Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

smarte ørepropper – for fire

SkunkJuice Earbuds

Du verden så praktisk det er å koble to sett ørepropper sammen. Da kan man høre på musikk fra den samme spilleren, men mange løsninger er ikke så smarte som denne.

Man kan finne et ekstra sett ørerpropper og en adapter, som lar deg koble sammen to sett ørepropper. Da kan to stykker høre på samme musikk, eller se samme film, uten at noen forstyrres. En drøm for foreldre med to smårollinger i baksetet, på langtur.

SkunkJuice har tenkt hakket lengre med Earbuds. Et sett med to par ørepropper, som kobles sammen med en magnetisk kontakt. Som Magsafe-kontakten på en MacBook Pro.

Magneten hekter sammen de to parene med ørepropper, og det er sågar mulig å koble sammen to par til. Slik at fire stykker kan høre på samme spiller.

Den magnetiske koblingen, vist midt på bildet over, har en kjempefordel sammenlignet med minijackadaptere. Skulle partneren din bevege seg i motsatt retning, ramler proppene av i magnetfestet, dermed river man ingen koblinger av, og det er bare å klikke sammen magnetkontaktene igjen.

Annonse

Settet med to par ørepropper, en toveis magnetisk adapter og to ekstra par silikonpropper, koster bare 300 kroner.

Det må vi medgi er mye for pengene. De hvite proppene er nemlig et godt alternativ til for eksempel Apples egne, selv om disse ikke leveres med mikrofon og fjernkontroll på ledningen.

Annonse

En ting de burde hatt, er klips på ledningene, som holder magnetadapterne i ro. Man risikerer nemlig at de slenger frem og tilbake når man er ute og rusler, grunnet tyngden av magnetene.

Lydkvaliteten er slett ikke verst, prisen tatt i betraktning. Lydbildet er fyldig, med sjenerøst med bass, litt varmt i klangen med dempet diskant som resultat. Men absolutt godkjent.

Den varme klangen maskerer litt av nyansene til vokalister som Alison Krauss, samtidig s0m bassen ikke er all verdens presis, noe som gir følelsen av å høre med bomull i ørene.

Gitarer og symbaler er absolutt til stede i lydbildet, men også de såpass dempet, at jeg anbefaler at man eksperimenterer med equaliserinnstillingene på spilleren man benytter, for best mulig resultat..

På en iPhone 4 hjalp det med Diskantforsterkning som equaliserinnstilling på Earbuds-ene.

Når man kobler til det andre paret også, dempes volumet ørlite, fordi to par propper er tyngre å drive for en iPod eller smartmobil. Interessant nok lyder de to proppene ulikt. Proppene med de grå feltene lyder mørkere enn de helhvite, og de helvite litt mindre tydelige.

Pussig nok er de grå og hvite proppene merket med høyre og venstre kanal, men ikke de helhvite.

Annonse

Man kan ikke forvente all verden av lydkvalitet når pakkeprisen er 300 kroner for to par ørepropper og en adapter.

For mange vil SkunkJuice Earbuds likevel være en kjærkommen oppgradering fra de proppene som fulgte med mobilen.

For andre er den smarte magnetiske adapteren som gjør det mulig å doble antall lyttere, opp til to ganger, en god nok  grunn til å velge Earbuds.

De som er mer kresne på lydkvalitet, bør heller rette oppmerksomheten mot litt dyrere propper fra Jays, Sennheiser og AKG.

Men da får man ikke en like elegant løsning når man vil ha flere lyttere på samme spiller.

Annonse

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.