Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Altec Lansing MX4021

Dundrende rockhøyttalere

Uante bassressurser og fremragende kontrollmuligheter til en lav pris gjør Altec Lansing-anlegget til et tiltalende alternativ for enklere bruk.

Spennende formgivning stod nok ikke øverst på prioriteringslisten hos Altec Lansing, noe som er litt synd, siden høyttalerne jo skal stå fremme og synlig hele tiden. Men for all del. de er ganske stilrene og gir absolutt ikke noe dårlig inntrykk. Byggekvaliteten er helt grei. Høyttalerne står på en liten fot, og er litt opprette, men de kan også monteres på vegg ved hjelp av holderne som følge med. Subwooferen er uvanlig stor til å være i denne prisklassen, men siden den står på høykant tar den ikke opp for mye gulvplass.

Subwooferen har også innebygd nettdel, så man slipper å ha en separat transformator på gulvet. Høyttalerne kobles til separate utganger i den innebygde forsterkeren,  der kobler man også til kontrollenheten. Det er en ganske kraftig kloss som ligger godt på skrivebordet. Vi setter pris på at det både er en inngang til for eksempel MP3-spiller og en hodetelefonutgang. Volumkontrollen er et solid hjul med god følsomhet. Ved hjelp av knappene på siden kan det samme hjuet brukes til å regulere bass, diskant og loudness, hvis man liker å fikle med sånt noe.

Lydkvaliteten
Det mest imponerende er subwooferen som takket være doble koner presser ut en bedre dypbass. Den kommer særlig til sin rett når man klemmer til med tunge rockelåter eller pumpende dansemusikk. Derimot er det mer rå kraft enn finesse, så når man spiller roligere musikk har den en tendens til å bli mindre eksakt. Mellomregisteret holder bra kvalitet i denne prisklassen, men diskanten kan bli for skarp i vanskelige partier og mangler skikkelig definisjon. Sfx-effekten åpner opp for romfølelsen, men gjør samtidig at man mister presisjonen i lydbildet. Presser man høyttalerne med høyt volum, får man dessuten forvrengning. Men til partymusikk, actionfilmer og spill duger dette anlegget bra.

forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.