Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Bowers & Wilkins 705 S3 Signature

En helt annen høyttaler

Signatur-versjonen er ikke bare en pyntet og høyglanspolert luksusutgave av B&W 705 S3; den spiller langt bedre på avgjørende punkter.

Skrevet av / 07.07.24 - 12:00
Bowers & Wilkins 705 S3 Signature
John Hvidlykke

Den er riktig nok flott! Bower & Wilkins 705 S3 Signature har samme mål og vekt som standardversjonen, men man har jobbet for finish og detaljer i en nesten hysterisk grad. Noe man også kan tillate seg å forvente når prisen er mer enn en tredjedel høyere.

Kabinettet på testparet er finert med en mørk tresort kalt Datuk og høyglanslakkert til pianofinish. Det ser veldig eksklusivt ut. Vil man imponere naboene på en mer sprelsk måte, fås signaturmodellen også i en blå metallakk.

Signaturmodellen fås også i blå metallakk (Foto: Bowers & Wilkins)

Bass/mellomtoneenheten er som i standardutgaven fremstilt av det såkalte Continuum-materialet, hvor den vevde membranen forebygger oppbrytning og stående bølger i membranen. Den eneste forskjellen her er at metallringen, som enheten er montert i på den buede frontplaten, er sort med en smal gullstripe som dekorasjon.

Diskantenheten er den samme fine karbondomen som også brukes i normalversjonen. Imidlertid er beskyttelsesgitteret utført i tynnere tråder. Og også her er det tilføyd en skrytestripe av gull rundt enheten.

Høyttalerenhetene er gullinnrammede. (Foto: Bowers & Wilkins)

Baksiden, som også er finert, har samme type bassrefleksport som standardmodellen. Og de samme fire skrueterminalene som stort sett var umulige å åpne. Det er bare et problem første gang, men personen som har funnet på den designen burde tvinges til å løsne samtlige skrueterminaler manuelt før de forlater fabrikken.

Skrueterminalene er flotte, men for glatte til å få et skikkelig grep. (Foto: Bowers & Wilkins)

Plasseringen av høyttalerne var den samme for begge utgavene, altså på stativ med en halv meter til bakveggen og litt over en meter til hjørnene.

Lyden av Bowers & Wilkins 705 S3 Signature

Hva som rent teknisk skiller signaturmodellen fra standardutgaven, er ikke Bowers & Wilkins spesielt åpne om. Vi får opplyst så mye som at det er brukt mer utsøkte komponenter i delefilteret. Men akkurat hvor mye mer man har søkt spesifiseres ikke, akkurat som graden av utsøkthet på delene på standardutgaven heller ikke utdypes.

Men det er ikke ren salgsgimmick. For det er en markant lydmessig forskjell!

Jeg var litt spent på hvordan det ville være å teste to nesten like par høyttalere. Og jeg hadde forberedt meg på at forskjellene i beste fall nok ville være subtile.

Les også Veloppløste og imøtekommende Standardmodellen av Bowers & Wilkins 705 S3 setter en høy standard. Og glem alt om engelsk lyd.

Selvfølgelig har B&W 705 S3 Signature de samme grunnleggende karakteregenskapene som standardutgaven. Det gjelder både den særdeles veloppløste diskantgjengivelsen og den flotte og veldig rene mellomtonen. Alt det som gjorde 705 S3 til en god høyttaler, er fortsatt der.

Men lydbildet er mye større. B&W 705 S3 hadde et fremovervendt og nærværende perspektiv, og det var flott i seg selv. Men den scenen som signaturmodellen fremmaner, er mye bredere. Og illusjonen av å lytte inn i et stort rom bak høyttalerne er langt mer overbevisende. Hvis man forestiller seg at høyttalerne er et vindu inn til konsertsalen eller innspillingsstudioet, er dette vinduet blitt pusset langt renere med 705 S3 Signature.

Lydbildet er mye større enn på standardutgaven. (Foto: Bowers & Wilkins)

Opplevelsen av rom er omtrent like god som på DALI Rubikore 2, (som er ganske fantastiske på nettopp dette punktet), men kombinert med den virkelig høye oppløsningen har vi å gjøre med en høyttaler som låter nesten like imponerende som den ser ut.

Konklusjon

Med Bowers & Wilkins 705 S3 Signature har man tatt en allerede glimrende høyttaler og gitt den en finjustering på flere punkter. Ikke helt ulik den forfinelsen som nå avdøde Ken Ishiwata i sin tid presterte med sine KI-utgaver av utvalgte Marantz-produkter.

Resultatet er over forventning. At høyttaleren er visuelt pen, er i seg selv en nytelse. Men det B&W-ingeniørene har foretatt seg med delefiltrene burde gjøres obligatorisk i begge modeller. For man har oppnådd en langt mer sammenhengende og homogen gjengivelse samtidig med et langt større perspektiv. Tenk om man kunne få den lyden til en pris som var nærmere dagens standardmodell!

(Foto: Bowers & Wilkins)

Karakter
Bowers & Wilkins 705 S3 Signature
High End

Lyd & Bilde mener

Stort og bredt perspektiv. Gjennomsiktig lydbilde. Virkelig eksklusiv finish. Trenger den virkelig koste så mye mer når stort sett hele innholdet er det samme?

Også i denne testen:

Bowers & Wilkins 705 S3 vs. Bowers & Wilkins 705 S3 Signature

Bowers & Wilkins 705 S3

Veloppløste og imøtekommende

Standardmodellen av Bowers & Wilkins 705 S3 setter en høy standard. Og glem alt om engelsk lyd.

Virkelig veloppløst gjengivelse med masser av detaljer. Ren og frigjort diskant. Engasjerende og fremovervendt lydbilde.
Litt slank bass.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Familiefeide i B&W

Futt i filmen med Dolby Atmos!

Førsteklasses høyttalerteknologi på budsjett

Veggpryd med lyd

Garanterer god stemning på sommerfestene

Focal-lyd i Tesla: Så enkelt – så bra!

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Scroll to Top