: Skullcandy Navigator

Stil-ikon på hodet

Nei, vi snakker ikke om pilotbriller, men audioutgaven i form av Skullcandys Aviator-modell.
Lyd & Bilde mener
Fyldig lyd Flatkabel med mic Kompakt design
Ullent lydbilde Blodfattig dynamikk
Spesifikasjoner
  • Lukkede øreklokker
  • Mic og fjernkontroll
  • 34 ohm, 104 dB
  • 200 gram
Annonse
Annonse
forfatter

Om de noensinne blir like berømte som Ray-Bans pilotbriller er tvilsomt, men Navigator-klokkene fra Skullcandy ser akkurat ut som et par Aviator-briller, når man bretter øreklokkene innover. En design-touch som ikke er tilfeldig. Den større og dyrere Aviator-modellen har fått sin dråpeform fra øreklokker nettopp for piloter. Og siden pilotbriller og alt som minner om det kule ved luftfart, aldri ser ut til gå helt av moten, er det aldri feil verken å ”låne” designen og begreper fra flyvning. Bare se på Parajumpers-jekkene i bybildet.

Der smelter Skullcandy Navigator perfekt inn. De små hodetelefonene til 800 kroner, i hvitt, sort eller transparent blått, er tilpasset bærbart bruk, veier bare 200 gram og kan klappes sammen. En kort avtakbar flatkabel med fjernstyring og mikrofon til smartmobilen hører med.

De er av typen man legger på øret, og man bør være litt nøye med plasseringen, for å få balanse i lydbildet. Da er lyden fyldig og tiltalende, mye takket være relativt (for så små klokker), potent bass. Ikke av typen som får ørevoksen til å drysse, men det er rikelig med bass her. Nok til at trommene sitter godt i lydbildet. Selv om de ikke klarer å spille veldig høyt, særlig ikke hvis man må overdøve støy utenfra, lyder de ganske balanserte også når de spiller høyt.

Mens et fyldig lydbilde med god bassdefinisjon er Navigator-klokkenes styrke, er den lukkede mellomtonen og slappe dynamikken, dens svakheter. Detaljfriker kan glemme disse, det samme kan de som verdsetter et åpent lydbilde, med en vokalgjengivelse som fremhever stemmene. Og får de til å stå litt i sentrum av lydbildet. Som selv om det aldri blir grøtete, er for ullent til at man får frem noe særlig med klangnyanser. De dyrere Aviator har falt i pris siden lanseringen i vinter, og kan skaffes for 200-400 kr mer enn Navigator-modellen, og det mener vi absolutt de er verdt. De er nemlig veldig mye bedre enn disse.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.