Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

WeSC Chambers by RZA

Utmerket reisekamerat

Er det hodetelefoner med støydemping man trenger, er premium-modellen fra WeSC, Chambers by RZA, et meget godt valg. De spiller knallbra på alt av musikk, har effektiv støydemping. Og skjemmes egentlig bare av litt begrenset bærekomfort med alt for stiv polstring på bøylen, og en håpløs avpå-bryter for støydempingen.
Lyd & Bilde mener
Balansert lydbilde Fjernkontroll på ledningen God støydemping
Stiv polstring Håpløs avpå-bryter
Spesifikasjoner
  • Lukkede hodetelefoner med støydemping
  • 18 dB aktiv støydemping
  • 32 ohm/110 dB følsomhet
  • 260 g

Signaturversjoner innebærer ofte bare kosmetiske endringer til en høyere pris. Men i det siste har flere og flere hodetelefonprodusenter slått seg sammen med kjente artister. For å lage hodetelefoner med et personlig preg, gjerne basert på artistens visuelle og lydmessige smak. Utfallet er ikke alltid like vellykket, og produktene blir mer interessante for fansen, enn for de som søker best mulig lyd for pengene.

RZA er best kjent som mannen bak Gravediggaz og Wu-Tang Clan, mens WeSC er et svensk klesmerke. Som har sponset mange artister med klær, deriblant ikke ukjente Timbuktu. De har også hatt hodetelefoner som en del av accessoirer til klærne, gjerne i friske farger, og i overkommelig prisklasse.

Da er det ikke så rart at man blir en smule skeptisk, når WeSC slår seg sammen med RZA og lager en påkostet hodetelefon med aktiv støydemping. Som skal konkurrere med det beste fra Sony, AKG, Sennheiser og Bose, for eksempel. Men bortsett fra et par betimelige innvendinger, er det forbløffende hvor bra hodetelefonene er blitt.

Ytelse
De relativt kompakte øreklokkene bruker 40 mm membraner, og små mikrofoner på utsiden, plukker opp støy som sendes inn i klokkene i motfase. Slik dempes støy utenfra, med opp til 18 dB. Som er så pass mye at man får en markert stillere atmosfære inni øreklokkene, når støydempingen er aktivert. Hvilket ikke er så enkelt. Designerne har valgt en løsning med en dreibar ring i ytterkant av den ene øreklokken. En dårlig løsning som gjør det vanskelig å slå støydempingen av og på.

Praktisk nok fungerer hodetelefonene også når støydempingen er avslått. Og som ventet, lyder de ulikt, med dempingen av og på.

Annonse

Uten støydempingen aktivert, lyder mellomtonen litt innelukket, bassen er tammere og det er markert dempet diskant i lydbildet. Med støydempingen aktivert, blir balansen i lydbildet mye bedre. Bassen strammes opp, er godt definert, og veldig potent. Da er hodetelefonene også aktive, det vil si at membranene drives aktivt av en bitteliten forsterker.

Det merkes godt. Men det har også sine ulemper. Diskanten får et litt hardt bitt, og symbaler kan bli litt for fremtredende i lydbildet. Ellers er balansen i lydbildet svært bra. Basstrommer kan bli litt for dominerende på enkelte innspillinger. Hvis man opplever det som en ulempe, bør man finne en annen eq-innstilling på mobilen eller iPod-en. Vokaler er fint definert, mellomtonen er i det store og hele åpen, godt fokusert og gjennomsiktig. Lydkvaliteten er definitivt et hakk opp sammenlignet med Bose QC15 til samme pris. Støydempingen er ikke like effektiv som på QC15, dog. Som fremdeles er blant det beste i den disiplinen.

Annonse

Konklusjon
Er det hodetelefoner med støydemping man trenger, er premium-modellen fra WeSC, Chambers by RZA, et meget godt valg. De spiller knallbra på alt av musikk, har effektiv støydemping. Og skjemmes egentlig bare av litt begrenset bærekomfort med alt for stiv polstring på bøylen, og en håpløs avpå-bryter for støydempingen.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.