TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Tivoli Audio Radio Silenz

Lever ikke opp til navnet

Tivoli Audio er kjent for sine radioer i fremragende kvalitet, og med klasseledende lydkvalitet. Til dags dato har ingen laget en bedre bordradio til 1.500 kroner, enn Model One.

forfatter
Publisert 16.05.13 - 03:14
L&B menerskew
pluss Relativt fyldig bass Bra støydemping God bærekomfort
minus Ubalansert lydbilde Blottet for klangegenskaper
Veil. pris 1199 Produktside
Spesifikasjoner
  • Lukket klokke i tre
  • Aktiv støydemping
  • 77 gram

Derfor er den første hodetelefonen derfra, et spennende prosjekt. Radio Silenz kalles den. Øreklokkene er naturligvis i treverk. Man kan velge mellom valnøtt, kirsebær eller sort ask.

Med en vekt godt under 100 gram er de svært komfortable å ha på. Radio Silenz er beregnet for folk på farten, og den kompakte hodetelefonen kan ikke bare brettes ned i jakkelommen, den er også utstyrt med aktiv støydemping. Små mikrofoner plukker opp støyen som reverseres i forhold til musikksignalet, og utligner så mye som 85 prosent av lydene på utsiden av hodetelefonene. I følge Tivoli Audio.

Siden øreklokkene er så små at de ligger utenpå øret, er det ikke plass til batterier innvendig. Det sitter i en liten boks på ledningen. Som også huser en strømbryter, volumkontroll, og en lytteknapp man trykker inn for å dempe musikken.

Hodetelefonene ser praktfulle ut. Kvaliteten er god og de små øreklokkenes utførelse er gjennomgående tiltalende å hvile øynene på.

Dessverre er ikke lydkvaliteten i samme klasse som utførelsen. Lydbildet er mørkt med det resultat at mellomtonen lyder innelukket, og detaljer kommer ikke særlig godt frem i lydbildet. Emmylou Harris vokal i duett med Rodney Crowell, lyder krystallklart på andre hodetelefoner, her er klangnyansene så dempet at man må anstrenge seg for å oppfatte dem. Bassen har bra med vekt, og det er faktisk fullt mulig å få de små klokkene til å danse på ørene av glede, men det er et eneste lyspunktet i det jeg oppfatter som et ubalansert og unyansert lydbilde.

De fungerer bra til pop og rock, hip hop, rap og rytmisk musikk med bassfokus, men faller brutalt igjennom på vokaler, strykere, kort sagt det meste som kan stille krav til lydkvalitet – ikke bare kvantitet.

Slik sett er Radio Silenz en skuffelse, særlig tatt i betraktning den udelt positive erfaringen vi har hatt med radioene fra Tivoli Audio. Kjøp heller Sennheiser PCX 250 II, hvis gode kompakte hodetelefoner med støydemping står på handlelisten. De ser kanskje ikke like flotte ut, men lydkvaliteten er i en helt annen klasse.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Kineserne kan kjøpe OnePlus 11 allerede på mandag Lanseringen skjer mer enn en måned før den globale lanseringen, som skjer den 7. februar.
Følg Lyd & Bilde