: Audio Pro Allroom Air One

Gnistrende trådløs lyd

Den beste trådløse høyttaleren vi har hørt i denne klassen.
Lyd & Bilde mener
Overveldende mye lyd fra en så liten boks. Fyldig klang, med tøff bass og rent og klart lydbilde, gjør Air One til vår trådløse favoritt i prisklassen. Airplay med mange tilkoblingsmuligheter i tillegg, er et stort pluss. Flott kvalitet i farget kunstskinn.
Ingen ting av betydning.
Spesifikasjoner
  • Audio Pro Allroom Air One Airplay-høyttaler
  • USB-ladekontakt og inngang
  • Linjeinngang
  • Optisk digitalinngang
  • Subwooferutgang
  • Fjernkontroll
Annonse
Annonse
forfatter

Strømmetjenester med musikk har skapt et behov for trådløse høyttalere. Da kan man sitte i godstolen og spille musikk fra mobilen, uten å være tilkoblet høyttaleren fysisk. Trådløse høyttalere finnes derfor i alle størrelser, prisklasser, farger og kvaliteter, men få av dem passer så godt med Wimp HiFi som denne.

Wimp er en norsk strømmetjeneste for musikk, som man abonnerer på, mens deres HiFi-abonnement er en litt dyrere tjeneste med musikkfiler i samme kvalitet som CD. 16-bits lydfiler uten komprimering. Da passer Audio Pro Allroom Air One perfekt. I vår test den 31 cm brede Allroom Air One, ga den et digert og velklingende lydbilde, med musikk fra Wimp HiFi.

Men den kan også brukes sammen med kabel, fordi den har en analog linjeinngang på baksiden. Der sitter også en USB-inngang og en optisk digital lydinngang, som kan brukes sammen med en laptop, eller sammen med TV-en for bedre lyd.

Høyttaleren er nydelig bygget, i sort, hvitt eller rødt kunstskinn – og det følger med en liten base som løfter den og vinkler den opp for å spre lyden bedre hvis den er plassert på en lav benk eller hylle.

Audio-Pro-Allroom-back
Hvis du ikke kan strømme, finnes det flere tilkoblingsmuligheter på baksiden.

iPhone- og iPad-brukere kan gni seg i hendene over at Allroom Air One støtter Apples AirPlay-strømming. Den har nemlig potensiale for bedre lyd enn Bluetooth, som ellers brukes av mange andre høyttalere. Blant annet Audio Pros Allroom fremragende Addon T10. Som ble kåret til Årets Trådløse Høyttaler 2013.

Høyttaleren leveres med fjernkontroll, og bak den avtakbare grillen, sitter betjeningsknapper. Som man kan bruke blant annet når man kobler opp høyttalerne første gang. Hvis det ikke finnes et trådløst nettverk i nærheten man kan strømme fra, kan den lage sitt eget lokale wi-fi-nettverk, slik at man kan strømme direkte til høyttaleren.

Android-brukere kan også strømme musikk til høyttaleren, hvis de har en mobil med DLNA-støtte. Noe som er veldig vanlig om dagen. Det finnes også en app som man kan bruke for å konfigurere høyttaleren, og styre flere enheter med. Da kan man navngi høyttalerne, slik at de heter stue, kjøkken og soverom.

Det er ikke bare Apple brukere som kan nyte musikk fra Audio Pro Allroom Air One. En bass og et diskantelement for hver kanal, drives av 4 x 25 W forsterkere, men det høres mer ut som flere hundre watt effekt.

Lydbildet er digert. Mye større enn man tror, før man skrur opp lyden og får det basstrøkket rett i magen. Men det skurrer ikke noe sted, og lyden er klar og ren helt til det er så høyt at det blir ubehagelig. Den takler alt av musikk, og har like lite problemer med strykeorkestre som med Daft Punk. Vokaler er meget fint definert og mellomtonen er åpen og det hele er så balansert, og velklingende at man må gi seg ende over.

Audio Pro-høyttaleren griper oppmerksomheten med sin tøffe og samtidig raffinerte måte å spille på, at det må bli toppkarakter. Men pass på at den ikke står for nært bakveggen. Da kan det bli i overkant mye bass.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!