: smarte ørepropper – for fire

SkunkJuice Earbuds

Du verden så praktisk det er å koble to sett ørepropper sammen. Da kan man høre på musikk fra den samme spilleren, men mange løsninger er ikke så smarte som denne.
Annonse
Annonse
forfatter

Man kan finne et ekstra sett ørerpropper og en adapter, som lar deg koble sammen to sett ørepropper. Da kan to stykker høre på samme musikk, eller se samme film, uten at noen forstyrres. En drøm for foreldre med to smårollinger i baksetet, på langtur.

SkunkJuice har tenkt hakket lengre med Earbuds. Et sett med to par ørepropper, som kobles sammen med en magnetisk kontakt. Som Magsafe-kontakten på en MacBook Pro.

Magneten hekter sammen de to parene med ørepropper, og det er sågar mulig å koble sammen to par til. Slik at fire stykker kan høre på samme spiller.

Den magnetiske koblingen, vist midt på bildet over, har en kjempefordel sammenlignet med minijackadaptere. Skulle partneren din bevege seg i motsatt retning, ramler proppene av i magnetfestet, dermed river man ingen koblinger av, og det er bare å klikke sammen magnetkontaktene igjen.

Annonse

Settet med to par ørepropper, en toveis magnetisk adapter og to ekstra par silikonpropper, koster bare 300 kroner.

Det må vi medgi er mye for pengene. De hvite proppene er nemlig et godt alternativ til for eksempel Apples egne, selv om disse ikke leveres med mikrofon og fjernkontroll på ledningen.

En ting de burde hatt, er klips på ledningene, som holder magnetadapterne i ro. Man risikerer nemlig at de slenger frem og tilbake når man er ute og rusler, grunnet tyngden av magnetene.

Lydkvaliteten er slett ikke verst, prisen tatt i betraktning. Lydbildet er fyldig, med sjenerøst med bass, litt varmt i klangen med dempet diskant som resultat. Men absolutt godkjent.

Annonse

Den varme klangen maskerer litt av nyansene til vokalister som Alison Krauss, samtidig s0m bassen ikke er all verdens presis, noe som gir følelsen av å høre med bomull i ørene.

Gitarer og symbaler er absolutt til stede i lydbildet, men også de såpass dempet, at jeg anbefaler at man eksperimenterer med equaliserinnstillingene på spilleren man benytter, for best mulig resultat..

På en iPhone 4 hjalp det med Diskantforsterkning som equaliserinnstilling på Earbuds-ene.

Når man kobler til det andre paret også, dempes volumet ørlite, fordi to par propper er tyngre å drive for en iPod eller smartmobil. Interessant nok lyder de to proppene ulikt. Proppene med de grå feltene lyder mørkere enn de helhvite, og de helvite litt mindre tydelige.

Pussig nok er de grå og hvite proppene merket med høyre og venstre kanal, men ikke de helhvite.

Annonse

Man kan ikke forvente all verden av lydkvalitet når pakkeprisen er 300 kroner for to par ørepropper og en adapter.

For mange vil SkunkJuice Earbuds likevel være en kjærkommen oppgradering fra de proppene som fulgte med mobilen.

For andre er den smarte magnetiske adapteren som gjør det mulig å doble antall lyttere, opp til to ganger, en god nok  grunn til å velge Earbuds.

De som er mer kresne på lydkvalitet, bør heller rette oppmerksomheten mot litt dyrere propper fra Jays, Sennheiser og AKG.

Men da får man ikke en like elegant løsning når man vil ha flere lyttere på samme spiller.

Annonse

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Nyeste lekkasje avslører nesten alt.
Kommer med nytt kamerasystem.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.