Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Bose Soundlink BT II

Praktisk reisehøyttaler

Et kompakt format og praktisk etui gjør Soundlink lett å flytte rundt og ta med seg.

Publisert 21.03.13 - 10:33
Bose Soundlink BT II
Jonas Ekelund

Soundlink er et stilrent apparat i et hendig format som lett får plass på en hylle. Den glir til og med ned i vesken om man vil ta den med, og batteriet holder tilstrekkelig lenge i de fleste tilfeller. Man trenger ikke være redd for skader, da byggekvaliteten er meget bra og det føles som et stabilt apparat. Dessuten beskyttes fremsiden av et etui ved transport, og det kan senere bøyes og brukes som stativ. Soundlink finnes også i en forkrommet versjon med læretui for en ekstra femhundrelapp, eller man kan kjøpe løse etuier i ulike farger.

På toppen finner man knapper for å velge enten Bluetooth for trådløs avspilling eller AUX om man vil benytte ledning. Diskrete lamper viser hvilken kilde man har valgt samt batteristatus. En mute-knapp og volumkontroll er de øvrige knappene. Betjeningen kunne altså ikke vært enklere, når man vel har koblet inn musikkilden. Opp til seks ulike apparater kan parkobles med høyttaleren, noe som burde være tilstrekkelig for de fleste.

Som vanlig er Bose hemmelighetsfulle om innholdet i esken, man uttaler at sammenlignet med den gamle modellen skal det sitte nye elementer og signalprosessor i den. Og visst låter den bedre, fremfor alt i mellomregisteret, men det er ingen dramatisk forskjell. For å være en såpass tynn og liten høyttaler er lyden imponerende og spesielt at man kan skru opp volumet så pass mye uten at det blir forvrengning. Det blir imidlertid litt hardt og hvast, så normalt volum er å foretrekke.

Konklusjon
Vil man ha en høyttaler som man ta med seg ut på verandaen eller putte ned i reisevesken, er Soundlink meget praktisk. Etuiet beskytter ved transport og tjener som stativ når man lytter. Batteriet gjør at man kan se helt bort fra ledninger, og batteritiden er ok. Betjeningen er lett og selv om det savnes fjernkontroll, kan man jo styre det meste fra sin mobil. Lyden er overraskende bra i forhold til størrelsen, selv om man bør holde seg på et rimelig lydnivå for at det skal låte som best.

Lyd & Bilde mener

Integrert støtte og beskyttelse Batteridrift Praktisk format Ingen finesser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Gnistrende high-end høyttaler

Slår Sonos på hjemmebane

Fyldig lyd og full strømming

Scroll to Top