: Oppsummering

Krigere i diamantklassen

Begge stativhøyttalerne i denne testen er eksempler på hvor bra lyd man kan få om man er villig til å gi avkall på den dypeste bassen.
Annonse
Annonse
forfatter

30-40.000 kroner er veldig mye penger for en høyttaler. Når du vet at høyttaleren ikke klarer å gjenskape skikkelig dypbass, virker det enda stivere. Men både Usher Be-718 DMD og B&W 805 Diamond har lydkvaliteter fra mellombassen og oppover som du må betale enda mer for i form av et par gulvhøyttalere.

Den dyreste, B&W 805 Diamond, er den mest analytiske og stramme av de to. Med en superdetaljert og dynamisk mellomtone hvor diskanten blir en helt naturlig forlengelse oppover i overtonene, gjengir den musikken med en bråte detaljer. Den er også rålekker å se på, og er uproblematisk å plassere inntil bakveggen. Det er fordi bassen ikke går veldig dypt, derfor er det faktisk en fordel at høyttaleren står nære veggen. Vi skulle gjerne hatt litt større bassgjengivelse.

Usher Be-718 DMD har en større bassgjengivelse og låter fyldigere enn B&W. Mellomtonen er noe mer tilbakelent, men ellers er lydbildet meget åpent og detaljert. Usher er også mer engasjerende ved lavt lydnivå. Utseendet er ikke i det hele tatt like strømlinjeformet som B&W, men høyttaleren og spesielt stativet er enda mer robust bygget.

Usher-høyttalerne gir mest for pengene, men hvilken du foretrekker, kommer helt an på preferansene. De fortjener begge en kraftig forsterker som blir alt annet enn billig.

Også i denne testen:

Bowers & Wilkins 805D

Smykkesteinen

B&W fikk tidlig diamantdiskanter i sine største høyttalere. Ikke før nå finnes det i en bokhyllehøyttaler. Ikke et øyeblikk for tidlig!

Hurtighet Meget presis lyd Detaljer
Litt slank bass

Usher Be-718 DMD

Gladiator på stativ

Usher Be-718 DMD er en meget påkostet og eksklusiv høyttaler. Her har ikke taiwanske Usher spart på noe som helst. Lydmessig er dette en svært imponerende konstruksjon. Her får du alt av detaljer i lydbildet samtidig som bassgjengivelsen er fyldig og taktfast. Høyttalerne låter definitivt større enn de ser ut!

Stort lydbilde Overtoner Stor og fyldig bass
Litt tilbakeholden mellomtone
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!