Soul by Ludacris SL300

Kanonbass i kraniet

Kjente navn kan selge produkter. Om rapperen Ludacris er nok til å gjøre Soul-hodetelefonene til en suksess, vites ikke. Men digger man bass og spiller mye hip hop og rap (!), enten det er med Ludacris eller andre, kan SL300 fungere godt. Bare ikke vent samme balanserte lydkvalitet i samme klasse som alternativene i prisklassen.
Lyd & Bilde mener
Bra støydemping God bærekomfort
Ubalansert lydbilde Store og tunge
Spesifikasjoner
  • Aktiv støydemping
forfatter

Hvis man sliter med å få oppmerksomhet, kan et kjent navn trekke oppmerksomheten til merkevaren og produktet. Monster har lyktes med Dr. Dre som frontmann på en egen hodetelefonserie, AKG har brukt Quincy Jones, og Skullcandy en rekke skatere og snowboardere.

De relativt ukjente Soul, bruker rapperen Ludacris til å fronte sine hodetelefoner, men jeg tror de skal fokusere mer på hva som er unikt med SL300-modellen. Som er et par ganske store hodetelefoner med aktiv støydemping, til 2.300 kr. De leveres med to kabler, den ene med mikrofon og fjernkontroll til styring av smartmobilen, bæreveske pluggadaptere, og drives av to små AAA-batterier. Praktisk nok fortsetter de å spille, selv om batteriene er utkjørt.

Store og komfortable
De både ser bra ut, og er komfortable å ha på. Tross størrelsen og vekten. Kvalitetsinntrykket trekkes ned av billig plast og skranglete øreklokker, men den avtakbare flate kabelen, trekker opp. På innsiden av bøylen, til venstre, sitter en liten lysbryter som tenner en lysdiode som lyser opp en ring på hver av øreklokkene. Heldigvis hverken pulserer eller blinker LED-ene når man spiler musikk.

Lyden
Med lukkede øreklokker har man allerede mekanisk støydemping. Klokkene legger seg pent rundt ørene, og gir bra demping, men enda bedre blir det med den aktive dempingen påslått. Da forsvinner mesteparten av rumlingen fra trafikkstøy, og lyden får et kraftig løft av den aktive støydempingen. Uten støydempingen er bassen alt for slank og dypbass helt fraværende. Da må man bruke equalizer-funksjonen på mobilen, for å kompensere. Men så, med støydempingen aktivert, skjer det saker og ting. Bassen som har vært nesten borte, er med ett i overkant kraftig og potent. Mellomtonen drukner litt i all bassen, og diskanten blir for dempet til at for eksempel jazz og klassisk musikk kommer til sin rett.

Men digger man bass og spiller mye hip hop og rap (!), enten det er med Ludacris eller andre, kan SL300 fungere godt. Bare ikke vent samme balanserte lydkvalitet i samme klasse som alternativene i prisklassen.

Les alle artikler i en uke for 19 kr.

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Ant: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også: