Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Audio Pro Addon T10

Nydelig å se på - deilige å høre på

Trådløse høyttalere er i vinden, få av dem lyder så bra som denne. Men vil du ha en oransje Addon T10?
Lyd & Bilde mener
Kraftfull lyd Stilig design Finnes i flere farger
Ingen AirPlay Ingen tonekontroller
Spesifikasjoner
  • USB-ladekontakt
  • 2 x linjeinnganger
  • Fjernkontroll

De kan litt om høyttalere hos Audio Pro. Utallige er de høye terningkastene de har høstet for sine vellydende og rimelige høyttalere. Mye for pengene, ingen tvil om det, men etter hvert har konkurransen tilspisset seg og man må se etter nye markeder. Som trådløse høyttalere. Av mange spådd å bli den neste store greien i bransjen, og mye tyder på at flere har skjønt det. Ikke alle lykkes. I hvert fall ikke så godt som Audio Pro.

Addon T10 er en 32 cm bred og kompakt høyttaler. Og kun det. Ingen radio. Ingen CD-spiller. Ingen dokking. Bare trådløs. Via Bluetooth, slik at man kan strømme musikk fra alle enheter. Uansett smartmobil, nettbrett eller laptop

Høyttaleren som finnes i sort også, kan leveres i en frekk oransje mattlakk med skinntrukket  bærehåndtak, noe som kanskje er i overkant for en så gjennomført diskret design. Utførelsen er upåklagelig, med to analoge lydinnganger på baksiden, en subwooferutgang og en USB-ladekontakt. Fjernkontrollen i solid aluminium kan brukes til å styre volum inngang, og slukke for lyd eller strøm. Noen form for tonekontroll finnes ikke, og den støtter ikke AirPlay heller. Kun Bluetooth 4.0 med aptX-lydoverføring. Som sikrer best mulig lydkvalitet over BT.

To diskantelementer flankerer en 13 cm mellomtonebass som sitter i et bassreflekskabinett. Som er vinklet bakover, for at lyden skal spres bedre, som det så fint heter.

Straks man har paret høyttaleren med mobilen, er det bare å spenne seg fast. For Addon T10 kan spille høyt, og gjør det med en selvsikkerhet som får andre trådløse høyttalere til å fortone seg som uttørkede blomsterbed.

Annonse

Bassen er mektig og potent og selv om man kjører volumkontrollen i bånn, holder den digitale forsterkeren (2 x 20 og 1 x 40 W) styr på bassen. Det lyder aldri hardt eller skingrende fra T10. Men du slette tid så høyt de kan spille. Med Nick Caves Stagger Lee på full spiker, hamret de den mørke musikken fast i veggene. Lydbildet var tross det klart som dagen, og det var ikke noe problem å henge med på vokalen.

Sartere musikk som strykerkonserter fra Mendelssohn og klaverkonserter av Beethoven, fungerte over all forventning. Akkurat her kunne jeg tenkt meg en tonekontroll for å justere klangbalansen litt, men bare litt. For høyttalerne spiller fenomenalt bra på alt mulig, og er utvilsomt et rimelig og meget godt alternativ til Genevas høyttalere. Addon T10 gir svært mye kvalitetslyd for pengene. Og er kanskje den beste av de mellomstore trådløse høyttalerne vi har testet. En versjon med batteridrift kan bli den ultimate bærbare høyttaleren, og for de som heller vil ha AirPlay, finnes det en versjon kalt Allroom Air som fikser det. Men den finnes ikke i oransje.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

4 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.