: Soul by Ludacris SL300

Kanonbass i kraniet

Kjente navn kan selge produkter. Om rapperen Ludacris er nok til å gjøre Soul-hodetelefonene til en suksess, vites ikke. Men digger man bass og spiller mye hip hop og rap (!), enten det er med Ludacris eller andre, kan SL300 fungere godt. Bare ikke vent samme balanserte lydkvalitet i samme klasse som alternativene i prisklassen.
Lyd & Bilde mener
Bra støydemping God bærekomfort
Ubalansert lydbilde Store og tunge
Spesifikasjoner
  • Aktiv støydemping
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis man sliter med å få oppmerksomhet, kan et kjent navn trekke oppmerksomheten til merkevaren og produktet. Monster har lyktes med Dr. Dre som frontmann på en egen hodetelefonserie, AKG har brukt Quincy Jones, og Skullcandy en rekke skatere og snowboardere.

De relativt ukjente Soul, bruker rapperen Ludacris til å fronte sine hodetelefoner, men jeg tror de skal fokusere mer på hva som er unikt med SL300-modellen. Som er et par ganske store hodetelefoner med aktiv støydemping, til 2.300 kr. De leveres med to kabler, den ene med mikrofon og fjernkontroll til styring av smartmobilen, bæreveske pluggadaptere, og drives av to små AAA-batterier. Praktisk nok fortsetter de å spille, selv om batteriene er utkjørt.

Store og komfortable
De både ser bra ut, og er komfortable å ha på. Tross størrelsen og vekten. Kvalitetsinntrykket trekkes ned av billig plast og skranglete øreklokker, men den avtakbare flate kabelen, trekker opp. På innsiden av bøylen, til venstre, sitter en liten lysbryter som tenner en lysdiode som lyser opp en ring på hver av øreklokkene. Heldigvis hverken pulserer eller blinker LED-ene når man spiler musikk.

Lyden
Med lukkede øreklokker har man allerede mekanisk støydemping. Klokkene legger seg pent rundt ørene, og gir bra demping, men enda bedre blir det med den aktive dempingen påslått. Da forsvinner mesteparten av rumlingen fra trafikkstøy, og lyden får et kraftig løft av den aktive støydempingen. Uten støydempingen er bassen alt for slank og dypbass helt fraværende. Da må man bruke equalizer-funksjonen på mobilen, for å kompensere. Men så, med støydempingen aktivert, skjer det saker og ting. Bassen som har vært nesten borte, er med ett i overkant kraftig og potent. Mellomtonen drukner litt i all bassen, og diskanten blir for dempet til at for eksempel jazz og klassisk musikk kommer til sin rett.

Men digger man bass og spiller mye hip hop og rap (!), enten det er med Ludacris eller andre, kan SL300 fungere godt. Bare ikke vent samme balanserte lydkvalitet i samme klasse som alternativene i prisklassen.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pentax gir ikke slipp på speilrefleksen.
Canon oppdaterer tre kameraer, og du kan gjøre det selv.
Det finnes ikke et mindre fullformatkamera enn nye Sigma fp L.
Faste brennvidder for fullformat.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.
Du fortjener den beste lyden på terrassen i påsken. Du må ha et par utendørshøyttalere.