: smarte ørepropper – for fire

SkunkJuice Earbuds

Du verden så praktisk det er å koble to sett ørepropper sammen. Da kan man høre på musikk fra den samme spilleren, men mange løsninger er ikke så smarte som denne.
Annonse
Annonse
forfatter

Man kan finne et ekstra sett ørerpropper og en adapter, som lar deg koble sammen to sett ørepropper. Da kan to stykker høre på samme musikk, eller se samme film, uten at noen forstyrres. En drøm for foreldre med to smårollinger i baksetet, på langtur.

SkunkJuice har tenkt hakket lengre med Earbuds. Et sett med to par ørepropper, som kobles sammen med en magnetisk kontakt. Som Magsafe-kontakten på en MacBook Pro.

Magneten hekter sammen de to parene med ørepropper, og det er sågar mulig å koble sammen to par til. Slik at fire stykker kan høre på samme spiller.

Den magnetiske koblingen, vist midt på bildet over, har en kjempefordel sammenlignet med minijackadaptere. Skulle partneren din bevege seg i motsatt retning, ramler proppene av i magnetfestet, dermed river man ingen koblinger av, og det er bare å klikke sammen magnetkontaktene igjen.

Settet med to par ørepropper, en toveis magnetisk adapter og to ekstra par silikonpropper, koster bare 300 kroner.

Det må vi medgi er mye for pengene. De hvite proppene er nemlig et godt alternativ til for eksempel Apples egne, selv om disse ikke leveres med mikrofon og fjernkontroll på ledningen.

En ting de burde hatt, er klips på ledningene, som holder magnetadapterne i ro. Man risikerer nemlig at de slenger frem og tilbake når man er ute og rusler, grunnet tyngden av magnetene.

Lydkvaliteten er slett ikke verst, prisen tatt i betraktning. Lydbildet er fyldig, med sjenerøst med bass, litt varmt i klangen med dempet diskant som resultat. Men absolutt godkjent.

Den varme klangen maskerer litt av nyansene til vokalister som Alison Krauss, samtidig s0m bassen ikke er all verdens presis, noe som gir følelsen av å høre med bomull i ørene.

Gitarer og symbaler er absolutt til stede i lydbildet, men også de såpass dempet, at jeg anbefaler at man eksperimenterer med equaliserinnstillingene på spilleren man benytter, for best mulig resultat..

På en iPhone 4 hjalp det med Diskantforsterkning som equaliserinnstilling på Earbuds-ene.

Når man kobler til det andre paret også, dempes volumet ørlite, fordi to par propper er tyngre å drive for en iPod eller smartmobil. Interessant nok lyder de to proppene ulikt. Proppene med de grå feltene lyder mørkere enn de helhvite, og de helvite litt mindre tydelige.

Pussig nok er de grå og hvite proppene merket med høyre og venstre kanal, men ikke de helhvite.

Man kan ikke forvente all verden av lydkvalitet når pakkeprisen er 300 kroner for to par ørepropper og en adapter.

For mange vil SkunkJuice Earbuds likevel være en kjærkommen oppgradering fra de proppene som fulgte med mobilen.

For andre er den smarte magnetiske adapteren som gjør det mulig å doble antall lyttere, opp til to ganger, en god nok  grunn til å velge Earbuds.

De som er mer kresne på lydkvalitet, bør heller rette oppmerksomheten mot litt dyrere propper fra Jays, Sennheiser og AKG.

Men da får man ikke en like elegant løsning når man vil ha flere lyttere på samme spiller.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.