: Skullcandy Navigator

Stil-ikon på hodet

Nei, vi snakker ikke om pilotbriller, men audioutgaven i form av Skullcandys Aviator-modell.
Lyd & Bilde mener
Fyldig lyd Flatkabel med mic Kompakt design
Ullent lydbilde Blodfattig dynamikk
Spesifikasjoner
  • Lukkede øreklokker
  • Mic og fjernkontroll
  • 34 ohm, 104 dB
  • 200 gram
Annonse
Annonse
forfatter

Om de noensinne blir like berømte som Ray-Bans pilotbriller er tvilsomt, men Navigator-klokkene fra Skullcandy ser akkurat ut som et par Aviator-briller, når man bretter øreklokkene innover. En design-touch som ikke er tilfeldig. Den større og dyrere Aviator-modellen har fått sin dråpeform fra øreklokker nettopp for piloter. Og siden pilotbriller og alt som minner om det kule ved luftfart, aldri ser ut til gå helt av moten, er det aldri feil verken å ”låne” designen og begreper fra flyvning. Bare se på Parajumpers-jekkene i bybildet.

Der smelter Skullcandy Navigator perfekt inn. De små hodetelefonene til 800 kroner, i hvitt, sort eller transparent blått, er tilpasset bærbart bruk, veier bare 200 gram og kan klappes sammen. En kort avtakbar flatkabel med fjernstyring og mikrofon til smartmobilen hører med.

De er av typen man legger på øret, og man bør være litt nøye med plasseringen, for å få balanse i lydbildet. Da er lyden fyldig og tiltalende, mye takket være relativt (for så små klokker), potent bass. Ikke av typen som får ørevoksen til å drysse, men det er rikelig med bass her. Nok til at trommene sitter godt i lydbildet. Selv om de ikke klarer å spille veldig høyt, særlig ikke hvis man må overdøve støy utenfra, lyder de ganske balanserte også når de spiller høyt.

Mens et fyldig lydbilde med god bassdefinisjon er Navigator-klokkenes styrke, er den lukkede mellomtonen og slappe dynamikken, dens svakheter. Detaljfriker kan glemme disse, det samme kan de som verdsetter et åpent lydbilde, med en vokalgjengivelse som fremhever stemmene. Og får de til å stå litt i sentrum av lydbildet. Som selv om det aldri blir grøtete, er for ullent til at man får frem noe særlig med klangnyanser. De dyrere Aviator har falt i pris siden lanseringen i vinter, og kan skaffes for 200-400 kr mer enn Navigator-modellen, og det mener vi absolutt de er verdt. De er nemlig veldig mye bedre enn disse.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.