data-srcset
Nokia MD-6

Leppestift for sangere

Uten noe fiksfakseri, og med en idiotsikker håndtering, kan hvem som helst nyte enklere musikk fra Nokias merkelig utformede høyttalere.

Smart format Bra kabelsnelle Enkel håndtering
Ingen kontroller Lyden savner finesse

Dette er nok blant de underligste formatene på reisehøyttalere jeg har sett, ikke bare i denne testen, men overhodet. I sammenlagt form ser saken ut som en forvokst leppestift. Men når man tar av – eller snarere feller opp – lokket, avsløres i stedet to små høyttalerelementer. Det finnes egentlig ikke noen naturlig måte å plassere den på, men det fungerer faktisk på alle mulige ledd. Man kan til og med stille den rett opp, ettersom kabelen kan vinkles. Kabelløsningen er for øvrig blant de mer intelligente. For en gangs skyld har man tenkt på å bygge inn en kabelsnelle, slik at man slipper å risikere at den skades under transport.

Strømforsyningen kommer fra fire AAA-batterier som skjuler seg bak en luke i skaftet. Det innebærer at en forsvarlig del av høyttalerens volum tas opp av batteriene. Dette gir den også en utmerket batteritid, blant de beste i testen. Foruten skyvespaken som åpner kabelsnellen, finnes det overhodet ikke kontroller. Høyttaleren slås på og av gjennom å åpne eller lukke lokket. Volumet er man nødt til å regulere direkte fra musikkspilleren. Selv om alt er av plast, kjennes den likevel stabil ut, og konstruksjonskvaliteten må anses som godkjent.

Lydkvaliteten

Som vanlig er det mellomregisteret som gjengis best, hvilket for all del er det absolutt viktigste om vi skal ha mulighet for å nyte musikken. Nokias høyttalere låter derfor helt greit med piano, og mannlige sangere kommer til sin rett. Halvklisne sommerballader låter varme, og man lar seg lett lure når det gjelder lydkvaliteten. Men rockelåter avslører fort at det ikke eksisterer noen bass å snakke om. Og forsøker vi oss på klassisk musikk, låter det bare innestengt og dødt, ettersom diskanten ikke kan gjengi overtonene som skjenker musikken liv. De duger likevel bra når det gjelder å dytte dem ned i piknikkurven for en romantisk sommerutflukt.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Test-abonnement
3 uker for 3 kr
Ubegrenset tilgang til
alle LB+ artikler
6 måneder
Kun 49,90 mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 6 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
12 måneder
Kun 45,- mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 12 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
  Også i denne testen:
   data-srcset
  Samsung YA-BS300
  Det er fullstendig ubegripelig at noe så lite kan låte så mye og så bra. BS300 låter ikke best, og de er ikke billigst, men de er overlegent kulest.
   data-srcset
  Logitech Pure-Fi Anywhere
  Prioriterer man bra lyd over format og vekt, er det ingen tvil om at Pure-Fi er det beste valget for dansende på hotellrommet.
   data-srcset
  Parrot Party
  Et hendig format og praktisk trådløs tilkobling gir plusspoeng, men musikaliteten er den store beholdningen i Parrots topphøyttalere.
   data-srcset
  JBL OnStage Micro
  En iPod-dockstasjon som kan kobles fra og tas med som portabel høyttaler, er en god idé. Alt-i-ett for syncing og musikklytting.
   data-srcset
  Sony Ericsson MBS-10 0
  Prisverdig trådløst
  En annerledes formgiving og meget hyggelig lyd er ikke ille, og med trådløs tilkobling til denne prisen er det bare å gi tommelen opp.
   data-srcset
  Altec Lansing Soundblade
  Med et praktisk format og utme­rkede muligheter i kombinasjon med musikkmobilen, er Soundblade et fristende alternativ.
   data-srcset
  Saitek A-100
  En lekker formgiving og bra konstruksjonskvalitet lover bra. Men fraværet av kontroll over apparatet – og lyden – blir en skuffelse.
   data-srcset
  Philips SBA1500
  Latterlig billige høyttalere som låter helt greit, og som tåler transport uten å gå i stykker. Akkurat det man trenger til stranden.
   data-srcset
  Kensington FX 300
  Skal man utsette musikk-spilleren og høyttalerne for litt tøff behandling, har Kensington en smart og billig løsning, selv om lyden ikke er den beste.
   data-srcset
  Creative Travelsound 400
  Med et fiffig format og fantastisk batteritid er Travelsound som skapt for reisen. Synd bare at musikken låter livløs og kjedelig.

  Alternativer til Nokia MD-6

  (Foto: Argon)

  Fullvoksen hi-fi uten tråd

  Argons aktive høyttalere har fordoblet effekten, antall basser – og prisen. Men de er fortsatt et godt kjøp.

   data-srcset

  Lyden knuser konkurrentene

  Bowers & Wilkins overbeviser stort med lyden i sin nyeste trådløse høyttaler, Formation Wedge.

   data-srcset

  Leken IKEA-disco

  Årets artigste høyttalerpakke med disco-lamper setter du sammen akkurat som du selv vil.

   data-srcset

  Konsertlyd i hylla

  Technics lager ikke bare en av de beste bordhøyttalerne i sin klasse, de lager to!