Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Skullcandy Navigator

Stil-ikon på hodet

Nei, vi snakker ikke om pilotbriller, men audioutgaven i form av Skullcandys Aviator-modell.
Lyd & Bilde mener
Fyldig lyd Flatkabel med mic Kompakt design
Ullent lydbilde Blodfattig dynamikk
Spesifikasjoner
  • Lukkede øreklokker
  • Mic og fjernkontroll
  • 34 ohm, 104 dB
  • 200 gram

Om de noensinne blir like berømte som Ray-Bans pilotbriller er tvilsomt, men Navigator-klokkene fra Skullcandy ser akkurat ut som et par Aviator-briller, når man bretter øreklokkene innover. En design-touch som ikke er tilfeldig. Den større og dyrere Aviator-modellen har fått sin dråpeform fra øreklokker nettopp for piloter. Og siden pilotbriller og alt som minner om det kule ved luftfart, aldri ser ut til gå helt av moten, er det aldri feil verken å ”låne” designen og begreper fra flyvning. Bare se på Parajumpers-jekkene i bybildet.

Der smelter Skullcandy Navigator perfekt inn. De små hodetelefonene til 800 kroner, i hvitt, sort eller transparent blått, er tilpasset bærbart bruk, veier bare 200 gram og kan klappes sammen. En kort avtakbar flatkabel med fjernstyring og mikrofon til smartmobilen hører med.

De er av typen man legger på øret, og man bør være litt nøye med plasseringen, for å få balanse i lydbildet. Da er lyden fyldig og tiltalende, mye takket være relativt (for så små klokker), potent bass. Ikke av typen som får ørevoksen til å drysse, men det er rikelig med bass her. Nok til at trommene sitter godt i lydbildet. Selv om de ikke klarer å spille veldig høyt, særlig ikke hvis man må overdøve støy utenfra, lyder de ganske balanserte også når de spiller høyt.

Mens et fyldig lydbilde med god bassdefinisjon er Navigator-klokkenes styrke, er den lukkede mellomtonen og slappe dynamikken, dens svakheter. Detaljfriker kan glemme disse, det samme kan de som verdsetter et åpent lydbilde, med en vokalgjengivelse som fremhever stemmene. Og får de til å stå litt i sentrum av lydbildet. Som selv om det aldri blir grøtete, er for ullent til at man får frem noe særlig med klangnyanser. De dyrere Aviator har falt i pris siden lanseringen i vinter, og kan skaffes for 200-400 kr mer enn Navigator-modellen, og det mener vi absolutt de er verdt. De er nemlig veldig mye bedre enn disse.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.