: Arvani SoundStation

Mesterdokken

Arvanis første iPod-anlegg er mye mer enn et musikkanlegg. Sondstation kombinerer oppgaver som vi ikke tidligere har sett, blant annet med videofremvisning på en stor skjerm.
Lyd & Bilde mener
Et hav av funksjoner! Klar og åpen lyd
Middelmådig bildekvalitet
Spesifikasjoner
  • Digital iPod-dokk
  • Berøringsskjerm
  • Video og stillbilder
  • FM- og internettradio
  • USB-inngang, 2 GB minne
forfatter

SoundStation er norske Arvanis første iPod-produkt. Det er et relativt stort dokkinganlegg, men med elegante linjer og en smakfullt innfelt 7-tommes skjerm på midten. Det er først og fremst denne som gjør anlegget spesielt.

Foruten iPod-dokking (digital, vel å merke!), trådløs internett- og FM-radio samt avspilling av musikk fra USB-pinne eller internminne på 2 GB, flytter SoundStation seg ut av den gigantiske mengden av andre iPod-anlegg ved å ha en berøringsfølsom skjerm. Denne viser video som den henter fra en dokket iPod Touch eller iPhone. Alternativt viser den video fra en minnepinne eller sitt eget internminne, og da kan den også fungere som en stillbildefremviser. Plugg en pinne med feriebildene dine på baksiden, klikk fotoikonet på skjermen, og trykk play. Len deg tilbake, og nyt bilde-for-bilde-fremvisningen. Når du skal høre musikk fra iPod-en, presenteres menyen på skjermen. Bla gjennom menyen med fingrene som på iPod-en (selv om det ikke går like glatt og jevnt med SoundStation), og trykk på ønsket låt eller spilleliste. Den store skjermen gjør det mye tydeligere å se hva som spilles, enn med andre anlegg hvor du må vie din lit til iPod-ens egne, lille skjerm.

Brukervennlighet
Arvani SoundStation er lett å bruke, og de mange funksjonene er sammensmeltet på en oversiktlig måte. Det er lettere å bruke neglen enn fingertuppen å bla med, da jeg ellers innimellom opplevde å trykke meg inn på en sang når jeg i virkeligheten bare ville bla. Det skal også nevnes at den medfølgende fjernkontrollen ikke kan brukes å bla med. Det MÅ gjøres med skjermen, dette fordi produsenten må velge mellom berøringsfunksjonalitet eller piltaster. Bortsett fra dette er SoundStation meget hyggelig i bruk. En sjelden gang hengte systemet seg, og iPod-en måtte plugges ut og inn igjen. Dette var etter mye blaing frem og tilbake. Dette er nok en tidlig bug i systemet, som kan stabilisere seg etter en oppdatering. Oppdateringer kommer via internett og overføres via en USB-pinne. En fremtidig oppdatering skal også i følge Arvani inkludere en ”loudness”-funksjon, for å få litt mer bass ut av systemet.

Lydkvalitet
Hva lydkvalitet angår, spiller anlegget meget klart. Sangstemmer står tydelig frem fra musikken, hvor en del andre anlegg låter litt mer boksete og plastaktig. Her er mellomtonen så klar at vokaler og instrumenter skilles meget godt fra hverandre. Det er mye luft, overtonene kommer godt frem. Klassisk musikk fra Trondheimsolistene låter derfor meget skapelig. Det er også nok bass til å få et inntrykk av bassrekka – selv om nøkkelhullet selvsagt blir for lite til å presse store kontrabasser igjennom. Litt pop a’la Britney Spears’ ”Hold It Against Me” viser likevel at det er mer enn nok bass for å rocke opp kjøkkenbenken.

Vær oppmerksom på at lyden er mer analytisk enn varm. Det er en liten hevelse i øvre mellomtone som gjør at enkelte innspillinger kan låte litt glassaktig. Støygulvet er også litt høyt, slik at når musikken står lavt på, hører man litt susing.

Bildekvalitet
Skjermen fungerer ypperlig til å vise menyer. Til video- og bildefremvisning er den helt ok. Siden dette er en LCD-skjerm uten LED-baklys er svartnivået begrenset. Det er i seg selv ikke et stort problem. Skjermens største problem er at den har en dårlig vertikal synsvinkel. I mange tilfeller vil man sitte med hodet ganske mye høyere enn et dokkinganlegg av denne typen. Da blir gråtoneskalaen feil, fargene ser nesten negative ut. Skal du se video med SoundStation, må du plassere den i øyehøyde. Da fungerer den ok.

Vær også oppmerksom på at ikke alle filmfiler fungerer like godt. Spesielt MPEG4/Xvid-filer kan vises litt hakkete, eller til og med mangle lyd. Dette bør være lett å fikse med en oppdatert kodek.

Konklusjon
Arvani SoundStation er et lekkert og meget spennende iPod-dokkinganlegg. Til en meget hyggelig pris kombinerer det funksjoner som iPod-avspilling, videofremvisning, menyvisning på stor skjerm, FM-radio, internettradio, og avspilling av musikk, video og stillbilder fra USB-pinne eller internt minne.

Annonse

Lyden er meget klar og åpen, og med nok bass. Anlegget kan også spille høyt. Støygulvet er litt høyt, slik at det suser litt når man spiller lavt, og det er litt mye fokus i øvre mellomtone – slik at det låter mer klinisk enn varmt.

Bildekvaliteten er ok, men den vertikale synsvinkelen er litt snever. Prisen tatt i betraktning er dette likevel et meget godt anlegg, som smelter sammen bruksområder på en helt ny måte, men som i fremtiden vil bli tatt som en selvfølge.

Vi kommer til å kjøre en konkurranse der du kan vinne Arvani SoundStation på vår Facebook gruppe i løpet av mars.  Meld deg inn for å være med.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Stemmer: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også