TEST: Syv trådløse ørepropper til trening – Syv trådløse treningshodetelefoner
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Syv trådløse ørepropper til trening

Syv trådløse treningshodetelefoner

De beste hodetelefonene som gjør treningen litt hyggeligere, uten å irritere deg med forstyrrende ledninger.

forfatter
Publisert 12.04.16 - 07:00
L&B mener
Spesifikasjoner

Vi tester

 • Jabra Sport Coach            1.500 kr
 • Jaybird X2                        1.700 kr
 • JBL Reflect Mini BT          900 kr
 • JVC HA-EBT5                  1.000 kr
 • Kitsound Outrun               800 kr
 • Philips ActionFit SHQ7900 1.000 kr
 • Sony MDR-AS600BT        800 kr
Produktside
Produkter i testen
 • Sony MDR-AS600BT
 • Philips ActionFit SHQ7900
 • JVC HA-EBT5
 • Jaybird X2
 • JBL Reflect Mini BT
 • Jabra Sport Coach
 • Kitsound Outrun
 • Nå begynner det å bli litt varmere ute, og det er mange av oss som surfer på bølgen, og tenker på å komme oss ut og løpe. Men det er jo veldig kjedelig å trene uten musikk? Og vanlige hodetelefoner holder seg sjelden på plass spesielt lenge når det begynner å riste. Uansett om det er ute i mosjonssporet eller på glideren på treningsstudioet. Disse hodetelefonene har ulike løsninger for å sitte som fastlimte i ørene.

   

  De første årene vi testet treningshodetelefoner, var det vanlig at man hadde en form for bøyle som gikk bak øret. Det fungerte bra for å holde dem på plass, men mange syntes at det klemte og føltes ubehagelig. Nå er det mer vanlig at de har en liten «vinge» som sitter i det ytre øret og som mykt og fjærende spenner fast proppen i øret. Problemet er imidlertid at alle ører er forskjellige, så hvor stor proppen eller vingen skal være, varierer kraftig. Derfor følger det med mange ulike størrelser.

   

  Foruten å sitte på plass må treningshodetelefonene også være mer robuste enn vanlige hodetelefoner. Når man beveger seg, er det lett at hodetelefonene får seg en smell, eller at man kommer til å rykke tak i dem. Ledningsfestene er derfor mer robuste, og byggekvaliteten bør være betydelig bedre. Dessuten utsettes hodetelefonene for væte under treningen når man svetter. Treningshodetelefoner er derfor ofte ekstra beskyttet mot vann, noe som også gjør at man kan skylle dem under kranen når man er ferdig med treningen.

   

  Man skal imidlertid være klar over at man betaler ekstra for bedre beskyttelse og flere finesser. Vil man bare ha så bra lyd som mulig, får man betydelig mer for pengene om man kjøper et par vanlige hodetelefoner.

   

  Klassifisering for motstandsdyktighet

  For å avgjøre hva de tåler, finnes det en beskyttelsesklassifisering som tilsier hva de kan utsettes for. Den såkalte IP-klassens (International Protection Marking) første siffer angir støvbeskyttelse, og den andre vann. En X angir at den ikke er klassifisert for dette. Blant sportshodetelefonene i denne testen har produsentene angitt tre ulike klassifiseringer:

   

  IPX4 – Ikke beskyttet med støv. Stråletett (10 liter vann i minuttet i 5 minutter).

  IP55 – Støvbeskyttet. Spylesikker (12,5 liter vann i minuttet i 15 minutter).

  Svettsikker – Ikke klassifisert, og usikkert hvordan den klarer seg mot vann.

   

  Testkriterier

  Vi ba produsentene om deres siste modeller som er beregnet til trening, og som har trådløs oppkobling. Vi så ekstra nøye på byggekvalitet og vannmotstand, siden det er viktig for sportshodetelefoner. Vi testet hvor godt de satt på plass når man beveget seg, og hvor bekvemme de føltes ved lengre bruk. Dessuten bedømte vi hvor enkle de var å håndtere. Til forskjell fra våre vanlige hodetelefontester spilte vi ikke krevende høykvalitetsinnspillinger, men benyttet oss av Spotifys spilleliste Cardio. Det er jo tross alt slik musikk hodetelefonene er laget for. Til slutt fikk de en totalkarakter, hvor vi også tok hensyn til prisen.

  Produkter i testen

  Sony MDR-AS600BT

  Ubalanserte og irriterende

  Klumpete format og vanskelig håndtering med en lyd som ikke strekker til.

  Bra byggekvalitet og god vannbeskyttelse. Enkel paring med mobilen takket være NFC. Bra batteritid.
  Størrelsen gjør dem klumpete. En eneste kontrollknapp skal styre alt. Låter dårligere og dårligere jo mer man øker volumet.

  Philips ActionFit SHQ7900

  Fleksible, men overfladiske

  Kan bæres på mange måter og sitter ytterst i øret, men det dreper all bassgjengivelse.

  Kan bæres på flere måter. Passer dem som ikke kan ha propper inn i hørselsgangen. Smart magnet holder ledningen på plass.
  Mangel på forsegling i øret dreper bassen totalt. En in-ear-pute føles nødvendig.

  JVC HA-EBT5

  Blyge og klumpete

  Uvanlig store propper med en ukontrollert bass og overraskende lavt volum.

  To typer av puter med ulik isoleringsgrad. Kan skylles under kranen.
  Ubegripelig store og klumpete. Testens korteste batteritid. Lavt maksvolum og dundrende bass.

  Jaybird X2

  Ny triumf for Jaybird

  X2 låter best av alle sportshodetelefonene, men kan være litt kronglete å få på plass.

  Beste lydkvaliteten av testens propper. Mange puter og robust oppbevaringseske. Bra batteritid og garanti mot svetteskader.
  Å finne riktig kombinasjon av vinger og propper er en tålmodighetsprøve.

  JBL Reflect Mini BT

  Basstunge og lysende

  Små og praktiske propper med utmerket batteritid og en tiltalende, basstung lyd.

  Engasjerende lyd med tung bass. Overraskende bra batteritid. Flere typer av øreklokker og praktisk refleksbånd for mosjon i mørket.
  Ingen puter i stor størrelse. Intet etui for transporten.

  Jabra Sport Coach

  Robuste, men forvirrende

  Sies å være til innendørstrening, men sensorene er for utendørstrening.

  Meget robuste hodetelefoner som sitter godt på plass. Smartmobil-app som guider deg gjennom crossfit-treningen. Innebygd bevegelsessensor til løping.
  Bevegelsessensoren gir ingen fordeler for innendørstrening. Vel kleint batteri. Bassen er ikke tilstrekkelig engasjerende.

  Kitsound Outrun

  Duger, men er kjedelige

  Til tross for en imponerende bass låter de uengasjerende og vannmostanden må man stille spørsmål om.

  forfatter

  Jonas Ekelund

  (f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
  Billig USB-DAC fra Creative Sond Blaster X1 er en kompakt og rimelig USB-DAC til PC-en.
  Finnes det lys finnes det lyd Uendelig spilletid takket være solcelleteknologi
  Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 er rett og slett et fantastisk vellydende par hodetelefoner, som i tillegg har støykansellering.
  Glitrende fra Sennheiser Etter tre år har Sennheiser endelig oppdatert sine Momentum trådløse hodetelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend