Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 10Delta

: Velodyne vFree

Bedre enn de fleste

Når basspesialisten Velodyne lager hodetelefoner, får man visse forventninger. Ikke alle blir innfridd.

Skrevet av / 25.09.13 - 07:01
Velodyne vFree
Lasse Svendsen

Egentlig er det subwoofere de driver med. Noen av de beste i bransjen. Men i våre dager må man selvsagt lage hodetelefoner også. Velodyne vil ikke være noe dårligere enn andre høyttalerprodusenter, og har foreløpig tre modeller. Et par ørepropper, et par store hodetelefoner for hjemmebruk, og disse: Trådløse Bluetooth hodetelefoner kalt vFree.

Siden de er ment for bærbart bruk, er de lette og kompakte, og kan brettes sammen. Man kan velge sort, hvit eller sølvmetallik farge og det følger med en USB-kabel for lading av batteriet, som spiller i cirka 10 timer, en minijackkabel og en bæreveske.

I tillegg kan man få kjøpt skins online som man kan kle på øreklokkene som dekor.

Hodetelefonene er komfortable, tross at de ligger utenpå og ikke rundt øret. Det er smart å lese bruksanvisningen, for det er knapt mulig å se av knappene på klokkene, hvordan de betjenes. Bortsett fra volumknappene på siden av den høyre øreklokken, må man lære seg hva knappene på yttersiden av klokkene gjør når man trykker på dem.

Det øverste feltet er trykkfølsomt og brukes til å hoppe frem og tilbake mellom låter. Det midterste feltet slår på strømmen, mens det nederste brukes til start/stopp av musikken. En liten mikrofon sitter i den ene øreklokken, og brukes til samtaler på mobilen, eller hvis man spiller online-spill med andre.

Fyldig bass – slank klang
vFree støtter apt-X-standarden for Bluetooth-overføring, det skal gi bedre lyd enn normalt for BT-overføring. Og det er faktisk mye positivt å hente fra lydkvaliteten i hodetelefonene. Man skal være klar over at BT-hodetelefoner aldri lyder like godt som passive hodetelefoner med ledning kan gjøre, men vFree er blant de bedre vi har testet.

Bassen er ikke uventet, ganske potent og fyldig. Særlig tatt i betraktning de små øreklokkene og 34 mm elementene vFree er utstyrt med. De spiller bedre enn Jabra REVO Wireless, som har et mye mørkere lydbilde, og ikke på langt nær den samme åpne og detaljerte mellomtonen som vFree.

Bra altså, i hvert fall til en BT-hodetelefon å være, men mellomtonen er litt tilbaketrukket og slank. Vokaler og enkelte instrumenter mister klangfylde, men lydbildet er likevel svært åpent og godt detaljert. Nesten luftig vil jeg si. Med den fyldige bassen i bunn, blir opplevelsen mer positiv enn negativ. De spiller bedre enn det meste vi har testet av BT-hodetelefoner.

Bra valg
Hvis trådløst er den eneste veien å gå, er det ikke vanskelig å anbefale Velodyne vFree. Lydkvaliteten er bedre enn forventet, men ikke på nivå med et par PSB M4U 1 eller Sennheiser Momentum. Men som trådløs hodetelefon betraktet, er Velodynes vFree et av de beste valgene i markedet nå.

Lyd & Bilde mener

Fyldig bass Åpent og tydelig lydbilde God komfort Slank klang Plastikkfølelsen Umerkede knapper

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

JBL fremmer musikken og senker støyen

Yamahas aller beste hodetelefoner – og de koster skjorta

8 trådløse propper for slank lommebok

Musikk låter sjelden mer innbydende

Storm i et vannglass

Scroll to Top