: Audio Pro Addon T10

Nydelig å se på - deilige å høre på

Trådløse høyttalere er i vinden, få av dem lyder så bra som denne. Men vil du ha en oransje Addon T10?
Lyd & Bilde mener
Kraftfull lyd Stilig design Finnes i flere farger
Ingen AirPlay Ingen tonekontroller
Spesifikasjoner
  • USB-ladekontakt
  • 2 x linjeinnganger
  • Fjernkontroll
Annonse
Annonse
forfatter

De kan litt om høyttalere hos Audio Pro. Utallige er de høye terningkastene de har høstet for sine vellydende og rimelige høyttalere. Mye for pengene, ingen tvil om det, men etter hvert har konkurransen tilspisset seg og man må se etter nye markeder. Som trådløse høyttalere. Av mange spådd å bli den neste store greien i bransjen, og mye tyder på at flere har skjønt det. Ikke alle lykkes. I hvert fall ikke så godt som Audio Pro.

Addon T10 er en 32 cm bred og kompakt høyttaler. Og kun det. Ingen radio. Ingen CD-spiller. Ingen dokking. Bare trådløs. Via Bluetooth, slik at man kan strømme musikk fra alle enheter. Uansett smartmobil, nettbrett eller laptop

Høyttaleren som finnes i sort også, kan leveres i en frekk oransje mattlakk med skinntrukket  bærehåndtak, noe som kanskje er i overkant for en så gjennomført diskret design. Utførelsen er upåklagelig, med to analoge lydinnganger på baksiden, en subwooferutgang og en USB-ladekontakt. Fjernkontrollen i solid aluminium kan brukes til å styre volum inngang, og slukke for lyd eller strøm. Noen form for tonekontroll finnes ikke, og den støtter ikke AirPlay heller. Kun Bluetooth 4.0 med aptX-lydoverføring. Som sikrer best mulig lydkvalitet over BT.

To diskantelementer flankerer en 13 cm mellomtonebass som sitter i et bassreflekskabinett. Som er vinklet bakover, for at lyden skal spres bedre, som det så fint heter.

Straks man har paret høyttaleren med mobilen, er det bare å spenne seg fast. For Addon T10 kan spille høyt, og gjør det med en selvsikkerhet som får andre trådløse høyttalere til å fortone seg som uttørkede blomsterbed.

Annonse

Bassen er mektig og potent og selv om man kjører volumkontrollen i bånn, holder den digitale forsterkeren (2 x 20 og 1 x 40 W) styr på bassen. Det lyder aldri hardt eller skingrende fra T10. Men du slette tid så høyt de kan spille. Med Nick Caves Stagger Lee på full spiker, hamret de den mørke musikken fast i veggene. Lydbildet var tross det klart som dagen, og det var ikke noe problem å henge med på vokalen.

Sartere musikk som strykerkonserter fra Mendelssohn og klaverkonserter av Beethoven, fungerte over all forventning. Akkurat her kunne jeg tenkt meg en tonekontroll for å justere klangbalansen litt, men bare litt. For høyttalerne spiller fenomenalt bra på alt mulig, og er utvilsomt et rimelig og meget godt alternativ til Genevas høyttalere. Addon T10 gir svært mye kvalitetslyd for pengene. Og er kanskje den beste av de mellomstore trådløse høyttalerne vi har testet. En versjon med batteridrift kan bli den ultimate bærbare høyttaleren, og for de som heller vil ha AirPlay, finnes det en versjon kalt Allroom Air som fikser det. Men den finnes ikke i oransje.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Stemmer: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Asus har laget en serie ultralette bærbare maskiner med OLED-skjerm, med en pris som faktisk er overkommelig.
Apple erstatter ikke iMac Pro.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Bang & Olufsen prøver å slå to fluer i en smekk ved å lage en kombinasjon av gaming- headset og hodetelefon.
Et portrettobjektiv trenger alle kamerasystemer, og gjerne et lyssterkt et.
Motorola Moto G100 er nesten like god som vesentlig dyrere mobiler fra andre produsenter. Og så skjuler den en interessant overraskelse.
Fujifilms mellomformatkameraer har manglet en bred vidvinkel, her er den.
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.