Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

6 AirPlay høyttalere

Smidig trådløs musikk

Det å kunne gå rundt hjemme med en musikkspiller i hånden og få lyden til å følge deg fra høyttaler til høyttaler var tidligere en drøm. Nå er det virkelighet takket være AirPlay.

Under fjoråret har vi sett enkelte iPod-høyttalere som har hatt Apples trådløse teknikk, men nå begynner det å bli standard. For første gang har vi lykkes samle sammen tilstrekkelig mange høyttalere i en rimelig prisklasse for å kunne gjøre en skikkelig sammenlignbar test.

Det er ikke noe å undre seg over at teknikken har slått gjennom såpass kjapt. Det er veldig praktisk å kunne sitte med apparatet i hånden og velge låter eller justere volumet uten å være nødt til å gå frem til høyttaleren hele tiden. Man kan enkelt la gjestene velge musikk om de ikke er fornøyd med låtvalget.

Det hele har selvfølgelig også en bakside. Sertifiseringen er ikke helt gratis, og det er vi kunder som får betale. Nærmere bestemt en tusenlapp hvis vi skal gjette, på bakgrunn av de apparatene som finnes i modeller både med og uten AirPlay.

Dette er AirPlay
AirPlay er Apples trådløse teknikk for å sende video, musikk og bilder fra iPod Touch, iPhone eller iPad og spille det av på en nyere Apple TV. Man kan også spille lyden på høyttalere og receivere som støtter AirPlay. Den bærbare Apple-enheten må kjøre iOS 4.2 eller senere.

Fra Windows eller Mac OS datamaskiner med iTunes 10.1. eller senere kan man strømme video og musikk til en nyere Apple TV. Musikk kan også sendes til høyttalere og receivere som støtter AirPlay. Fra datamaskinen kan man sende lyden til flere apparater samtidig. Man kan imidlertid ikke spille ulike låter i forskjellige rom.

Annonse

Fra sin bærbare Apple-enhet kan man ved hjelp av appen Remote styre avspillingen i flere rom. Man kan velge spillelister og justere volumet. Derimot kan man ikke benytte det bærbare apparatet som musikkilde for mer enn en høyttaler. Lyden må imidlertid ikke komme fra musikksamlingen, det finnes stadig flere apper som støtter AirPlay og kan sende lyden trådløst.

For å velge hvor det skal spilles trykker man på AirPlay-symbolet nederst i høyre hjørne på musikkspilleren på sitt apparat og velger høyttaler. På dataen klikker man på AirPlay-ikonet i nederste høyre hjørne og får opp en lignende liste. Her finnes også alternativet Flere høyttalere som åpner et nytt vindu med alle høyttalerne. Klikk på de som skal spille og velg volumet individuelt.

Annonse

AirPlay benytter det trådløse nettverket for å sende over musikken. Det fører til at man ikke trenger å komprimere lyden, noe som er tilfellet med Bluetooth, og dermed få bedre lydkvalitet. Det er likevel fortsatt trådløst, noe vi alle vet ikke er perfekt. Man kan derfor oppleve at musikken stilner eller til og med at apparatet helt mister kontakten. AirPlay er ikke perfekt, men det er et godt stykke på vei for enklere og lettere musikkavspilling hjemme.

Testkriterier
Vi ba produsentene om iPod-høyttalere med AirPlay-funksjon i en rimelig prisklasse, noe som i dette tilfellet innebar et pristak på 4-5.000 kr.

Høyttalerne ble stilt opp i hjemmemiljø og koblet opp til et trådløst nettverk. Vi noterte hvor lett det var, da det viste seg at det var stor forskjell på modellene. Funksjoner og tilkoblinger ble gransket og håndteringen ble karaktersatt. Vi spilte så en mengde musikk i ulike sjangre med kildematerialet i beste mulige kvalitet. Etter å ha satt karakter på lyden gjorde vi en helhetsbedømmelse hvor vi også vektla prisen.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Produkter i testen

Logitech UE Air Speaker

Overraskelsen

Logitechs første forsøk til en premiumhøyttaler er uvanlig vellykket og til en bra pris.

Bra lyd Enkel installasjon Pen form
Ingen fjernkontroll

Altec Lansing inAir 5000

Brutalt beist

Med en lyd som er like aggressiv som det brutale utseendet er inAir en skuffelse.

Pen Enkel installasjon
Overdreven bass Hvass diskant Uutnyttet app

JBL OnBeat Air

Budsjettvalget

En kompakt og billig høyttaler med en lyd som matcher forutsetningene.

Kompakt Pratisk holder Forholdsvis billig
Dårlig lyd Funksjonsgjerrig app

Philips Fidelio DS880W

Gjennomsnittlig

Fidelio har sine fordeler og ulemper, men lyden når ikke opp til vår forventninger.

Bra app Pen
Vanskelig installasjon Tynt mellomregister

Nocs NS2

Stereohøyttalerne

Pene små praktiske høyttalere med bra lyd er en tiltalende kombinasjon.

Bra lyd Fleksible bruksområder Pene
Ingen fjernkontroll Ingen apper Innviklet installasjon

Panasonic SC-HC57

Fullpakket

Masser av musikkilder til en lav pris gjør at lydkvaliteten får lide.

CD og radio Bra app Kan henges på vegg
Ingen Aux-inngang Innviklet installasjon

Sony RDP-XA700iP

Eksklusiv

Sonys høyttaler er en av de mest vellydende vi har hørt, men så koster den også deretter.

Enkel installasjon Bra lyd Luksuriøst inntrykk
Tynn app Prisen
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.