TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Conform MyPlace

Lenestolen som spiller musikk

Den er eksklusiv, den er luksuriøs, den er lekker – og den spiller musikk! Conform MyPlace er et kult møbel for folk med penger.

forfatter
Publisert 09.05.21 - 09:00
Karakter
Conform MyPlace
L&B mener
Flott design, eksklusivt møbel. Åpen og fin lyd.
Lyden mangler dynamikk og fraspark. Prisen er høy, enten det er høyttalere eller stoler du sammenligner med.
Spesifikasjoner
  • Lenefunksjon
  • Skinn eller tøy
  • Innebygde Bluetooth-høyttalere
  • Fot med «returminne»
  • Fotskammel er ekstrautstyr
  • Web: conform.se

Har du lyst på helt skjult lyd, uten å måtte ty til å bygge høyttalere inn i veggen? Hva med å bare bygge dem inn i stolen i stedet?

Svenske Conform har spesialisert seg på eksklusive stoler til hjem og kontor, og med MyPlace har de jommen i meg også bygget inn et par høyttalere med trådløs Blueooth-tilkobling, direkte i nakkestøtten.

Stolen er designet av norske Jahn Aamodt, og er tilgjengelig i tøy eller skinn. Vi må si den er spesielt lekker i brunt skinn.

Conform Myplace Spread
Foto: Conform

Eksklusiv

Undertegnede har fått låne skinnstolen med hjem for å prøve, og den er helt klart eksklusiv. Den snurrer rundt som om den skulle svevet i løse luften, åpenbart er det noen skikkelige kulelagre her. Den kan lenes tilbake med en bryter på høyre side, og komforten er god selv om stolen er på den stive siden.

Se vår FB Live-video av Conform MyPlace over.

Les også Den ultimate gamingstolen? Logitech og Herman Miller vil tilby en superkomfortabel stol til hardbarka gamere.

Lyden er det svenske Orlo som står for. Elektronikken sitter på baksiden av nakkestøtten, og her trekkes en strømkabel til en medfølgende 15 watts USB-C-lader. Kabelen er festet i stolen med magnet, lignende Apples MagSafe-kontakter.

Høyttaleren kobles til ved å skru på med av/på-knappen, og fortsette å holde denne inne etter produktet er påslått. Herfra finner du Conform Sound by Orlo i Bluetooth-listen og kobler deg på.

Conform Myplace speaker
Conform MyPlace har høyttalere bygget inn i nakkestøtten. Foto: Conform

Lyden av luksus?

Lydkvaliteten er god, kanskje bedre enn forventet. Musikken låter luftig og oppløst, sangstemmer er tydelige, og lydbildet er overraskende stort. Større enn med hodetelefoner, og med høyttalerne plassert så direkte mot ørene trenger du ikke spille høyt for å høre hele lydbildet.

Det er på ingen måte noe bassmonster, og jeg savner litt trøkk i den nedre enden. Kanskje de med fordel kunne puttet på en Buttkicker under rumpa i tillegg? Uansett, det er litt slankt. Men det låter altså meget rent og pent, og bedre enn mange hodetelefoner jeg har hørt.

Men: Hvis du tror en slik høyttalerløsning gjør at du kan høre musikk alene uten å plage sidemannen, så tro om igjen. Dette lekker mye mer enn et par åpne hodetelefoner. Men det kan absolutt være en løsning, dersom du vil høre musikk på kvelden uten å plage folk som sover. Men uten at du ønsker å ta på deg et par hodetelefoner.

Conform Myplace connection
Bluetooth-tilkobling aktiveres på baksiden av Conform MyPlace. Foto: Conform

Hva med hjemmekino?

Noe jeg ikke har fått prøvd, er en løsning jeg tenker stolen kan være ganske genial til: Som bakhøyttalere i hjemmekinoen!

Hvis man ikke har plass til bakhøyttalere, kan du koble en surroundreceiver til et par fronthøyttalere og kanskje en senter, og deretter trekke en ledning til analoginngangen bakpå MyPlace-stolen! Så setter du målemikrofonen som følger med receiveren på stolen, og receiveren kan kalkulere forsinkelse, lydnivå og delefrekvens som skal til for å integrere høyttalerne sømløst i lydbildet.

Er Conform MyPlace verdt prisen?

En stol som MyPlace vil aldri være verdt pengene som musikkformidler alene. Og selv om stolen er eksklusiv nok i seg selv, så er den nok et kompromiss også som et luksusmøbel, prisen tatt i betraktning. 25.000 kroner for stolen i skinn (23.000 i tøy) og 4.500 kroner ekstra for fotskammel er ikke småtteri!

Samtidig, hvis denne treffer deg midt i blinken, så vet vi ikke om noen alternativer. Det finnes riktignok gamingstoler med innebygde høyttalere, men det blir noe ganske annet. MyPlace er tross alt fin å se på – og god å sitte i.

I Norge forhandles MyPlace av Fagmøbler.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mer klassisk blir det ikke Kanadiske PSB feirer sitt 50-års jubileum. Med samme mann bak roret som i alle fem tiår.
En klassiker vi ikke glemmer JBL Paragon var den ultimate høyttaleren til å imponere naboene i Beverly Hills med på 1950- og 60-tallet. Og den spilte i stereo!
Sett musikk til sommerfestene med en av disse høyttalerne Ingen sommer uten party, ingen party uten musikk.
Liten partyhøyttaler gjør det meste riktig Med Sony XG300 på hagefest, blir det god stemning, uten at du trenger å være redd for naboklager.
Lydplanke fra... Porsche? Se opp, Sonos og Samsung! Porsches nye lydplanke er like rundt neste sving.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend