: Soul by Ludacris SL300

Kanonbass i kraniet

Kjente navn kan selge produkter. Om rapperen Ludacris er nok til å gjøre Soul-hodetelefonene til en suksess, vites ikke. Men digger man bass og spiller mye hip hop og rap (!), enten det er med Ludacris eller andre, kan SL300 fungere godt. Bare ikke vent samme balanserte lydkvalitet i samme klasse som alternativene i prisklassen.
Lyd & Bilde mener
Bra støydemping God bærekomfort
Ubalansert lydbilde Store og tunge
Spesifikasjoner
  • Aktiv støydemping
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis man sliter med å få oppmerksomhet, kan et kjent navn trekke oppmerksomheten til merkevaren og produktet. Monster har lyktes med Dr. Dre som frontmann på en egen hodetelefonserie, AKG har brukt Quincy Jones, og Skullcandy en rekke skatere og snowboardere.

De relativt ukjente Soul, bruker rapperen Ludacris til å fronte sine hodetelefoner, men jeg tror de skal fokusere mer på hva som er unikt med SL300-modellen. Som er et par ganske store hodetelefoner med aktiv støydemping, til 2.300 kr. De leveres med to kabler, den ene med mikrofon og fjernkontroll til styring av smartmobilen, bæreveske pluggadaptere, og drives av to små AAA-batterier. Praktisk nok fortsetter de å spille, selv om batteriene er utkjørt.

Store og komfortable
De både ser bra ut, og er komfortable å ha på. Tross størrelsen og vekten. Kvalitetsinntrykket trekkes ned av billig plast og skranglete øreklokker, men den avtakbare flate kabelen, trekker opp. På innsiden av bøylen, til venstre, sitter en liten lysbryter som tenner en lysdiode som lyser opp en ring på hver av øreklokkene. Heldigvis hverken pulserer eller blinker LED-ene når man spiler musikk.

Lyden
Med lukkede øreklokker har man allerede mekanisk støydemping. Klokkene legger seg pent rundt ørene, og gir bra demping, men enda bedre blir det med den aktive dempingen påslått. Da forsvinner mesteparten av rumlingen fra trafikkstøy, og lyden får et kraftig løft av den aktive støydempingen. Uten støydempingen er bassen alt for slank og dypbass helt fraværende. Da må man bruke equalizer-funksjonen på mobilen, for å kompensere. Men så, med støydempingen aktivert, skjer det saker og ting. Bassen som har vært nesten borte, er med ett i overkant kraftig og potent. Mellomtonen drukner litt i all bassen, og diskanten blir for dempet til at for eksempel jazz og klassisk musikk kommer til sin rett.

Men digger man bass og spiller mye hip hop og rap (!), enten det er med Ludacris eller andre, kan SL300 fungere godt. Bare ikke vent samme balanserte lydkvalitet i samme klasse som alternativene i prisklassen.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.