TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

B & O Beo Play A3

Ny, men gammeldags

BeoPlay A3 virker smart og lovende ved første øyekast, men ender som en skuffelse.

forfatter
Publisert 03.08.12 - 00:01
L&B mener
Lang batteritid Modig design
Fraværende bass Vanskelig dokking Spiller lavt Ikke særlig mobil Upraktisk
Spesifikasjoner
 • 25 W forsterker
 • 60 – 17.000 Hz effektivt frekvensområde
 • 5 h batteritid
 • Bose teknologier: TriPort og Acoustic Equalization
 • 35,9 x 20,9 x 7 cm
 • 1,5 kilo
Veil. pris 3999Pr. 03.08.12 Produktside

Idéen var god. BeoPlay A3 er en dokk til iPad, og designerne fra Bang & Olufsen har valgt å lage en forsenkning i selve høyttaleren, slik at iPad-en kan plasseres plant med produktets overflate og flukte med dets linjer. Dermed virker iPad-en og dens skjerm som et integrert element av produktet i stedet for å være et fremmedelement som stikker ut i alle mulige retninger. Høyttaleren har et ganske spesielt, kileformet utseende, som ifølge produsenten betyr at BeoPlay A3 både kan plasseres loddrett, vannrett og på skrå. Fordi iPad-en er integrert i høyttaleren skal man altså også kunne sitte med den i hendene eller på fanget og se film, spille spill eller arbeide – men med fet lyd.

Fra idé til virkelighet
Så langt, så godt. Dessverre kommer de gode idéene til kort overfor virkeligheten. Hvis vi starter med det praktiske så er det med integrasjon av iPad-en i høyttaleren ikke løst spesielt elegant. Det finnes jo tre forskjellige iPad-modeller og for at hver av disse skal passe leveres BeoPlay A3 med to forskjellige gummi-hylstre – en ”bumber” blir de kalt – som du avhengig av modell skal pakke din iPad inn i før den kan monteres i høyttaleren. Deretter skal iPad-en plasseres forsiktig i den spesielt innrettede forsenkningen i høyttaleren, og en slags lås på baksiden skal skyves oppover for at iPad-en blir dokket med høyttaleren og samtidig låst fast. Det er enda vanskeligere enn det lyder. Vi kjempet for å få låst iPad-en fordentlig fast, og når den først sitter som den skal våger man nesten ikke fjerne den igjen. Så irriterende lang tid tar det å få den på plass.

Den kileformede designen er heller ikke særlig praktisk. Det er et spørsmål om smak om man synes det ser bra ut eller ikke, men hvor B&O hevder at designen betyr at BeoPlay A3 både kan stå på den ene eller den andre måten, så var vår opplevelse at designen heller betyr at høyttaleren knapt nok overhodet kan stå av seg selv! Tvert imot velter den for et godt ord, uansett hvordan man plasserer den. Også ganske irriterende.

La den være igjen hjemme
Til slutt er det tanken med BeoPlay A3 som en bærbar høyttaler med opp til 5 timers batteritid. Ok, vi kan bekrefte at batteriet holder ganske lenge, selv om 5 timer nok er en overdrivelse. Regn med 3-4 timer på en full opplading.

Med mindre man synes at høyttaleren er meget pen å se på, er det stort sett ingen grunn til å ta den med ut av huset. Den spiller nemlig ikke særlig høyt. Faktisk spiller den så lavt at den ikke kan høres over en helt vanlig samtale hvis man bare sitter noen få meter borte, og da er det vel så som så med å fungere som filmskjerm eller spille opp til dans på grillfesten… Og til gjengjeld er den så med sine 1,5 kilo (pluss iPad = over 2 kilo) egentlig alt for tung til å bære rundt på, så det at BeoPlay A3 er ”mobil” betyr nok at man kan ta den med ut på terrassen!

Den stille piken i klassen
Vi hadde kunnet tilgi mye hvis bare lyden var like god som man er vant med fra B&O’s produkter, men her kan BeoPlay A3 dessverre heller ikke være med. Lyden er på det jevne, og med det mener vi at selv om diskant og mellomtoner lyder bra skjemmes lydbildet av en total mangel på bass! Bassen har man bare om man sitter med BeoPlay A3 i hendene, for med høyttaleren plassert i et vanlig rom virker det som den mest sjenerte piken i klasse som leser høyt med hviskende stemme. Vi hører henne, men det mangler styrke og overbevisning.

Konklusjon
Alt i alt er BeoPlay A3 ikke et spesielt vellykket produkt. Og ser man på prislappen så savnes enhver tenkelig sammenheng mellom pris og kvalitet. Med knappe 4.000 kroner er denne høyttaleren også dyrere enn den minste iPad-modellen, og da må man ærlig talt godt forvente litt mer for pengene, synes vi.

Tanken som sitter igjen i bakhodet er hva vi overhodet skal med en iPad dokk? Selve ideen virker gammeldags, nå hvor trenden går i retning av trådløse høyttalere, hva enten det er via Bluetooth eller Apples egen AirPlay-teknologi. BeoPlay A3 virker i det henseende som et produkt som var nytt og smart for et eller halvannet år siden, men som på nåværende tidspunkt heller burde kunne kjøpes på salg for under 1.000 kroner.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Følg Lyd & Bilde