Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Corsair SP 2500

Låter fantastisk

Corsair er mer kjent som minneprodusent, men har nå kastet seg inn i konkurransen om lyden på skrivebordet. Det gjør de usedvanlig bra.
Lyd & Bilde mener
Spesifikasjoner
  • Mellomtone: 3 tommer 16 W
  • Diskant: 1 tomme 40 W
  • Totalt 232 W
  • Separate forsterkerledd

Det er ikke så ofte man blir genuint overrasket lenger. Det aller meste enten vi snakker om lyd eller bilde, med unntak av de aller billigste eller ukjente merkene, låter bra. Oftest låter det omtrent slik du kunne forvente at det skulle litt avhengig av hva du betaler. Det er å lure seg selv å kjøpe et lydanlegg til 1.000 kroner og deretter forvente at det skal låte like godt som et til 30.000 kroner. Corsair SP2500 er et unntak i så måte. Dette er et 2.1 høyttalersett som virkelig låter som om det skulle kostet det mangedobbelte.

Hva er dette egentlig?
Først og fremst skal det understrekes at dette er et anlegg som primært er beregnet for datamaskiner. Det er beregnet som et komplement til datamaskinen din enten du bruker den til spill eller til film og musikk. Interessant er det at pakken er merket med at dette egner seg spesielt til spill. Det er vel så det, men personlig spiller jeg ikke så veldig mye spill, men derimot hører jeg svært mye musikk og ser ganske mye video på min datamaskin. SP2500 egner seg minst like godt til denne sysselen. På musikkfronten spesielt har min opplevelse foran datamaskinen kommet inn i en helt nye sfære.

SP2500 består av to satellitter, en sub og en liten kablet kontrollenhet til å ha på skrivebordet. For å ta det lille vi har av negative ting først. Den litte skjermen på kontrollenheten kunne med fordel være litt bedre. Denne er ikke særlig god. Fordelen er imidlertid at det hele er såpass enkelt at du stort sett kan justere og bruke den i blinde. De to høyttalerne er sammensatt av et mellomtoneelement og et diskantelement. Disse har hvert sitt separate forsterkerledd. Fordelen med dette er at man ikke får signallekkasje mellom de to. Høyttalerkablene er fargekodet så det er ekstremt enkelt å sett opp systemet.Subwooferen er en kraftig enhet og den gir et meget vesentlig bidrag til et fyldig lydbilde og ikke minst et lydbilde med trøkk der dette trengs.

Litt testing
Vi satte opp et lite utvalg av likt prisede høyttalersett blant annet fra Logitech og Creative. Her er Corsair helt i en egen liga. Vi testet tidligere B&W MM1 og det er min påstand at Corsair også her slår sin langt dyrere konkurrent ned i støvlene.

Annonse

En ting man oppdager rimelig fort er at Corsair benytter seg av et såkalt ”sweetspot”. Det er her du fremfor noe oppdager at dette er beregnet på en som sitter foran en datamaskin. Lydbildet er glimrende og separasjonen av lyd er det beste vi har opplevd med denne typen høyttalere. Lydbildet er komplekst, og hører du på musikk med store orkestre er det en ganske fantastisk opplevelse å ganske enkelt kunne identifisere nesten hvert enkelt instrument i orkesteret. At man har et ”sweetspot” betyr på ingen måte at det låter dårlig å høre på dette settet selv om du ikke sitter helt riktig plassert. Riktignok taper det seg noe, dette gjelder alle sett av denne typen, men det låter fremdeles meget imponerende.

Selv om dette er et helt fantastisk høyttalersett må man ikke forstå det dithen at man kan sette dette inn i et stort rom og spare store summer i forhold til et komplett lydanlegg. Likevel, til et lite rom eller en studenthybel kan du ikke gjøre et bedre kjøp pr. i dag.

Annonse

Konklusjon
Det er vel ganske tydelig hva vi mener om dette settet fra Corsair.  Den laveste prisen vi fant på nettet var 1.690 kroner, og det er latterlig billig. Hvis dette er nivået Corsair har tenkt å legge sine lydprosjekter på, både når det gjelde pris og kvalitet, er det bare å glede seg. Dette er rett og slett et meget godt lydanlegg for data som du skal slite hardt med å finne en reell konkurrent til.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
2 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.