Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Conform MyPlace

Lenestolen som spiller musikk

Den er eksklusiv, den er luksuriøs, den er lekker – og den spiller musikk! Conform MyPlace er et kult møbel for folk med penger.

Skrevet av / 09.05.21 - 09:00
Conform MyPlace
Geir Gråbein Nordby

Har du lyst på helt skjult lyd, uten å måtte ty til å bygge høyttalere inn i veggen? Hva med å bare bygge dem inn i stolen i stedet?

Svenske Conform har spesialisert seg på eksklusive stoler til hjem og kontor, og med MyPlace har de jommen i meg også bygget inn et par høyttalere med trådløs Blueooth-tilkobling, direkte i nakkestøtten.

Stolen er designet av norske Jahn Aamodt, og er tilgjengelig i tøy eller skinn. Vi må si den er spesielt lekker i brunt skinn.

Conform Myplace Spread
Foto: Conform

Eksklusiv

Undertegnede har fått låne skinnstolen med hjem for å prøve, og den er helt klart eksklusiv. Den snurrer rundt som om den skulle svevet i løse luften, åpenbart er det noen skikkelige kulelagre her. Den kan lenes tilbake med en bryter på høyre side, og komforten er god selv om stolen er på den stive siden.

Se vår FB Live-video av Conform MyPlace over.

Les også Den ultimate gamingstolen? Logitech og Herman Miller vil tilby en superkomfortabel stol til hardbarka gamere.

Lyden er det svenske Orlo som står for. Elektronikken sitter på baksiden av nakkestøtten, og her trekkes en strømkabel til en medfølgende 15 watts USB-C-lader. Kabelen er festet i stolen med magnet, lignende Apples MagSafe-kontakter.

Høyttaleren kobles til ved å skru på med av/på-knappen, og fortsette å holde denne inne etter produktet er påslått. Herfra finner du Conform Sound by Orlo i Bluetooth-listen og kobler deg på.

Conform Myplace speaker
Conform MyPlace har høyttalere bygget inn i nakkestøtten. Foto: Conform

Lyden av luksus?

Lydkvaliteten er god, kanskje bedre enn forventet. Musikken låter luftig og oppløst, sangstemmer er tydelige, og lydbildet er overraskende stort. Større enn med hodetelefoner, og med høyttalerne plassert så direkte mot ørene trenger du ikke spille høyt for å høre hele lydbildet.

Det er på ingen måte noe bassmonster, og jeg savner litt trøkk i den nedre enden. Kanskje de med fordel kunne puttet på en Buttkicker under rumpa i tillegg? Uansett, det er litt slankt. Men det låter altså meget rent og pent, og bedre enn mange hodetelefoner jeg har hørt.

Men: Hvis du tror en slik høyttalerløsning gjør at du kan høre musikk alene uten å plage sidemannen, så tro om igjen. Dette lekker mye mer enn et par åpne hodetelefoner. Men det kan absolutt være en løsning, dersom du vil høre musikk på kvelden uten å plage folk som sover. Men uten at du ønsker å ta på deg et par hodetelefoner.

Conform Myplace connection
Bluetooth-tilkobling aktiveres på baksiden av Conform MyPlace. Foto: Conform

Hva med hjemmekino?

Noe jeg ikke har fått prøvd, er en løsning jeg tenker stolen kan være ganske genial til: Som bakhøyttalere i hjemmekinoen!

Hvis man ikke har plass til bakhøyttalere, kan du koble en surroundreceiver til et par fronthøyttalere og kanskje en senter, og deretter trekke en ledning til analoginngangen bakpå MyPlace-stolen! Så setter du målemikrofonen som følger med receiveren på stolen, og receiveren kan kalkulere forsinkelse, lydnivå og delefrekvens som skal til for å integrere høyttalerne sømløst i lydbildet.

Er Conform MyPlace verdt prisen?

En stol som MyPlace vil aldri være verdt pengene som musikkformidler alene. Og selv om stolen er eksklusiv nok i seg selv, så er den nok et kompromiss også som et luksusmøbel, prisen tatt i betraktning. 25.000 kroner for stolen i skinn (23.000 i tøy) og 4.500 kroner ekstra for fotskammel er ikke småtteri!

Samtidig, hvis denne treffer deg midt i blinken, så vet vi ikke om noen alternativer. Det finnes riktignok gamingstoler med innebygde høyttalere, men det blir noe ganske annet. MyPlace er tross alt fin å se på – og god å sitte i.

I Norge forhandles MyPlace av Fagmøbler.

Karakter
Conform MyPlace
High End

Lyd & Bilde mener

Flott design, eksklusivt møbel. Åpen og fin lyd. Lyden mangler dynamikk og fraspark. Prisen er høy, enten det er høyttalere eller stoler du sammenligner med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Høyttalere du bare kan drømme om

Slankere – og mildere

Setter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bærbar høyttaler med saftig bass

Nostalgi i praktisk pakke

Den beste lyden bare billigere

Scroll to Top