Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 11Delta

: Tiny Audio H.3

Billig og bra

Prisgunstige hodetelefoner med oppsiktsvekkende lyd for pengene.

Skrevet av / 13.12.14 - 06:00
Tiny Audio H.3
Lasse Svendsen

Vanligvis når vi tester billige hodetelefoner eller ørepropper, holdes forventningene lavt. Man merker det allerede på innpakningen, i industrikartong av simpleste kvalitet. Utpakkingen pleier å være begivenhetsløs, og det er den også her. Men der stopper likheten med Tiny Audio H.3.

De norskutviklede hodetelefonene er laget av de samme folkene som står bak Pinell GO. Den kanskje beste batteridrevne DAB-radioen for tiden. Designet er friskt og kvaliteten god, om enn ikke strålende. Men hva kan man forlange for 500 kr.

Hodetelefonene er beregnet for bærbart bruk, og har mikrofon med svarknapp og styring av musikken på en stoffkledd ledning. De lukkede øreklokkene er små, med litt for stive puter som liger på øret. Men de demper ikke støy utenfra så godt som vi skulle ønske, bærbarheten tatt i betraktning.

Ledningen som ikke er avtakbar, virker solid, og gir deg ikke bare muligheten til å svare og snakke med folk som ringer, men du kan også styre avspillingen av musikk. To trykk for å hoppe fremover, tre for å hoppe bakover, og et for å starte eller stoppe musikken.

Husk på å plassere øreklokkene litt lengre frem på øret enn du vanligvis pleier. Da er nemlig balansen i lyden best. For lydkvaliteten fra de prisgunstige Tiny-hodetelefonene, er forbausende bra. Prisen tatt i betraktning. I toppen er diskanten litt for avslappet, og det finnes ikke dypbass i dem, men bassen er likevel potent og fyldig. Det smeller bra i bassen på hip hop og rock, og antyder at hodetelefonene retter seg mot den yngre garde, snarere en finlytting på klassisk og opera.

Men de klarer seg godt på jazz og klassisk også. Årsaken til det er at de er ganske åpne, med fin detaljgjengivelse, uten at de maskerer smånyanser i særlig grad. Vokaler, strykere eller akustiske instrumenter, klinger fint og lenge i de små øreklokkene, som også henger godt med når du skrur opp volumet på mobilen.

Det er lite å utsette på Tiny Audio H.3. For en femhundrelapp får man mye bedre lyd enn man skulle tro, og vi kaller dem likegodt referansen i prisklassen. Så bra er de til prisen.

Lyd & Bilde mener

Bra balanse, god fylde og åpent lydbilde, er mer enn man kan forlange til 500 kroner. De demper ikke støy særlig godt, og de stive øreputene har begrenset komfort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

JBL fremmer musikken og senker støyen

Yamahas aller beste hodetelefoner – og de koster skjorta

8 trådløse propper for slank lommebok

Musikk låter sjelden mer innbydende

Storm i et vannglass

Scroll to Top