: Corsair SP 2500

Låter fantastisk

Corsair er mer kjent som minneprodusent, men har nå kastet seg inn i konkurransen om lyden på skrivebordet. Det gjør de usedvanlig bra.
Lyd & Bilde mener
Spesifikasjoner
  • Mellomtone: 3 tommer 16 W
  • Diskant: 1 tomme 40 W
  • Totalt 232 W
  • Separate forsterkerledd
Annonse
Annonse

Det er ikke så ofte man blir genuint overrasket lenger. Det aller meste enten vi snakker om lyd eller bilde, med unntak av de aller billigste eller ukjente merkene, låter bra. Oftest låter det omtrent slik du kunne forvente at det skulle litt avhengig av hva du betaler. Det er å lure seg selv å kjøpe et lydanlegg til 1.000 kroner og deretter forvente at det skal låte like godt som et til 30.000 kroner. Corsair SP2500 er et unntak i så måte. Dette er et 2.1 høyttalersett som virkelig låter som om det skulle kostet det mangedobbelte.

Hva er dette egentlig?
Først og fremst skal det understrekes at dette er et anlegg som primært er beregnet for datamaskiner. Det er beregnet som et komplement til datamaskinen din enten du bruker den til spill eller til film og musikk. Interessant er det at pakken er merket med at dette egner seg spesielt til spill. Det er vel så det, men personlig spiller jeg ikke så veldig mye spill, men derimot hører jeg svært mye musikk og ser ganske mye video på min datamaskin. SP2500 egner seg minst like godt til denne sysselen. På musikkfronten spesielt har min opplevelse foran datamaskinen kommet inn i en helt nye sfære.

SP2500 består av to satellitter, en sub og en liten kablet kontrollenhet til å ha på skrivebordet. For å ta det lille vi har av negative ting først. Den litte skjermen på kontrollenheten kunne med fordel være litt bedre. Denne er ikke særlig god. Fordelen er imidlertid at det hele er såpass enkelt at du stort sett kan justere og bruke den i blinde. De to høyttalerne er sammensatt av et mellomtoneelement og et diskantelement. Disse har hvert sitt separate forsterkerledd. Fordelen med dette er at man ikke får signallekkasje mellom de to. Høyttalerkablene er fargekodet så det er ekstremt enkelt å sett opp systemet.Subwooferen er en kraftig enhet og den gir et meget vesentlig bidrag til et fyldig lydbilde og ikke minst et lydbilde med trøkk der dette trengs.

Litt testing
Vi satte opp et lite utvalg av likt prisede høyttalersett blant annet fra Logitech og Creative. Her er Corsair helt i en egen liga. Vi testet tidligere B&W MM1 og det er min påstand at Corsair også her slår sin langt dyrere konkurrent ned i støvlene.

En ting man oppdager rimelig fort er at Corsair benytter seg av et såkalt ”sweetspot”. Det er her du fremfor noe oppdager at dette er beregnet på en som sitter foran en datamaskin. Lydbildet er glimrende og separasjonen av lyd er det beste vi har opplevd med denne typen høyttalere. Lydbildet er komplekst, og hører du på musikk med store orkestre er det en ganske fantastisk opplevelse å ganske enkelt kunne identifisere nesten hvert enkelt instrument i orkesteret. At man har et ”sweetspot” betyr på ingen måte at det låter dårlig å høre på dette settet selv om du ikke sitter helt riktig plassert. Riktignok taper det seg noe, dette gjelder alle sett av denne typen, men det låter fremdeles meget imponerende.

Selv om dette er et helt fantastisk høyttalersett må man ikke forstå det dithen at man kan sette dette inn i et stort rom og spare store summer i forhold til et komplett lydanlegg. Likevel, til et lite rom eller en studenthybel kan du ikke gjøre et bedre kjøp pr. i dag.

Konklusjon
Det er vel ganske tydelig hva vi mener om dette settet fra Corsair.  Den laveste prisen vi fant på nettet var 1.690 kroner, og det er latterlig billig. Hvis dette er nivået Corsair har tenkt å legge sine lydprosjekter på, både når det gjelde pris og kvalitet, er det bare å glede seg. Dette er rett og slett et meget godt lydanlegg for data som du skal slite hardt med å finne en reell konkurrent til.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Gisle Orlund


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!