Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Soul by Ludacris SL300

Kanonbass i kraniet

Kjente navn kan selge produkter. Om rapperen Ludacris er nok til å gjøre Soul-hodetelefonene til en suksess, vites ikke. Men digger man bass og spiller mye hip hop og rap (!), enten det er med Ludacris eller andre, kan SL300 fungere godt. Bare ikke vent samme balanserte lydkvalitet i samme klasse som alternativene i prisklassen.
Lyd & Bilde mener
Bra støydemping God bærekomfort
Ubalansert lydbilde Store og tunge
Spesifikasjoner
  • Aktiv støydemping

Hvis man sliter med å få oppmerksomhet, kan et kjent navn trekke oppmerksomheten til merkevaren og produktet. Monster har lyktes med Dr. Dre som frontmann på en egen hodetelefonserie, AKG har brukt Quincy Jones, og Skullcandy en rekke skatere og snowboardere.

De relativt ukjente Soul, bruker rapperen Ludacris til å fronte sine hodetelefoner, men jeg tror de skal fokusere mer på hva som er unikt med SL300-modellen. Som er et par ganske store hodetelefoner med aktiv støydemping, til 2.300 kr. De leveres med to kabler, den ene med mikrofon og fjernkontroll til styring av smartmobilen, bæreveske pluggadaptere, og drives av to små AAA-batterier. Praktisk nok fortsetter de å spille, selv om batteriene er utkjørt.

Store og komfortable
De både ser bra ut, og er komfortable å ha på. Tross størrelsen og vekten. Kvalitetsinntrykket trekkes ned av billig plast og skranglete øreklokker, men den avtakbare flate kabelen, trekker opp. På innsiden av bøylen, til venstre, sitter en liten lysbryter som tenner en lysdiode som lyser opp en ring på hver av øreklokkene. Heldigvis hverken pulserer eller blinker LED-ene når man spiler musikk.

Lyden
Med lukkede øreklokker har man allerede mekanisk støydemping. Klokkene legger seg pent rundt ørene, og gir bra demping, men enda bedre blir det med den aktive dempingen påslått. Da forsvinner mesteparten av rumlingen fra trafikkstøy, og lyden får et kraftig løft av den aktive støydempingen. Uten støydempingen er bassen alt for slank og dypbass helt fraværende. Da må man bruke equalizer-funksjonen på mobilen, for å kompensere. Men så, med støydempingen aktivert, skjer det saker og ting. Bassen som har vært nesten borte, er med ett i overkant kraftig og potent. Mellomtonen drukner litt i all bassen, og diskanten blir for dempet til at for eksempel jazz og klassisk musikk kommer til sin rett.

Men digger man bass og spiller mye hip hop og rap (!), enten det er med Ludacris eller andre, kan SL300 fungere godt. Bare ikke vent samme balanserte lydkvalitet i samme klasse som alternativene i prisklassen.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.