Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Skullcandy Mix Master

DJ-ens favoritt?

Nøytral lyd og praktiske DJ-funksjoner til en forholdsvis rimelig pris.

Skrevet av / 09.05.15 - 00:01
Skullcandy Mix Master
John Hvidlykke

Det er ikke mangel på «profesjonelle DJ-hodetelefoner» der ute med den ene eller den andre stjerne-DJens navn klistret på. Denne moroa vil også amerikanske Skullcandy være med på. Hodetelefonene er oppkalt etter, og utviklet sammen med DJ Mix Master fra Beastie Boys. Et samarbeid som angivelig tok halvannet år før resultatet endelig var på plass.

 

Store forhold

I DJ-hodetelefonenes univers er større ensbetydende med bedre. Det gjelder ikke minst emballasjen: Skullcandy Mix Master leveres i en meget stor og imponerende eske, hvor firmaets hodeskallelogo åpner seg som en dobbeltdør. Bare for å avsløre en mye mindre bæreveske som bare fyller en tredel av esken. Og inne i vesken finner man et enda mindre par hodetelefoner.

I rettferdighetens navn er Mix Master fortsatt forholdsvis store, med lekre bløte øreputer i kunstlær og en bred og godt polstret hodebøyle. Men de kunne lett ha vært solgt i en halvparten så stor emballasje.

 

LB_0515_Skullcandy_Mix-Master_Matte-Black_Mic-3_Stash_S6MMDM-030

 

Proff-funksjoner

Hodetelefonene er utstyrt med funksjoner som skal gjøre det lettere å bruke dem på scenen. En mute-knapp på høyre øreklokke avbryter signalet om man lynraskt vil sjekke hvordan lyden er i salen, og hver øreklokke kan snus vekk fra øret slik at man kan lytte videre med det ene øret mens man lytter til publikums bifall eller andre som opptrer. Når man snur øreklokken vekk endres signalet samtidig til mono slik at man kan følge med på alt. Til slutt er det to medfølgende kabler: En til bruk med mobiltelefonen og utstyrt med fjernkontroll og mikrofon på ledningen same et kraftig spiralviklet gjengekabel som kan festes skikkelig til henholdsvis hodetelefoner og en 6,3 mm jack-adapter.

 

LB_0515_Skullcandy_Mix-Master_Matte-Black_Mic-3_Side_S6MMDM-030

 

Redskap for remiksere

Mange av de såkalte DJ-hodetelefoner er bare brukbare til hjemmebruk. Konsumentutgavene har en basstung ”klubb-lyd” med en godt dempet mellomtone, som minner om lyden på dansegulvet. Skal man selv sette sammen en hit, er det behov for et nøytralt redskap hvor man kan høre alle detaljene i musikken like godt.

Mix Master har trøkk i bunnen, men uten den altfor dominerende buldringen man finner hos enkelte. Mellomtonen er deilig avbalansert og fri for farging. Det beste er imidlertid diskanten, som virker fri og lett og nesten får meg til å vri på hodet for å se hva som skjer bak meg når jeg hører lyd fra omgivelsene på opptaket.

Mix Master er med andre ord glimrende til miksere og DJs uten å være så nådeløst avslørende som kostbare studio-hodetelefoner. Støy fra kabler og knirking fra hodebøylen og øreklokker ødelegger likevel litt av følelsen av å ha et profesjonelt produkt mellom hendene.

 

Konklusjon

Skullcandy Mix Master er lydmessig et arbeidsverktøy med en virkelig god og nøytral lyd, til en pris som ikke bare er forbeholdt stjerne-DJs. Muligheten for å vippe den ene øreklokken og lytte videre med et øre er mer enn bare en gimmick hvis man holder på med proff musikk. Den mekaniske konstruksjonen burde imidlertid vært bedre dempet.

 

Lyd & Bilde mener

Profesjonelle DJ-hodetelefoner med god komfort og nøytral lyd. De føles litt plastaktige til prisen, og det er en hel del mekanisk støy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

JBL fremmer musikken og senker støyen

Yamahas aller beste hodetelefoner – og de koster skjorta

8 trådløse propper for slank lommebok

Musikk låter sjelden mer innbydende

Storm i et vannglass

Lyd & Bilde
Scroll to Top