Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Soul by Ludacris SL300

Kanonbass i kraniet

Kjente navn kan selge produkter. Om rapperen Ludacris er nok til å gjøre Soul-hodetelefonene til en suksess, vites ikke. Men digger man bass og spiller mye hip hop og rap (!), enten det er med Ludacris eller andre, kan SL300 fungere godt. Bare ikke vent samme balanserte lydkvalitet i samme klasse som alternativene i prisklassen.

Skrevet av / 26.11.12 - 00:00
Soul by Ludacris SL300
Lasse Svendsen

Hvis man sliter med å få oppmerksomhet, kan et kjent navn trekke oppmerksomheten til merkevaren og produktet. Monster har lyktes med Dr. Dre som frontmann på en egen hodetelefonserie, AKG har brukt Quincy Jones, og Skullcandy en rekke skatere og snowboardere.

De relativt ukjente Soul, bruker rapperen Ludacris til å fronte sine hodetelefoner, men jeg tror de skal fokusere mer på hva som er unikt med SL300-modellen. Som er et par ganske store hodetelefoner med aktiv støydemping, til 2.300 kr. De leveres med to kabler, den ene med mikrofon og fjernkontroll til styring av smartmobilen, bæreveske pluggadaptere, og drives av to små AAA-batterier. Praktisk nok fortsetter de å spille, selv om batteriene er utkjørt.

Store og komfortable
De både ser bra ut, og er komfortable å ha på. Tross størrelsen og vekten. Kvalitetsinntrykket trekkes ned av billig plast og skranglete øreklokker, men den avtakbare flate kabelen, trekker opp. På innsiden av bøylen, til venstre, sitter en liten lysbryter som tenner en lysdiode som lyser opp en ring på hver av øreklokkene. Heldigvis hverken pulserer eller blinker LED-ene når man spiler musikk.

Lyden
Med lukkede øreklokker har man allerede mekanisk støydemping. Klokkene legger seg pent rundt ørene, og gir bra demping, men enda bedre blir det med den aktive dempingen påslått. Da forsvinner mesteparten av rumlingen fra trafikkstøy, og lyden får et kraftig løft av den aktive støydempingen. Uten støydempingen er bassen alt for slank og dypbass helt fraværende. Da må man bruke equalizer-funksjonen på mobilen, for å kompensere. Men så, med støydempingen aktivert, skjer det saker og ting. Bassen som har vært nesten borte, er med ett i overkant kraftig og potent. Mellomtonen drukner litt i all bassen, og diskanten blir for dempet til at for eksempel jazz og klassisk musikk kommer til sin rett.

Men digger man bass og spiller mye hip hop og rap (!), enten det er med Ludacris eller andre, kan SL300 fungere godt. Bare ikke vent samme balanserte lydkvalitet i samme klasse som alternativene i prisklassen.

Lyd & Bilde mener

Bra støydemping God bærekomfort Ubalansert lydbilde Store og tunge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

JBL fremmer musikken og senker støyen

Yamahas aller beste hodetelefoner – og de koster skjorta

8 trådløse propper for slank lommebok

Musikk låter sjelden mer innbydende

Storm i et vannglass

Lyd & Bilde
Scroll to Top