: Ultrasone Signature DJ

Dynamisk lydfyrverkeri

Den hvite hodetelefonen er rettet mot DJ-er, skulle man tro, men sannheten er at den passer bedre til hi-fi-bruk.
Lyd & Bilde mener
Engasjerende dynamikk Åpent lydbilde God bærekomfort
Kan bli litt påtrengende
Spesifikasjoner
  • Lukket klokke
  • 32 ohm, 115 dB
  • 300 gram
Annonse
Annonse
forfatter

Nå og da hender det at navnet er misvisende. Signature DJ er bare halvveis sant. For riktig nok er dette Ultrasones andre modell i den påkostede signature-serien, men at de skal passe best for DJ-er er bare tull. Etter noen uker med DJ-modellen, tør jeg glatt å foreslå et nytt navn Signature Hi-Fi. Ikke særlig originalt, vet jeg, men desto mer treffende.

Som Signature Pro før den, er DJ-modellen en lukket hodetelefon i solid kvalitet, med Ultrasones påkostede teknikk. De deler øreklokker og hodebøyle, men innvendig i DJ-utgaven er elementene 50 mot 40 mm store, og med et mylar- ikke et titanbelegg på elementene. Slike sandwichkonstruksjoner er ikke uvanlig, og titan og mylar brukes for å stive av og kontrollere resonanser i membranflaten, uten at den bevegelige massen øker for mye.

S-Logic
Siden DJ-utgaven retter seg mot en annen gruppe brukere enn Pro-utgaven, leveres den med spiralkabel i tillegg til en tynnere og kortere kabel for bærbart bruk. For eksempel sammen med en iPhone. For hodetelefonene er effektive nok til å kunne brukes sammen med mobilen, selv om man altså skulle tro det motsatte.

De er også utstyrt med Ultrasones S-Logic Plus, hvor elementene er montert skrått i øreklokkene, og akustikken innvendig er optimalisert for å utnytte hele membranflaten. Kvaliteten er svært god også på detaljnivå, og det virker som de er laget for å tåle langvarig bruk. Bærekomforten er meget bra, de presser ikke for mye på hodet, og er enkle å plassere slik at man får optimal klangbalanse.

De spiller kanskje uventet, med en helt annen lydsignatur enn Signature Pro. Bassen er mer fremtredende, uten å være påtrengende, diskanten er tydeligere i lydbildet. Man hører både skarptrommer og cymbaler litt bedre i DJ- enn i Pro-versjonen. Som er mer balansert, med en behagelig avrundet varm klang. Pro-versjonen har også fyldigere mellomtone, med klanglig sett mer klangbunn i alt fra vokaler til konsertklaverer. I DJ-versjonen er mellomtonen slankere, men også litt skarpere fokusert. På enkelte innspillinger kan det faktisk være lettere å følge teksten (eller librettoen), med DJ-utgaven. Musikken levere litt mer i DJ-utgaven, som har en sprudlende dynamisk kontrast, som det er lett å bli avhengig av. Kjedelig blir det aldri med disse, uansett musikk, faktisk.

Hvilken man skal velge, er et spørsmål og hva man liker best. Et balansert lydbilde med fyldig klang, eller et livligere lydbilde med mer dynamisk kontrast – og en sprudlende bassgjengivelse. De stiller på alle måter i samme klasse. Pro- og DJ-versjonen. For mange vil DJs egnethet sammen med mobilen være utslagsgivende, mens de som vil ha den mest naturtro klangen, kanskje velger Pro: Uansett hvilken utgave, er dette hodetelefoner som begge er fremragende musikkformidlere for kresne lyttere.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Bitteliten sub med uante krefter.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!