Search
Generic filters

: Altec Lansing MX4021

Dundrende rockhøyttalere

Uante bassressurser og fremragende kontrollmuligheter til en lav pris gjør Altec Lansing-anlegget til et tiltalende alternativ for enklere bruk.

Spennende formgivning stod nok ikke øverst på prioriteringslisten hos Altec Lansing, noe som er litt synd, siden høyttalerne jo skal stå fremme og synlig hele tiden. Men for all del. de er ganske stilrene og gir absolutt ikke noe dårlig inntrykk. Byggekvaliteten er helt grei. Høyttalerne står på en liten fot, og er litt opprette, men de kan også monteres på vegg ved hjelp av holderne som følge med. Subwooferen er uvanlig stor til å være i denne prisklassen, men siden den står på høykant tar den ikke opp for mye gulvplass.

Subwooferen har også innebygd nettdel, så man slipper å ha en separat transformator på gulvet. Høyttalerne kobles til separate utganger i den innebygde forsterkeren,  der kobler man også til kontrollenheten. Det er en ganske kraftig kloss som ligger godt på skrivebordet. Vi setter pris på at det både er en inngang til for eksempel MP3-spiller og en hodetelefonutgang. Volumkontrollen er et solid hjul med god følsomhet. Ved hjelp av knappene på siden kan det samme hjuet brukes til å regulere bass, diskant og loudness, hvis man liker å fikle med sånt noe.

Lydkvaliteten
Det mest imponerende er subwooferen som takket være doble koner presser ut en bedre dypbass. Den kommer særlig til sin rett når man klemmer til med tunge rockelåter eller pumpende dansemusikk. Derimot er det mer rå kraft enn finesse, så når man spiller roligere musikk har den en tendens til å bli mindre eksakt. Mellomregisteret holder bra kvalitet i denne prisklassen, men diskanten kan bli for skarp i vanskelige partier og mangler skikkelig definisjon. Sfx-effekten åpner opp for romfølelsen, men gjør samtidig at man mister presisjonen i lydbildet. Presser man høyttalerne med høyt volum, får man dessuten forvrengning. Men til partymusikk, actionfilmer og spill duger dette anlegget bra.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.