Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Audio Pro Living LV.3

Uten en tråd

Living LV.3 fremstår som et spennende alternativ til en konvensjonell høyttaler, særlig for de som uansett hører på musikken sin trådløst. En absolutt godkjent høyttaler, riktignok med rom for forbedringer.
Lyd & Bilde mener
Stort lydbilde Plasseringsvennlig størrelse Mye for pengene
Upresis bass Diffust lydbilde Mangler litt på homogenitet
Spesifikasjoner
  • Audio Pro Living LV.3
  • Aktiv trådløs høyttaler
  • 2 x 35 + 100 W
  • Wi-Fi
  • Fjernkontroll

Til nå har vi sett surroundanlegg med trådløse bakhøyttalere, slik at man slipper å trekke kabler langs stuen til bakveggen, for å få liv i surroundhøyttalerne. Det har ikke vært en udelt suksess. Noen av produsentene valgte infrarød overføring til surroundhøyttalerne, noe som gjorde at lyden falt ut hvis noen beveget seg foran høyttaleren. En litt smartere metode er å bruke radiobølger (RF), men vi mener at Audio Pro har den aller smarteste løsningen.

De har nemlig sett det alle andre burde sett, og valgt trådløs USB som overføringsmetode. Noe som har mange fordeler. Alle har en USB-port på laptopen, PC-en eller Mac-en, og veldig mange lagrer musikk på datamaskinens harddisk. Så med en liten USB-sender koblet til datamaskinen, kan man sende musikken til en mottaker et sted i huset.

Den mottakeren kan godt være en høyttaler. Audio Pro har flere trådløse høyttalere med Wi-Fi mottak. Living LV.3 er den hittil største og mest påkostede. Den kompakte gulvstående høyttaleren er bare 72 cm høy, leveres i sort eller hvitt kunstskinn og trenger kun å kobles til strøm. Musikken sender man via den medfølgende USB-senderen (dongelen) som er litt større enn en fyrstikkeske, og plugges i USB-porten på datamaskinen. Da behøver man kun å fortelle datamaskinen (velg kontrollpanel eller systemvalg og lyd) at lyden skal via USB-porten. Så tar høyttalernes innebyggede Wi-Fi mottakere mot lyden.

Dermed har man et par høyttalere som ikke er koblet til anlegget med kabler, men mottar musikken trådløst. Uten at man må installere noe på PC-en.

De gulvstående LV.3 høyttalerne kan brukes hvor som helst innendørs, opp til 20 meter fra rommet hvor USB-senderen er tilkoblet, og leveres med en fjernkontroll slik at man kan styre lyden og justere bassen ± 10 dB ved 45 Hz, for å tilpasse bassmengden til plasseringen i rommet.

Annonse

Innvendig i høyttalerne sitter en 35 W digital forsterker, en for mellomtoneelementet på 11,5 cm som er skrådd oppover, og en for de tre 25 mm diskantelementene. Hvor de to ytterste er vinklet til hver sin side for å gi bedre diskantspredning i rommet. En 100 W forsterker driver 165 mm bass som er montert i bunnen av kabinettet, og sørger for at de små høyttalerne rekker ned til meget respektable 30 Hz i bassen.

Lydkvalitet
Siden det ikke finnes noen annen måte å få lyd i høyttalerne på, enn å koble til USB-senderen i en datamaskin med musikk på harddisken, vil konseptet ikke appellere til alle. Men som en kompakt musikkløsning for den som uansett har musikken på datamaskinen, er LV.3 et spennende alternativ. USB-senderen har en minijackinngang, og man kan koble lyden fra for eksempel en TV eller en iPod til senderen. Men da trenger man en strømadapter til USB-senderen.

Annonse

Man får mye for pengene i living-høyttalerne. Innebyggede forsterkere til alle elementene, og trådløs mottaker og sender, perfekt som nummer to høyttaler. Enten i TV-stuen eller et annet rom, hvor det ikke stilles store krav til lydkvalitet. Ikke slik å forstå at dette er en dårlig høyttaler, tvert i mot. Den mangler litt på sammenheng i lydbildet, med tidvis entonebass, og litt i meste laget. Dessuten er den nedovervendte bassen ikke det siste ordet innen presisjon. Trommer og bassganger henger litt etter den raske responsen til mellomtonen og de tre diskantelementene.

Lydbildet oppfatter jeg dessuten som diffust, det er ikke så lett å høre instrumenters plassering i lydbildet. I hvert fall ikke i bredden. Og så har naturligvis forsterkerne sine klare effektmessige begrensninger. Faller man for fristelsen til å dra på litt, flyter bassen ut og lydbildet blir temmelig grovkornet.

Innenfor de begrensningene høyttalerne har, spiller de godt. Det er tydelig definert mellomtone her, utstrakt diskantgjengivelse med distinkt gjengivelse av detaljer. Kan man holde volumet på et edruelig nivå, rocker de små gulvhøyttalerne temmelig bra. Man lar seg lett rive med. Og det er hele poenget. Det er mulig å ha det moro med Living LV.3. Ikke tar de stor plass, de kan plasseres nesten hvor som helst i rommet, de ser bra ut, særlig med toppene på, og de fleste vil føle at de får mye for pengene. Så får hi-fi-nerdene lete andre steder etter den hellige gral.

Konklusjon
Det er meget mulig at trådløse høyttalere er fremtiden. De fleste av oss omgir oss etter hvert med mer og mer utstyr som er tilkoblet trådløst. Slik sett er Living LV.3 helt riktig produkt. De spiller ganske fint også, lydbildet er stort, om enn ikke korrekt i hi-fi-messig forstand. Med flere innganger og muligheten for å velge mellom trådløs tilkobling og fysisk tilkoblet avspillerutstyr (på høyttalerne), kunne høyttalerne vært enda mer fleksible. Living LV.3 fremstår som et spennende alternativ til en konvensjonell høyttaler, særlig for de som uansett hører på musikken sin trådløst, en absolutt godkjent høyttaler, riktignok med rom for forbedringer. For eksempel kan kvaliteten på den medfølgende USB-senderen (dongelen) bare bli bedre. Vår falt fra hverandre, og gjorde med ett høyttalerne ubrukelige.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Av

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.