: 7 trådløse hodetelefoner

Dropp ledningene

Å være på godfot med naboene uten å måtte snuble i ledninger er en tiltalende kombinasjon. Her er de beste trådløse hodetelefonene akkurat nå.
Annonse
Annonse
forfatter

Vi som liker å sitte sent oppe og se på film eller å lytte til musikk blir lett upopulære blant naboene.  Man kan jo dra ned på volumet, men det ødelegger jo mye av kosen.  Altså er hodetelefoner den åpenbare løsningen på problemet.  Men enda flere ledninger over gulvet vil man gjerne være foruten, og her kommer selvfølgelig det trådløse inn som en venn i nøden.
Trådløse hodetelefoner er dessuten ikke bare et estetisk spørsmål.  Pensjonister kan se på TV på hvilket volum de vil uten å snuble i en ledning og risikere et brudd på lårhalsen.  Det er også en høydare når man ikke vil sitte stille og lytte til musikken.  Det gjør rengjøringen litt morsommere med favorittlåtene i øret uten å måtte overdøve støvsugeren.  Eller hvorfor ikke ta med hodetelefonene ut på balkongen eller til og med på badet.

Analogt eller digitalt
Tidligere hadde vi to trådløse teknikker for hodetelefoner.  Enten kjørte man med infrarødt lys, noe som ga en ganske bra lyd, men krevde fri sikt mellom senderen og mottakeren.  Eller man benyttet helt enkelt radio, eller RF som benevnelsen er på kartongen.  Det gir en utmerket rekkevidde og fungerer til og med gjennom et par vegger.  Ulempen er at det nesten er umulig å få et rent signal.  Støy og forstyrrelser er mer regel enn unntak. Når har det imidlertid kommet en ny løsning som selvfølgelig er digital.  Man sender fortsatt med radio, men ligger på GHz-frekvenser i stedet for MHz.  Fordelen er at man kan få en utmerket lydkvalitet, dog på en viss bekostning av rekkevidden.  Noen rapporterer også at de får forstyrrelser fra trådløse nettverk ettersom de benytter samme frekvenser.  Det virker imidlertid å variere med hvilken utrustningen som benyttes, og hvor den er plassert.  Er man urolig kan det være bra å sjekke at man har åpent kjøp slik at man kan returnere hodetelefonene dersom det blir et problem.

En ennå mer åpenbar forskjell er at det enn så lenge er en ganske stor prisforskjell mellom analoge og digitale hodetelefoner.  Det er forklaringen på at det finnes så mange gamle analoge modeller i butikkene.  Produsentene fortsetter helt enkelt å selge disse så lenge det går inntil man har lykkes med å få ned prisene på de digitale.  Enn så lenge koster det dessverre å få god trådløs lyd.

Testkriterier
Vi ba produsentene om deres aktuelle modeller av trådløse hodetelefoner.  Vi satte imidlertid en prisgrense på drøye 1.500 kroner.  Dessverre er mange modeller ute i butikkene gamle og som bare selges til lageret er tomt.  Det gjorde at produsenter som AKG, Beyerdynamic og Koss valgte å avstå.Hodetelefonene ble koblet til en forsterker, og vi lyttet på en mengde musikkstilarter fra CD-innspillinger av god kvalitet.  Vi testet også radio- og TV-sendinger for å høre hvordan talekvaliteten ble.  Foruten lydkvaliteten var håndteringen viktig for karakteren, spesielt hvor lette telefonene var å lade.  Vi bedømte også byggkvaliteten da hodetelefoner ofte blir litt uforsiktig behandlet.  Dessuten satte vi karakter på hvor behagelige de var å ha på.  Til slutt satte vi en totalkarakter hvor også prisen ble tatt med i betraktning.
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Produkter i testen

Thomson WHP3569

Budsjett på alle måter

Et godt førsteinntrykk ødelegges av upraktisk håndtering og middelmådig lyd.

Pene Sammenleggbare
Ingen batteriladning Dårlig lyd

Sony MDR-RF4000

Toppklasse fra Sony

Pene, smarte og vellydende uten noen direkte mangler. Toppklasse.

Meget bra lyd Bra lader Automatisk avstenging
Vel store

Sennheiser RS160

Trådløs hi-fi

Kronglete håndtering gjør at de ellers meget vellydende hodetelefonene mister seieren.

Batterimulighet for senderen Bra batteritid Utmerket lyd
Ingen ladestasjon Dårlig plassert volumkontroll

Sennheiser RS120

De beste analoge

Bra lyd og utrolig smidig håndtering, men det smaker som det koster.

Deilig passform Smidigste ladning Bra lyd
Dyre til å være analoge Dårlig plassert frekvensratt

Philips SHC5100

En gyllen middelvei

Lav pris gir tungvint håndtering, men overraskende bra lyd. Et godkjent kompromiss.

Prisgunstige Helt ok lyd
Lades med ledning

Hama FK-968

Plastaktige standardtelefoner

Det eneste som hever disse over middelmådigheten er prislappen.

Ladestasjon Automatisk frekvensvalg
Plastaktige For dyre

Arkon HP3080

Råbillige TV-telefoner

Skal man bare se på TV uten å forstyrre duger Clas Ohlsons telefoner bra.

Billige
Svak konstruksjon Støyer Kronglete ladetilkobling
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.