindyr forsterker for å hente ut den nevnte godlyden. Vi hadde hell med Pioneers topp surroundreceiver SC-LX88 i "Pure Direct" modus, som tilsvarer en alminnelig god stereoforsterker. Samtidig erfarte vi at FS267 holder tritt med langt dyrere utstyr, og man skal ganske høyt opp i pris før disse høyttalerne blir det svakeste ledd. De gjorde på ingen måte skam på vår referansekombinasjon av Yamaha CX-A5000 prosessor og Hegel H20 forsterker.   Konklusjon og konkurrenter Etter vår oppfatning er Elac FS267 en høyttaler som gir svært mye for pengene, og med sin kompromissløse byggekvalitet, elegante formfaktor og ikke minst en overtonegjengivelse som konkurrentene kan misunne dem, snakker vi om et av de beste kjøpene under 30.000 kroner. Inntil vi har gjort en bredere sammenligningstest i prisklassen er det vanskelig å kåre en definitiv ener i prisklassen, men at Elac bør på stå på listen over kandidater som må høres, er hevet over enhver tvil. Du får her en meget detaljert og avslørende musikkgjengiver, med en litt mer tilgivende, varmere klang enn eldre Elac-konstruksjoner, og som viser litt mer nåde overfor dårlige opptak. Faktisk anser vi dette som det hittil beste kjøpet i Elac-sortimentet!
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • 2.5-veis gulvhøyttaler
  • 2 x 150 mm bass/mellomtone
  • 1 x JET V diskant
  • 30 Hz – 50 kHz frekvensområde
  • 88 dB følsomhet
  • 4 ohm impedans
Pris: 25995,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

annonse

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Ser du hva dette er?

Det er en McIntosh, men ikke en forsterker.

anmeldelse
The Highwaymen

Sober roadmovie

En annerledes, og stillferdig, klappjakt på tidenes mest kjente forbryterpar i USA.

Laptopfølelse på iPad Pro

Beskyttelse og bakbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modellene

gruppetest
Tre gaming headsets

Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du bruk for den dyreste modellen for å vinne, eller er den billigste best i virkeligheten?

test
Rega Aura MC

En analog åpenbaring

Rega Aura MC, er phono-trinnet som lager gull av sort vinyl.

test
Huawei P30 Pro

Råeste mobilkamera noensinne!

Huawei P30 Pro er den beste kameramobilen på markedet, og befester Huaweis plass på kameratronen, hvor de har sittet trygt siden i fjor.

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×