: Skullcandy Mix Master

DJ-ens favoritt?

Nøytral lyd og praktiske DJ-funksjoner til en forholdsvis rimelig pris.
Lyd & Bilde mener
Profesjonelle DJ-hodetelefoner med god komfort og nøytral lyd.
De føles litt plastaktige til prisen, og det er en hel del mekanisk støy.
Spesifikasjoner
  • Bestykning: 50 mm elementer
  • Følsomhet: 102 dB SPL v. 1mW/500 Hz
  • Tilkobling: 3,5 mm stereo-minijack (6,3 mm adapter følger med)
  • Impedans: 24 ohm
  • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
  • Ledning: avtakbar, to følger med, spiralkabel/kabel med mikrofon og fjernkontroll
  • Vekt: 256 gram eksklusiv kabel

 

Annonse
Annonse
forfatter

Det er ikke mangel på «profesjonelle DJ-hodetelefoner» der ute med den ene eller den andre stjerne-DJens navn klistret på. Denne moroa vil også amerikanske Skullcandy være med på. Hodetelefonene er oppkalt etter, og utviklet sammen med DJ Mix Master fra Beastie Boys. Et samarbeid som angivelig tok halvannet år før resultatet endelig var på plass.

 

Store forhold

I DJ-hodetelefonenes univers er større ensbetydende med bedre. Det gjelder ikke minst emballasjen: Skullcandy Mix Master leveres i en meget stor og imponerende eske, hvor firmaets hodeskallelogo åpner seg som en dobbeltdør. Bare for å avsløre en mye mindre bæreveske som bare fyller en tredel av esken. Og inne i vesken finner man et enda mindre par hodetelefoner.

I rettferdighetens navn er Mix Master fortsatt forholdsvis store, med lekre bløte øreputer i kunstlær og en bred og godt polstret hodebøyle. Men de kunne lett ha vært solgt i en halvparten så stor emballasje.

 

LB_0515_Skullcandy_Mix-Master_Matte-Black_Mic-3_Stash_S6MMDM-030

 

Proff-funksjoner

Hodetelefonene er utstyrt med funksjoner som skal gjøre det lettere å bruke dem på scenen. En mute-knapp på høyre øreklokke avbryter signalet om man lynraskt vil sjekke hvordan lyden er i salen, og hver øreklokke kan snus vekk fra øret slik at man kan lytte videre med det ene øret mens man lytter til publikums bifall eller andre som opptrer. Når man snur øreklokken vekk endres signalet samtidig til mono slik at man kan følge med på alt. Til slutt er det to medfølgende kabler: En til bruk med mobiltelefonen og utstyrt med fjernkontroll og mikrofon på ledningen same et kraftig spiralviklet gjengekabel som kan festes skikkelig til henholdsvis hodetelefoner og en 6,3 mm jack-adapter.

 

LB_0515_Skullcandy_Mix-Master_Matte-Black_Mic-3_Side_S6MMDM-030

 

Redskap for remiksere

Mange av de såkalte DJ-hodetelefoner er bare brukbare til hjemmebruk. Konsumentutgavene har en basstung ”klubb-lyd” med en godt dempet mellomtone, som minner om lyden på dansegulvet. Skal man selv sette sammen en hit, er det behov for et nøytralt redskap hvor man kan høre alle detaljene i musikken like godt.

Mix Master har trøkk i bunnen, men uten den altfor dominerende buldringen man finner hos enkelte. Mellomtonen er deilig avbalansert og fri for farging. Det beste er imidlertid diskanten, som virker fri og lett og nesten får meg til å vri på hodet for å se hva som skjer bak meg når jeg hører lyd fra omgivelsene på opptaket.

Mix Master er med andre ord glimrende til miksere og DJs uten å være så nådeløst avslørende som kostbare studio-hodetelefoner. Støy fra kabler og knirking fra hodebøylen og øreklokker ødelegger likevel litt av følelsen av å ha et profesjonelt produkt mellom hendene.

 

Konklusjon

Skullcandy Mix Master er lydmessig et arbeidsverktøy med en virkelig god og nøytral lyd, til en pris som ikke bare er forbeholdt stjerne-DJs. Muligheten for å vippe den ene øreklokken og lytte videre med et øre er mer enn bare en gimmick hvis man holder på med proff musikk. Den mekaniske konstruksjonen burde imidlertid vært bedre dempet.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
JBL feirer 75 år med jubileumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retroforsterkeren SA750. We wanna rock!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Panasonic HX800E får du et skarpt og naturlig bilde uten at det koster skjorta. Men konkurransen er tøff!
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.