Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Skullcandy Navigator

Stil-ikon på hodet

Nei, vi snakker ikke om pilotbriller, men audioutgaven i form av Skullcandys Aviator-modell.

Skrevet av / 20.06.13 - 04:47
Skullcandy Navigator
Lasse Svendsen

Om de noensinne blir like berømte som Ray-Bans pilotbriller er tvilsomt, men Navigator-klokkene fra Skullcandy ser akkurat ut som et par Aviator-briller, når man bretter øreklokkene innover. En design-touch som ikke er tilfeldig. Den større og dyrere Aviator-modellen har fått sin dråpeform fra øreklokker nettopp for piloter. Og siden pilotbriller og alt som minner om det kule ved luftfart, aldri ser ut til gå helt av moten, er det aldri feil verken å ”låne” designen og begreper fra flyvning. Bare se på Parajumpers-jekkene i bybildet.

Der smelter Skullcandy Navigator perfekt inn. De små hodetelefonene til 800 kroner, i hvitt, sort eller transparent blått, er tilpasset bærbart bruk, veier bare 200 gram og kan klappes sammen. En kort avtakbar flatkabel med fjernstyring og mikrofon til smartmobilen hører med.

De er av typen man legger på øret, og man bør være litt nøye med plasseringen, for å få balanse i lydbildet. Da er lyden fyldig og tiltalende, mye takket være relativt (for så små klokker), potent bass. Ikke av typen som får ørevoksen til å drysse, men det er rikelig med bass her. Nok til at trommene sitter godt i lydbildet. Selv om de ikke klarer å spille veldig høyt, særlig ikke hvis man må overdøve støy utenfra, lyder de ganske balanserte også når de spiller høyt.

Mens et fyldig lydbilde med god bassdefinisjon er Navigator-klokkenes styrke, er den lukkede mellomtonen og slappe dynamikken, dens svakheter. Detaljfriker kan glemme disse, det samme kan de som verdsetter et åpent lydbilde, med en vokalgjengivelse som fremhever stemmene. Og får de til å stå litt i sentrum av lydbildet. Som selv om det aldri blir grøtete, er for ullent til at man får frem noe særlig med klangnyanser. De dyrere Aviator har falt i pris siden lanseringen i vinter, og kan skaffes for 200-400 kr mer enn Navigator-modellen, og det mener vi absolutt de er verdt. De er nemlig veldig mye bedre enn disse.

Lyd & Bilde mener

Fyldig lyd Flatkabel med mic Kompakt design Ullent lydbilde Blodfattig dynamikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

JBL fremmer musikken og senker støyen

Yamahas aller beste hodetelefoner – og de koster skjorta

8 trådløse propper for slank lommebok

Musikk låter sjelden mer innbydende

Storm i et vannglass

Lyd & Bilde
Scroll to Top