: Tivoli Audio Radio Silenz

Lever ikke opp til navnet

Tivoli Audio er kjent for sine radioer i fremragende kvalitet, og med klasseledende lydkvalitet. Til dags dato har ingen laget en bedre bordradio til 1.500 kroner, enn Model One.
Lyd & Bilde mener
Relativt fyldig bass Bra støydemping God bærekomfort
Ubalansert lydbilde Blottet for klangegenskaper
Spesifikasjoner
  • Lukket klokke i tre
  • Aktiv støydemping
  • 77 gram
Annonse
Annonse
forfatter

Derfor er den første hodetelefonen derfra, et spennende prosjekt. Radio Silenz kalles den. Øreklokkene er naturligvis i treverk. Man kan velge mellom valnøtt, kirsebær eller sort ask.

Med en vekt godt under 100 gram er de svært komfortable å ha på. Radio Silenz er beregnet for folk på farten, og den kompakte hodetelefonen kan ikke bare brettes ned i jakkelommen, den er også utstyrt med aktiv støydemping. Små mikrofoner plukker opp støyen som reverseres i forhold til musikksignalet, og utligner så mye som 85 prosent av lydene på utsiden av hodetelefonene. I følge Tivoli Audio.

Siden øreklokkene er så små at de ligger utenpå øret, er det ikke plass til batterier innvendig. Det sitter i en liten boks på ledningen. Som også huser en strømbryter, volumkontroll, og en lytteknapp man trykker inn for å dempe musikken.

Hodetelefonene ser praktfulle ut. Kvaliteten er god og de små øreklokkenes utførelse er gjennomgående tiltalende å hvile øynene på.

Dessverre er ikke lydkvaliteten i samme klasse som utførelsen. Lydbildet er mørkt med det resultat at mellomtonen lyder innelukket, og detaljer kommer ikke særlig godt frem i lydbildet. Emmylou Harris vokal i duett med Rodney Crowell, lyder krystallklart på andre hodetelefoner, her er klangnyansene så dempet at man må anstrenge seg for å oppfatte dem. Bassen har bra med vekt, og det er faktisk fullt mulig å få de små klokkene til å danse på ørene av glede, men det er et eneste lyspunktet i det jeg oppfatter som et ubalansert og unyansert lydbilde.

Annonse

De fungerer bra til pop og rock, hip hop, rap og rytmisk musikk med bassfokus, men faller brutalt igjennom på vokaler, strykere, kort sagt det meste som kan stille krav til lydkvalitet – ikke bare kvantitet.

Slik sett er Radio Silenz en skuffelse, særlig tatt i betraktning den udelt positive erfaringen vi har hatt med radioene fra Tivoli Audio. Kjøp heller Sennheiser PCX 250 II, hvis gode kompakte hodetelefoner med støydemping står på handlelisten. De ser kanskje ikke like flotte ut, men lydkvaliteten er i en helt annen klasse.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.