: Velodyne vFree

Bedre enn de fleste

Når basspesialisten Velodyne lager hodetelefoner, får man visse forventninger. Ikke alle blir innfridd.
Lyd & Bilde mener
Fyldig bass Åpent og tydelig lydbilde God komfort
Slank klang Plastikkfølelsen Umerkede knapper
Spesifikasjoner
  • 34 mm elementer
  • Lukket klokke
  • 32 ohm/98 dB
  • Bluetooth overføring
Annonse
Annonse
forfatter

Egentlig er det subwoofere de driver med. Noen av de beste i bransjen. Men i våre dager må man selvsagt lage hodetelefoner også. Velodyne vil ikke være noe dårligere enn andre høyttalerprodusenter, og har foreløpig tre modeller. Et par ørepropper, et par store hodetelefoner for hjemmebruk, og disse: Trådløse Bluetooth hodetelefoner kalt vFree.

Siden de er ment for bærbart bruk, er de lette og kompakte, og kan brettes sammen. Man kan velge sort, hvit eller sølvmetallik farge og det følger med en USB-kabel for lading av batteriet, som spiller i cirka 10 timer, en minijackkabel og en bæreveske.

I tillegg kan man få kjøpt skins online som man kan kle på øreklokkene som dekor.

Hodetelefonene er komfortable, tross at de ligger utenpå og ikke rundt øret. Det er smart å lese bruksanvisningen, for det er knapt mulig å se av knappene på klokkene, hvordan de betjenes. Bortsett fra volumknappene på siden av den høyre øreklokken, må man lære seg hva knappene på yttersiden av klokkene gjør når man trykker på dem.

Det øverste feltet er trykkfølsomt og brukes til å hoppe frem og tilbake mellom låter. Det midterste feltet slår på strømmen, mens det nederste brukes til start/stopp av musikken. En liten mikrofon sitter i den ene øreklokken, og brukes til samtaler på mobilen, eller hvis man spiller online-spill med andre.

Fyldig bass – slank klang
vFree støtter apt-X-standarden for Bluetooth-overføring, det skal gi bedre lyd enn normalt for BT-overføring. Og det er faktisk mye positivt å hente fra lydkvaliteten i hodetelefonene. Man skal være klar over at BT-hodetelefoner aldri lyder like godt som passive hodetelefoner med ledning kan gjøre, men vFree er blant de bedre vi har testet.

Bassen er ikke uventet, ganske potent og fyldig. Særlig tatt i betraktning de små øreklokkene og 34 mm elementene vFree er utstyrt med. De spiller bedre enn Jabra REVO Wireless, som har et mye mørkere lydbilde, og ikke på langt nær den samme åpne og detaljerte mellomtonen som vFree.

Bra altså, i hvert fall til en BT-hodetelefon å være, men mellomtonen er litt tilbaketrukket og slank. Vokaler og enkelte instrumenter mister klangfylde, men lydbildet er likevel svært åpent og godt detaljert. Nesten luftig vil jeg si. Med den fyldige bassen i bunn, blir opplevelsen mer positiv enn negativ. De spiller bedre enn det meste vi har testet av BT-hodetelefoner.

Bra valg
Hvis trådløst er den eneste veien å gå, er det ikke vanskelig å anbefale Velodyne vFree. Lydkvaliteten er bedre enn forventet, men ikke på nivå med et par PSB M4U 1 eller Sennheiser Momentum. Men som trådløs hodetelefon betraktet, er Velodynes vFree et av de beste valgene i markedet nå.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!