Sony Ericsson MBS-10 0

Prisverdig trådløst

En annerledes formgiving og meget hyggelig lyd er ikke ille, og med trådløs tilkobling til denne prisen er det bare å gi tommelen opp.
forfatter

Sony Ericssons bidrag ser ut som Philips’ høyttalere gjør i sammenslått modus, men ballen det er snakk om her, gjennomgår faktisk ikke noe forvandlingsnummer. Denne miniatyrglobusen er helt enkelt en rund høyttaler i Gallos ånd. Man kan nesten ikke unngå å få lyst til å kaste høyttaleren mellom seg, men det kan vi nok likevel ikke anbefale. Den leketøysaktige følelsen er likevel klart til stede, da den er relativt lett og virker urovekkende plastaktig.

En liten, blinkende lampe signaliserer statusen for enheten og lar oss forstå at det faktisk pågår avanserte tekniske saker på innsiden. Ikke så overraskende, ettersom vi vet hvem som står bak den. For å koble til musikkmobilen benytter man derfor bluetooth. Dersom man setter uvanlig pris på kabler, så finnes det en linjeinngang. Knappene begrenser seg til en strømbryter og en for bluetooth. En standard Sony Ericsson-lader benyttes for å få fart på batteriet mellom bruk. De burde imidlertid ha dyttet inn et kraftigere ett, for en lading holder dessverre ikke spesielt lenge.

Lydkvaliteten
Om utsiden antyder lek, så er lyden desto mer seriøs. Som vanlig har vi synspunkter i begge endene av registeret, men med tanke på prislappen skal man ikke ha for høye krav. Spesielt ettersom teknikken rundt virker å ha kostet noen kroner. Når det er sagt, så låter de faktisk forbausende bra. Det finnes lite bass til å bidra med tyngde til musikken, men lydbildet er åpent og fint. Derimot skal man ikke dra på så altfor mye, for da kjennes begrensningene i diskanten godt. Men ved svømmebassengkanten med en kald øl kan man gjerne la omgivelsene ta del i Ledins nyeste sommerplage.

Også i denne testen:

Oppsummering

Samsung YA-BS300

Et teknisk underverk

Det er fullstendig ubegripelig at noe så lite kan låte så mye og så bra. BS300 låter ikke best, og de er ikke billigst, men de er overlegent kulest.

Minst, og mest elegante Høyttalertelefon Kulest
Dyre desibel USB-lader

Logitech Pure-Fi Anywhere

Tung godlyd

Prioriterer man bra lyd over format og vekt, er det ingen tvil om at Pure-Fi er det beste valget for dansende på hotellrommet.

Best lyd Lader iPoden Bra fjernkontroll
Størrelse og vekt

Parrot Party

Fest uten en tråd

Et hendig format og praktisk trådløs tilkobling gir plusspoeng, men musikaliteten er den store beholdningen i Parrots topphøyttalere.

Det musikalske Fleksible Trådløse
Dårlig batteritid Ingen høyttaler­telefon

JBL OnStage Micro

Finesserikt for iPoden

En iPod-dockstasjon som kan kobles fra og tas med som portabel høyttaler, er en god idé. Alt-i-ett for syncing og musikklytting.

Dockstasjon Fjernkontroll Bra batteritid
Oppoverrettede elementer

Altec Lansing Soundblade

Flat som en pannekake

Med et praktisk format og utme­rkede muligheter i kombinasjon med musikkmobilen, er Soundblade et fristende alternativ.

Flate og lette å pakke Høyttalertelefon Vanlige batterier
Skingrende diskant For store for lommen

Saitek A-100

Game over

En lekker formgiving og bra konstruksjonskvalitet lover bra. Men fraværet av kontroll over apparatet – og lyden – blir en skuffelse.

Letthåndterlige Velbygde
Grøtete lyd Middelmådig batteritid Ingen kontroller

Philips SBA1500

Strandplagens beste venn

Latterlig billige høyttalere som låter helt greit, og som tåler transport uten å gå i stykker. Akkurat det man trenger til stranden.

Svært billige Tåler transport Bra kabelsnelle
Låter grumsete

Nokia MD-6

Leppestift for sangere

Uten noe fiksfakseri, og med en idiotsikker håndtering, kan hvem som helst nyte enklere musikk fra Nokias merkelig utformede høyttalere.

Smart format Bra kabelsnelle Enkel håndtering
Ingen kontroller Lyden savner finesse

Kensington FX 300

Solid for togturisten

Skal man utsette musikk-spilleren og høyttalerne for litt tøff behandling, har Kensington en smart og billig løsning, selv om lyden ikke er den beste.

Utmerket beskyttelse Enkel og praktisk Billig
Låter ikke noe særlig Ingen finesser

Creative Travelsound 400

Omfangsrik langspiller

Med et fiffig format og fantastisk batteritid er Travelsound som skapt for reisen. Synd bare at musikken låter livløs og kjedelig.

Beskyttes ved transport Utmerket batteritid Bra diskant
Få tilkoblinger Kjedelig mellomregister

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.