Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: WeSC Chambers by RZA

Utmerket reisekamerat

Er det hodetelefoner med støydemping man trenger, er premium-modellen fra WeSC, Chambers by RZA, et meget godt valg. De spiller knallbra på alt av musikk, har effektiv støydemping. Og skjemmes egentlig bare av litt begrenset bærekomfort med alt for stiv polstring på bøylen, og en håpløs avpå-bryter for støydempingen.

Skrevet av / 04.07.12 - 07:42
WeSC Chambers by RZA
Lasse Svendsen

Signaturversjoner innebærer ofte bare kosmetiske endringer til en høyere pris. Men i det siste har flere og flere hodetelefonprodusenter slått seg sammen med kjente artister. For å lage hodetelefoner med et personlig preg, gjerne basert på artistens visuelle og lydmessige smak. Utfallet er ikke alltid like vellykket, og produktene blir mer interessante for fansen, enn for de som søker best mulig lyd for pengene.

RZA er best kjent som mannen bak Gravediggaz og Wu-Tang Clan, mens WeSC er et svensk klesmerke. Som har sponset mange artister med klær, deriblant ikke ukjente Timbuktu. De har også hatt hodetelefoner som en del av accessoirer til klærne, gjerne i friske farger, og i overkommelig prisklasse.

Da er det ikke så rart at man blir en smule skeptisk, når WeSC slår seg sammen med RZA og lager en påkostet hodetelefon med aktiv støydemping. Som skal konkurrere med det beste fra Sony, AKG, Sennheiser og Bose, for eksempel. Men bortsett fra et par betimelige innvendinger, er det forbløffende hvor bra hodetelefonene er blitt.

Ytelse
De relativt kompakte øreklokkene bruker 40 mm membraner, og små mikrofoner på utsiden, plukker opp støy som sendes inn i klokkene i motfase. Slik dempes støy utenfra, med opp til 18 dB. Som er så pass mye at man får en markert stillere atmosfære inni øreklokkene, når støydempingen er aktivert. Hvilket ikke er så enkelt. Designerne har valgt en løsning med en dreibar ring i ytterkant av den ene øreklokken. En dårlig løsning som gjør det vanskelig å slå støydempingen av og på.

Praktisk nok fungerer hodetelefonene også når støydempingen er avslått. Og som ventet, lyder de ulikt, med dempingen av og på.

Uten støydempingen aktivert, lyder mellomtonen litt innelukket, bassen er tammere og det er markert dempet diskant i lydbildet. Med støydempingen aktivert, blir balansen i lydbildet mye bedre. Bassen strammes opp, er godt definert, og veldig potent. Da er hodetelefonene også aktive, det vil si at membranene drives aktivt av en bitteliten forsterker.

Det merkes godt. Men det har også sine ulemper. Diskanten får et litt hardt bitt, og symbaler kan bli litt for fremtredende i lydbildet. Ellers er balansen i lydbildet svært bra. Basstrommer kan bli litt for dominerende på enkelte innspillinger. Hvis man opplever det som en ulempe, bør man finne en annen eq-innstilling på mobilen eller iPod-en. Vokaler er fint definert, mellomtonen er i det store og hele åpen, godt fokusert og gjennomsiktig. Lydkvaliteten er definitivt et hakk opp sammenlignet med Bose QC15 til samme pris. Støydempingen er ikke like effektiv som på QC15, dog. Som fremdeles er blant det beste i den disiplinen.

Konklusjon
Er det hodetelefoner med støydemping man trenger, er premium-modellen fra WeSC, Chambers by RZA, et meget godt valg. De spiller knallbra på alt av musikk, har effektiv støydemping. Og skjemmes egentlig bare av litt begrenset bærekomfort med alt for stiv polstring på bøylen, og en håpløs avpå-bryter for støydempingen.

Lyd & Bilde mener

Balansert lydbilde Fjernkontroll på ledningen God støydemping Stiv polstring Håpløs avpå-bryter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Scroll to Top