: Amethyst Superpig

Grisekul iPod-høyttaler

Superpig er en iPod-høyttaler som ser ut som en gris, og den ser like kul ut som den er å bruke.
Lyd & Bilde mener
Rytmikk og engasjement Kul å bruke
Bassen er ikke kjellerdyp
Spesifikasjoner
  • Analog iPod/iPhone-dokk
  • Lader iPod og iPhone
  • Kan styres uten fysisk berøring
  • Fjernkontroll
Annonse
Annonse
forfatter

Amethyst gir oss Superpig, en dokkinghøyttaler for iPod og iPhone. Den er formet som en gris, hvor dekslene foran høyttalerelementene ser ut som grisens solbriller. Utseendet er friskt, og når vi løfter på den, får vi en god følelse av byggekvalitet tross den lave prisen.

En kul funksjon er at produktet kan opereres uten å være fysisk borti det. Hold hånda over pluss eller minus på volumkontrollen for å styre lydnivået, og et infrarødt øye observerer at dette skal gjøres. Det samme gjør du for å hoppe fra sang til sang. Denne funksjonen kan deaktiveres på fjernkontrollen, slik at du ikke risikerer å skifte sang eller stille lydnivå uønsket mens du fikler med iPod-en som står dokket på toppen. Grisen har en basshøyttaler under med egen lydnivåkontroll på baksiden. Tilpass bassen etter eget ønske. Andre produkter enn iPod kan tilkobles AUX-inngangen på baksiden med minijack.

Lydkvaliteten
En iPod-høyttaler til under tusenlappen skal normalt ikke gi god lyd. Men Superpig overrasker virkelig. Den har rytme, ganske mye kraft, og bassen er fyldig og snerten. Undertegnede ble sittende og høre gjennom masse hip-hop fra 80- og 90-tallet med suggererende bassrytmer fra skrivebordet. Folk i forlagets kontorlokaler kom bort til plassen min, temmelig imponert av den lille tassen av en grisehøyttaler. Riktignok er ikke oppløsningen superb, men Superpig har en balansert lyd som er lett å like. Den kan spille mer enn høyt nok for hva den er laget til, og i motsetning til andre høyttalere i denne prisklassen låter ikke sangstemmer innestengt og boksete. Sammenliknet med Revo Axis mono-dokkinghøyttaler til 2500 kroner har Superpig vesentlig bedre rytmikk, kraft og bass. Superpig er rett og slett mer underholdende, til tross for at Revo Axis er bedre oppløst i toppen. Jeg veit i hvert fall hvilken jeg ville hatt. Gi meg grisen!

Konklusjon
Amethyst Superpig er en frisk, liten iPod-høyttaler. En gris med solbriller som tar seg flott ut på kontorpulten eller kjøkkenbenken. Den er kul å operere, med IR-sensorer som registrerer bevegelsene fra hånda. Eller bruk medfølgende fjernkontroll. Det beste av alt er at grisen virkelig låter kult. Her er det både nok kraft og bass (dypbass finnes nødvendigvis ikke), i tillegg til at lydbildet er balansert nok til å passe de fleste stilarter. Legg til den lave prisen, og Superpig er rett og slett grisebra!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!