allocacoc audioCube

En terning med lyd i

Men terningkastet kunne blitt bedre.
Lyd & Bilde mener
Utseendet er tøft, og vi liker at strømforsyningen er innebygd.
Lydkvaliteten er ikke noe å skryte av, det blir ikke høyt nok, og lyden over Bluetooth faller ut når musikken spilles for lavt.
Spesifikasjoner
  • Tilkoblinger: Bluetooth 3.0, 3,5 mm
  • Batteri: 1600 mAh, 12 timer
  • Finesser: Betjeningspanel
  • Mål: 11 x 11 x 11 cm
  • Vekt: 1330 gram
forfatter

audioCube er det passende navnet på en utseendemessig tøff terningformet høyttaler. Hver side måler temmelig nøyaktig 10 cm, og de som har mattekunnskapene i orden vet at det tilsier et volum på nøyaktig en liter. Interessant nok er vekten også nærmest identisk med en liters melkekartong.

 

Les også: Test av 9 trådløse reisehøyttalere

 

Fire av sidene huser et fulltones høyttalerelement på 2,5 tommer, slik at lyden er lik nærmest uavhengig av hvordan høyttaleren er plassert. Med strømkabelen i på den ene siden, tvinges man til å plassere terningen slik at det ene elementet peker nedover mot bordflaten. Det er bare en fordel skal vi tro produsenten, da underlaget tilfører musikken ekstra energi.

Annonse

 

Fulladet holder høyttaleren i 12 timer med lyden på halv styrke, mens den senkes til 8 timer om man drar på skikkelig.

Annonse

 

Les også: Test av Bose QC35 – trådløse støydempende hodetelefoner

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lyden imponerer ikke

Og det er her vi må fortelle om ulempen først som sist. For bestemmer du deg for å spille høyt, begynner høyttaleren fort å skurre, spesielt med litt bassrik musikk. Enten det er jazz eller pop som står på menyen, må man holde igjen lydnivået en god del for å hindre høyttaleren i å knele i en grøt av skurring.

 

Lyden for øvrig er midt på treet. Mye mellomtone, lite diskant og bass. Stemmen til Neil Young på hans legendariske Heart of Gold kommer ikke spesielt godt ut, og kassegitaren låter boksete og hermetisk.

 

Høyttalerens fargelegging av lyden går igjen på all musikk. Glem å sette på klassisk, da piano og fioliner mangler skinn og klangstruktur. Det funker greit på elektrisk pop og hiphop, men selv til dette foretrekker jeg andre alternativer. For eksempel Creative Sound Blaster Roar 2 som til 1.800 kroner har vesentlig mer trøkk og kraft, og kan spille over dobbelt så høyt før den begynner å skurre, og har dessuten klarere og åpnere tonestruktur. Til 1.500 kroner får du dessuten Sony SRS-XB3 som vasker gulvet med audioCube hva lydkvalitet gjelder.

 

Annonse

Brukervennlighet

Når det kommer til brukervennligheten er produktet midt på treet. Bluetooth er ikke like stabilt som på de beste, vi merker oss at signalet innimellom kobler ut dersom man ikke spiller høyt nok. Og høyt nok er overraskende høyt, over det jeg ønsker når jeg bare skal ha bakgrunnsmusikk ved kontorpulten.

 

Videre er betjeningspanelet på fronten litt tregt og knotete. Det er ikke hvert trykk som registreres. Og dersom du prøver å holde inne knappen for lydnivå opp eller ned, svarer høyttaleren med å hoppe til forrige eller neste låt i stedet. Her må man nemlig trykke flere ganger etter hverandre for å justere lyden. Jeg fant fort ut at betjening av musikken gjøres bedre på mobiltelefonen eller PC-en.

 

Konklusjon

Den bærbare Bluetooth-høyttaleren audioCube fra allocacoc har et morsomt utseende. Dessverre er lyden for innestengt og hermetisk, det mangler overtoner, og det begynner dessuten å skurre i bassen før det er noe særlig høyt i det hele tatt. Bluetooth-tilkoblingen kunne også vært bedre.

Annonse

 

At høyttaleren starter opp til lyden av en bilmotor, og at av/på-knappen også fungerer som en passiv bassradiator, hjelper lite.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.