: ArtCoustic Superstar Active

Superlyd på veggen

Vegghøyttalere er innmari praktiske. Med lydinngang for iPhone blir det enda fetere.
Lyd & Bilde mener
Åpent lydbilde Fyldig klang Valgfri front
Støtter ikke AirPlay USB kun til lading Dyr
Spesifikasjoner
  • Aktiv vegghøyttaler
  • 2 x 150 W
  • 65 x 50 x 13 cm
Annonse
Annonse
forfatter

Egentlig kan man bare kalle ArtCoustic Superstar Active en iPod-høyttaler. Så vil de fleste se for seg et plastkabinett på kjøkkenbenken, med en iPod tilkoblet. Da ville man begått en urettferdig sammenligning med postordreanlegg i den ene enden, og de som faktisk kan lage skikkelig lyd i en iPod-høyttaler. Som B&W, Geneva, B&O, for å nevne noen.

ArtCoustic stiller definitivt i den øverste klassen med denne aktive vegghøyttaleren. De stiller faktisk en klasse over det igjen. I hvert fall hva prisen angår. Friske 17.500 kroner koster Superstar Active. Som er en stereohøyttaler i ett kabinett, med 150 W forsterkere som driver to diskantelementer, to mellomtoneelementer, og en 25 cm stor subwoofer. Alt i et kabinett som bare er 13 cm dypt, og måler 65 x 50 cm.

Vegghøyttaleren kan leveres med frontstoff i ulike farger eller mønstre. Og i esken følger det med braketter for iPod eller iPhone-dokk eller en Logitech Squeezebox. Den har ikke AirPlay eller noen annen form for trådløs overføring av musikk, men en linjeinngang for lyd (pluss DIN-kontakt for B&O-systemer), USB-kontakt, og mulighet for å justere lydbalansen litt i bassen.

Lydkvalitet
Den flate høyttaleren skal ha en horisontal spredning av lydbølger på 160 grader, som er ganske bra med hensyn til spredning av lyden i rommet. Med en strategisk plassering i rommet, får man en praktisk vegghøyttaler, som enkelt klarer å fylle rommet med musikk. Den egner seg også godt i offentlige rom, som restauranter og barer.

Men man må ha en iPod-dokk med lydutganger og fjernkontroll til volumregulering. USB-inngangen fungerer nemlig bare som ladekontakt, og man må derfor bruke lydinngangene på siden av høyttaleren. Der sitter også bassregulering i tre trinn, flat, +3 og + 6 dB økning rundt 45 Hz i bassen. Høyttaleren støtter ikke trådløs overføring av lyd via AirPlay.

Lydbildet er åpent og bassen er fyldig. Til vegghøyttaler å være, er Superstar absolutt verdt en lytt, og vel så det, men smaker det, koster det også. Klaverstykker og akustisk jazz lyder friskt og engasjerende, litt mer klangbunn i mellomtonen hadde ikke skadet, og en varmere klang hadde fått frem klangfarger særlig i store instrumenter som kontrabasser, trommer og klaver, enda bedre. Sammenlignet med Geneva Model XL (med iPod-dokk, CD og radio integrert) til omtrent samme pris, er ikke lydbildet like helstøpt i Superstar.

Hvis det er en vegghøyttaler man av praktiske årsaker er ute etter, er ArtCoustic Superstar Active et interessant alternativ. At det ikke finnes verken en tilpasset iPod-dokk med fjernkontroll, eller AirPlay, er et minus for mange, men som vegghøyttaler betraktet, spiller den bra, og den fyller lett en stue med god lyd. Men det koster.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!