Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 10Delta

: SMS Audio Sync by 50

Hodetelefoner for overbeviste klubbmedlemmer

Rikelig med bass når du vil ha klubben med deg på hodet.

Skrevet av / 03.08.14 - 15:05
SMS Audio Sync by 50
John Hvidlykke

SMS Audio Sync by 50 On-ear Wireless er det lange navnet på de nye trådløse hodetelefonene med rapperen 50 cents navnetrekk. Utseende er elegant avdempet og lekkert. Kun sømmen på foringen til hodebøylen er i 50 cents blå signaturfarge, resten er holdt i kullsort høyglans. Hodebøylen kan klappes sammen under transport. Det følger med en lekker, halvhard transportveske.

Som navnet antyder er hodetelefonene av On-ear typen, hvor de bløte øreputene av skinn hviler på øret og ikke rundt. Det gjør hodetelefonene både lettere og mer kompakte enn over-ear-modellene, som for eksempel de større trådløse SMS Sync by 50 vi testet i august i fjor. Og de er faktisk ganske behagelige å ha på. Hvis du bare ikke bruker briller, for da klemmer de så stramt at ørene mases mot brillestengene.

Høyre øreklokke inneholder knapper til fjernkontroll av volum, skifte av numre og pause/avspilling. Det er også en minijack-utgang slik at hodetelefonene kan brukes med ledning. På venstre øreklokke er det en mikro-USB port til lading.

sync-on-ear-4

Mye – og meget god – bass
Sync hodetelefonene leverer som man forventer fra 50 cent: Det er bass i bøtter og spann. Og lyden er nøyaktig hele veien ned – også når det er komplekst. De nesten subsoniske toneskiftene i James Blakes ”Limit to your love” står klart frem. Og det komplekse samspillet mellom trommer, basspedaler og elbass i Genesis ”I Know What i Like” klarer de fint.

Bassen er imponerende, men det ville være galt å kalle lydbildet balansert. Mellomtonen er meget tilbaketrukket mens diskanten prøver å utligne tingene litt, med som aldri innhenter bunnen. Lyden tilsvarer hva man finner på klubbenes anlegg. Man kan spille høyt – og spesielt dypt – uten å risikere hørselskader i den følsomme mellomtonen. Når det er sagt, er lydbildet for øvrig behagelig, uten antydning til skarpe kanter.

Det følger med en – selvfølgelig knallblå – ledning slik at man kan bruke hodetelefonene selv om batteriet går tomt. Ledningen er også utstyrt med mikrofon.

Konklusjon
SMS hodetelefonene er ikke beregnet for alle og enhver, men for de som bekjenner seg til 50 cents lydideal. Du får servert beaten like inn i øregangene med fullt trøkk og god nyansering, mens de andre toneområdene holder seg i bakgrunnen. Hvis du søker en ”street wise” trådløs hodetelefon til tunge beats, kan prisen forsvares. Men det er neppe disse hodetelefonene 50 Cent selv bruker i studio når han for tiden spiller inn sitt neste album. Til det er mellomtonen og diskanten altfor unyansert.

Lyd & Bilde mener

Bassen er imponerende og lyden generelt behagelig. Utseendet er tøft og prisen er rimelig for for designer-DJ-hodetelefoner å være. Mellomtonen er tilbaketrukket og lite detaljert, og hodetelefonene er for stramme for folk med briller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

JBL fremmer musikken og senker støyen

Yamahas aller beste hodetelefoner – og de koster skjorta

8 trådløse propper for slank lommebok

Musikk låter sjelden mer innbydende

Storm i et vannglass

Scroll to Top