Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Velodyne vFree

Bedre enn de fleste

Når basspesialisten Velodyne lager hodetelefoner, får man visse forventninger. Ikke alle blir innfridd.
Lyd & Bilde mener
Fyldig bass Åpent og tydelig lydbilde God komfort
Slank klang Plastikkfølelsen Umerkede knapper
Spesifikasjoner
  • 34 mm elementer
  • Lukket klokke
  • 32 ohm/98 dB
  • Bluetooth overføring

Egentlig er det subwoofere de driver med. Noen av de beste i bransjen. Men i våre dager må man selvsagt lage hodetelefoner også. Velodyne vil ikke være noe dårligere enn andre høyttalerprodusenter, og har foreløpig tre modeller. Et par ørepropper, et par store hodetelefoner for hjemmebruk, og disse: Trådløse Bluetooth hodetelefoner kalt vFree.

Siden de er ment for bærbart bruk, er de lette og kompakte, og kan brettes sammen. Man kan velge sort, hvit eller sølvmetallik farge og det følger med en USB-kabel for lading av batteriet, som spiller i cirka 10 timer, en minijackkabel og en bæreveske.

I tillegg kan man få kjøpt skins online som man kan kle på øreklokkene som dekor.

Hodetelefonene er komfortable, tross at de ligger utenpå og ikke rundt øret. Det er smart å lese bruksanvisningen, for det er knapt mulig å se av knappene på klokkene, hvordan de betjenes. Bortsett fra volumknappene på siden av den høyre øreklokken, må man lære seg hva knappene på yttersiden av klokkene gjør når man trykker på dem.

Det øverste feltet er trykkfølsomt og brukes til å hoppe frem og tilbake mellom låter. Det midterste feltet slår på strømmen, mens det nederste brukes til start/stopp av musikken. En liten mikrofon sitter i den ene øreklokken, og brukes til samtaler på mobilen, eller hvis man spiller online-spill med andre.

Annonse

Fyldig bass – slank klang
vFree støtter apt-X-standarden for Bluetooth-overføring, det skal gi bedre lyd enn normalt for BT-overføring. Og det er faktisk mye positivt å hente fra lydkvaliteten i hodetelefonene. Man skal være klar over at BT-hodetelefoner aldri lyder like godt som passive hodetelefoner med ledning kan gjøre, men vFree er blant de bedre vi har testet.

Bassen er ikke uventet, ganske potent og fyldig. Særlig tatt i betraktning de små øreklokkene og 34 mm elementene vFree er utstyrt med. De spiller bedre enn Jabra REVO Wireless, som har et mye mørkere lydbilde, og ikke på langt nær den samme åpne og detaljerte mellomtonen som vFree.

Annonse

Bra altså, i hvert fall til en BT-hodetelefon å være, men mellomtonen er litt tilbaketrukket og slank. Vokaler og enkelte instrumenter mister klangfylde, men lydbildet er likevel svært åpent og godt detaljert. Nesten luftig vil jeg si. Med den fyldige bassen i bunn, blir opplevelsen mer positiv enn negativ. De spiller bedre enn det meste vi har testet av BT-hodetelefoner.

Bra valg
Hvis trådløst er den eneste veien å gå, er det ikke vanskelig å anbefale Velodyne vFree. Lydkvaliteten er bedre enn forventet, men ikke på nivå med et par PSB M4U 1 eller Sennheiser Momentum. Men som trådløs hodetelefon betraktet, er Velodynes vFree et av de beste valgene i markedet nå.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

4 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.